Lou Peetermans Geschreven door Louria.

  • Voor slechts € 71.48 naar Montreal Nu boeken

Montreal ligt in het oosten van Canada, in de provincie Québec. Het ligt in het Franstalige deel van Canada en Frans is dan ook de voertaal. Al wijk het iets af van het Frans dat wij in Europa kennen.

Bezienswaardigheden

Vieux Montreal

Het oude centrum is de reden waarom toeristen naar Montréal afreizen. Hier heb je diverse steegjes en oude gebouwen uit de 17e tot 19e eeuw. Place Jacques Carier is het middelpunt. Hier vind je straatartiesten, muzikanten en het merendeel van de restaurants. Ook zijn er veel kunstgalerijen. Het is een levendige boulevard. Vanuit hier is het leuk om naar het verste punt van de havenpier te wandelen. Vanaf de pier heb je een uniek zicht op de oude binnenstad. Je vindt hier ook de Clock Tower en het Montreal Science Center. Dit laatste is een interactief science museum. De entree bedraagt $12 voor volwassenen en $9 voor kinderen.

In de oude hallen Marche Bonsecours aan de 350 Rue Saint Paul Est (metro: Champ-de-Mars) vindt je een overdekte markt met onder andere winkeltjes, restaurants en een tentoonstellingsruimte. De winkels zijn open van 10:00 tot 18:00. Ook vind je hier de Chapelle des Marins, een van de oudste kerken van de stad.

Aan de 116 rue Notre Dame ligt de Notre-Dame Basilica. Dit is misschien wel de mooiste kerk van de stad. Het is gebouwd in Gothische stijl. Dagelijks is er een dienst om 17:00 en op zondagmorgen. Je kunt gratis naar binnen om de kerk te bekijken, maar het maken van foto's is tijdens diensten verboden.


Reine du Monde

Net buiten het oude centrum is de kathedraal Reine du Monde gesitueerd. Een wandeling eromheen is aan te raden: je ziet onder andere een klein kopie van de St. Pieter in Rome, zeer veel schilderijen over de lokale heiligen van de katholieke kerk en de kerstening van de Indiaanse stammen vanaf de  zeventiende eeuw.

Ville Sous Terre

Dit wordt ook wel de ondergrondse stad genoemd. Ville Sous Terre is onder Downtown  oftewel het hart van het zakencentrum aangelegd. Het is een ondergronds gangenstelsel met een lengte van ongeveer 20 kilometer in totaal. Je vindt er diverse winkels, restaurants en ook bioscopen. In totaal zijn er zes metrostations die deze ondergrondse stad aandoen en dat laat wel zien hoe groot het wel niet is. Het voordeel is dat je in de winter genoeg vertier hebt omdat het heerlijk warm is in dit winkelcentrum. Een reden ook om dit niet bovengronds aan te leggen maar ondergronds!

Vervoer naar en in Montreal

Montreal heeft een eigen vliegveld. Deze ligt ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum. KLM vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Montreal. Ook is het mogelijk via Parijs te vliegen met Air France/KLM. Montreal zelf beschikt over een goed metronetwerk van de Societé des Transports Montreal. Er zijn vier lijnen, die je naar de belangrijkste bezienswaardigheden brengen. Let op dat overstappen naar een andere lijn geld kost en niet met hetzelfde ticket kan. Er is ook een goed busnetwerk. De chauffeurs accepteren alleen contant geld.