Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: menasil

  • Voor slechts € 67.17 naar Vancouver Nu boeken

Vancouver is een stad met vele gezichten. Aan de ene kant de zee, aan de andere kant de bergen. Veel hoogbouw,  tegelijkertijd ook veel groen. Voor ieder wat wils!

Bezienswaardigheden Vancouver

Gastown

Gastown is een van de bekendste delen van Vancouver. De wijk is vernoemd naar “Gassy Jack”, die in 1867 arriveerde en een saloon startte. In Gastown staat er de beroemde “Steam clock” die volledig op stoomkracht werkt.

Vancouver Lookout

Ten westen van Gastown ligt Downtown Vancouver. Hier heb je vanuit de Vancouver Lookout op 169 meter hoogte een prachtig uitzicht over Vancouver en haar omgeving. Alhoewel de tickets prijzig zijn, mag je wel meerdere keren per dag gebruik maken van je ticket. Je kan dus dus zowel overdag als bij zonsondergang van het uitzicht genieten.

Stanley Park

In het noorden van Vancouver ligt Stanley Park. Dit park beslaat meer dan 400 hectare en is uitermate geschikt om doorheen te wandelen of per fiets te verkennen. Fietsen zijn te huur bij de haven bij 'Urban News'. Over de False Creek Wall (zeedijk) kun je om het park heen langs de zee fietsen. Ook zijn er speciale paden voor skeeleraars. In Stanley Park staan totempalen die zeer in trek zijn bij toeristen. Het is verder mogelijk om het Vancouver Aquarium te bezoeken. Dit aquarium heeft ook een 4d attracties en heeft als een van de weinige aquaria beluga’s in gevangenschap. Op de website van Stanley Park kun je uitgebreide informatie vinden en een plattegrond bekijken. Bij vervoer in Vancouver hieronder geven we ook wat tips over het huren van fietsen of inlineskates in Stanley Park.

Granville Island

Granville Island is ook een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet zou kunnen missen. Dit is een grote openbare markt op een eilandje. Hier kan je onder andere komen met een Aquabus of een kleine ferry.

Salsa

Een speciale vermelding voor de dansers onder ons. In Vancouver kun je op veel plekken salsa dansen. Vergeet je dansschoenen dus niet in te pakken!

Eten en drinken

In Downtown en Gastown heb je verschillende gelegenheden waar je lekker kan eten. Ook zijn er in de diverse shoppingarea zogeheten foodcourts. Volledig Aziatische foodcourts kun je in Richmond vinden. Een derde van de bevolking heeft een Aziatische achtergrond, dus je kunt je hart ophalen als foodie in deze stad! Veel gezond eten te vinden, fushion restaurant, Vancouver staat bekend als culinaire hotspot. De supermarkten bieden genoeg vers en gezond eten, fruit en groente zijn wel relatief duur. Zelf koken is daarmee niet perse goedkoper. Net buiten Vancouver zijn er helaas weinig gezonde opties te vinden en veel wegrestaurants bieden vooral grote vleesschotels met aardappelgerelateerde producten, zoals je ook vaak in Amerika ziet. Vegetarisch eten is in Vancouver zelf geen punt.

Accommodatie

In Vancouver zijn diverse hostels te vinden. Onder andere de HI-keten heeft 3 hostels waarvan twee in Downtown. Als je wat luxers wilt is B&B Little Retreat (in het wat verder van downtown gelegen Burnaby) wellicht een leuke optie. Alleen al voor het ontbijt zou je er heen moeten. Elke ochtend staat er een zeer uitgebreid ontbijt op je te wachten. Bijvoorbeeld een versgebakken wafel met zeer veel fruit.

Vervoer naar Vancouver

KLM en Delta Airlines brengen je zonder tussenstop in iets minder dan 10 uur naar Vancouver International Airport. Goedkopere opties zijn vluchten met een overstap in bijvoorbeeld London, Houston of Chicago. Dit hoeft niet altijd met dezelfde airline te zijn.

Vanaf Vancouver International Airport kun je met de Skytrain naar downtown Vancouver. De skytrain kun je ook gebruiken voor het vervoer in en rond Vancouver. Ook rijden er bussen. Meer informatie is te vinden op website van Translink.

Vervoer in Vancouver

Het merendeel van de mensen rijdt in hun auto of loopt. Een auto huren is gemakkelijk, zeker als je ook plekken buiten het centrum van Vancouver wilt bezoeken. Openbaar vervoer is er uiteraard ook in Vancouver. Met Translink kun je je makkelijk per metro, skytrain of bus verplaatsen in Vancouver zelf en de stad uit. Fietsen huren kan ook en in Vancouver zijn veel fietspaden te vinden. Leuke manier om de stad te verkennen! Houd er wel rekening mee dat fietsen vaak mountainbikes zijn, dat automobilisten niet altijd gewend zijn aan fietsers (let dus zelf goed op) en niet alle straten fietspaden hebben. Daarentegen hebben ze bijna overal tandemfietsen en kindvriendelijke opties. Eenrichtingsverkeer geldt ook voor fietsers, anders dan in Nederland dus.  Je vindt de meesten bij Stanley park of ingang park. Kosten: ongeveer 6 dollar per uur, 20 dollar per 6 uur op een simpele mountainbike/cruiser. Bij Bayshore hebben ze ook inlineskates, 5 dollar per uur, 15 dollar voor 4 uur. 

Dagtochten Vancouver en rondom Vancouver

Vancouver Island is prachtig als je naar Canada komt voor de natuur en dieren. Je kunt er vissen en kayakken, tochten maken met een zodiac, beren spotten, golfen en zelfs skiën in de winter! Het eiland heeft het mildste klimaat van het land. Er zijn ook spa opties, als je wilt relaxen.
Whistler leuk om te wandelen in de zomer en skiën in de winter, en een kleine 2 uur rijden vanaf Vancouver. Hier zijn de Olympische winterspelen van 2010 geweest. Kijk voor inspiratie ook op Tourism Vancouver voor dagtripjes en boottochten. Met zoveel water is het zeker de moeite waard om Vancouver ook vanaf het water te ontdekken. Het visitors center vindt je op 200 Burrard St #210, Vancouver. Het is dagelijks geopend tussen 9.00 en 17.00.

Om de hoek in Amerika ligt op 3 uur rijden Seattle. Houd wel rekening met de bewaakte grensovergangen, dus vergeet je paspoort niet!