Anne Eckmann Geschreven door Anne Eckmann. Foto door: Frannie

  • Voor slechts € 63.08 naar Toronto Nu boeken

Toronto is een levendige stad waar een hoop te beleven valt; het is immers een echte metropool. Ondanks dat het in Noord-Amerika ligt, is er een duidelijk verschil met de Verenigde Staten. Het is lastig te omschrijven, maar misschien dat je het kunt zien als iets gemoedelijker dan bijvoorbeeld New York. Zo viel mij heel erg op dat de bevolking ontzettend vriendelijk is. In tegendeel tot Amerikanen zien Canadezen zichzelf nog steeds als immigranten, en vele kunnen dan ook nog van alles vertellen over hun achtergrond. Discriminatie komt dan ook bijna niet voor en er hangt een lekkere sfeer onder de mensen. Wat mij ook op viel was dat ik als voetganger veelal onverwachts voorgelaten werd door automobilisten.

Als je al eens in New York bent geweest kun je het er wel mee vergelijken in die zin dat het ook een grote stad is, maar het voelt toch iets kleiner aan. In Toronto is het centrum bijvoorbeeld goed te belopen, wat altijd wel fijn is als je het aan doet voor een stedentrip. Ook het verschil in bebouwing geeft de stad een wat "dorpser" uiterlijk dan bvb NYC. Naast een wolkenkrabber van 250 meter vind je zomaar een oud woonhuis uit de jaren 20, en de woonwijken met koloniale huizen liggen pal achter Bloor Street. Dit is erg leuk wanneer je door de stad loopt.

Verder is Toronto ook een kunstzinnige stad, op straat zijn veel artworks te vinden, en ook veel oude panden worden op kunstzinnige wijze verbouwd. De combinatie tussen oud en nieuw is op weinig andere plekken op aarde op zo'n mooie manier toegepast. 

Je hoeft voor Toronto geen week uit te trekken als je de belangrijkste dingen wilt zien, maar een aantal dagen kun je je er zeker vermaken. Mocht je wel alles van Toronto en de omgeving willen bekijken, kun je je er zo lang vermaken als je wilt. Welke bezienswaardigheden kan je bezoeken tijdens een stedentrip in Toronto? Bezoek bijvoorbeeld de CN uitkijktoren. Slechts een uurtje vanuit Toronto bevinden zich de Niagara watervallen.

Kortingskaart

Wanneer je meerdere van de populairste bezienswaardigheden van Toronto zoals de CN Tower wilt bezoeken dan kan je geld besparen met de Toronto Citypass een kortingskaart. 

Bezienswaardigheden Toronto

Er is in Toronto zeer veel te doen bezoek bijvoorbeeld de CN uitkijktoren, Casa Loma of de Toronto Zoo. Diverse bekende sportteams hebben hun basis in de stad, je kunt er goed uitgaan en er zijn ook vele goede musea zoals het Royal Ontario Museum. Of wil je liever slenteren door diverse leuke wijkjes in de stad zoals Chinatown of Kensington Market. Het is allemaal mogelijk in Toronto. Lees voor meer informatie ons uitgebreide artikel bezienswaardigheden Toronto.

Vervoer in Toronto

De meeste toeristen die Toronto bezoeken zullen aankomen op het centrale busstation, treinstation of met het vliegtuig op het Toronto Pearson International Airport. Vanaf het vliegveld kan je in ruim een uur naar downtown reizen. De bus en trein zijn al aangesloten op het lokale metro netwerk. De metro is ook de meest praktische en goedkoopste manier om binnen Toronto te reizen. Voor sommige bezienswaardigheden zoals de Toronto Zoo zal je echter met de bus moeten.

Lees voor uitgebreide transportmogelijkheden ons artikel vervoer in Toronto.

Geld en budget in Toronto

Toronto is voor Canadese begrippen een redelijk dure stad en downtown gaat er nog een schepje bovenop. Prijzen voor bijvoorbeeld eten en drinken zijn vergelijkbaar of iets hoger dan in Nederland. Kom je uit de USA dan zal je merken dat kleding in Toronto veel duurder is dan in de USA. Veel Canadezen gaan dan ook een of twee keer per jaar de grens over voor een nieuwe zomer of wintercollectie. 

Als toerist moet je er rekening mee houden dan veel attracties behoorlijk aan de prijs zijn. Zo kost een bezoekje aan de CN Tower de must-see van Toronto al $32,00. Gelukkig zijn er ook gratis dingen te doen in Toronto zoals het bekijken van leuke wijkjes zoals Kensington Market of diverse galerijen rondom Harbour Square. Check ook van te voren de uitgaansagenda zo zijn er in de zomer vaak gratis films op Dundas Square. Het is de moeite waard om veel te lopen, je betaald per ritje namelijk 2,65. Voor de langere afstanden een koopje maar voor alle korte stukjes tikt het flink aan. Eten en drinken is in Toronto ook niet goedkoop maar de porties zijn wel ruim. Kook zelf,  ga bijvoorbeeld eten in Chinatown of eet bij een foodtruck. 

Overnachten in Toronto

Toronto heeft een zeer ruime selectie aan hotels en guesthouses. In de zomermaanden is het wel aan te raden om van te voren wat te boeken, prijzen liggen dan ook hoger dan in de rest van het jaar. Voor een twee-persoonskamer in een guesthouse of hostel betaal je vanaf €50 euro per nacht. Voor een dormbed beginnen prijzen vanaf €20 euro per nacht. 

Tip

Verder een tip: mocht je een smartphone hebben, dan kun je verschillende apps downloaden die veel informatie over Toronto verstrekken. Ook kun je dan bezienswaardigheden of tips om te doen per categorie bekijken. Voor winkelliefhebbers kun je dan de leukste malls opzoeken, en als je van eten houdt kun je kijken wat de beste restaurants zijn en ga zo maar door.