Lisan Kerstens Geschreven door menasil. Foto door: Tikva

  • Voor slechts € 62.29 naar Calgary Nu boeken

Canada heeft prachtige natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Rocky Mountains of Banff National Park. Maar ook kun je er kennis maken met het stadse leven in steden als Toronto en Vancouver. Door de verschillende klimaatzones en ligging, kun je genieten van zowel bergen als de  zee. Door de uitgestrektheid van het land, is het aan te raden te kiezen voor de west óf oostkust als je kort de tijd hebt. In het westen vind je onder meer Vancouver, Vancouver Island, de Rocky Mountains en diverse nationale parken. In het oosten vind je de hoofdstad Ottawa, de Niagara Falls en steden als Toronto en Montreal.

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada. Het nationale symbool, de Peace Tower, is het boegbeeld. Ook is de National Gallery of Canada hier gevestigd, een van de beste kunstmusea van Canada. 

Toronto

Toronto is een goede uitvalsbasis om een dagtrip naar de Niagara Falls te maken. Maar ook Toronto zelf is de moeite waard. Je vindt hier een van de grootste musea van Noord-Amerika het Royal Ontario Museum en kunt genieten van uitzicht over de stad op de CN Tower. Lees meer over Toronto en de bezienswaardigheden.

Niagara Falls

In de buurt van Toronto op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten liggen de Niagara watervallen. Alhoewel het gebied er om heen niet zoveel voorstelt, zijn de watervallen zelf prachtig. Je kunt op verschillende manieren de watervallen verkennen. Zo kun je er langs de rivier wandelen, er langs varen of zelfs onderaan de watervallen komen. Lees voor hoe je er heen komt en wat je er allemaal kan beleven, ons artikel over de Niagara Falls.

Montréal

Een stad met een prachtig oud centrum in de Franstalige provincie Quebec. Naast de oude haven en de oude stad, kun je hier ook dwalen in een ondergrondse stad. Het stratenstelsel in deze ondergrondse stad beslaat 20 kilometer. Een goede tip voor de koudere winters, want de temperatuur komt soms niet boven de - 15 graden. Lees meer over Montreal.

Rocky Mountains en nationale parken

In het westen van Canada bevinden zich de Rocky Mountains. Diverse nationale parken trekken vele toeristen gedurende het gehele seizoen naar deze bergen. Het oudste nationaal park is Banff National park, gelegen in de staat Alberta. Populaire plaatsen zijn onder meer Banff en Lake Louise. In Banff kun je onder meer genieten van uitzicht vanaf de Sulphur mountain. Lees voor meer informatie het artikel over Banff National Park. Icefields Parkway loopt ook dwars door Banff National Park naar Jasper National Park en wordt een van de mooiste routes genoemd.

Calgary

Calgary an sich is een stad waar je niet lang zal verblijven. Het is echter wel de plaats om je rondreis door de nationale parken in de staat Alberta te beginnen omdat hier zich het dichtstbijzijnde vliegveld bevindt. Calgary heeft een modern compact centrum, waar je onder meer kan genieten van uitzicht op grote hoogte in de Calgary Tower. Lees voor meer bezienswaardigheden het artikel over Calgary.

Vancouver

Aan de westkust van Canada ligt de stad Vancouver. Het is een stad met voor ieder wat wils. Aan de ene kant de zee, aan de andere kant de bergen. Veel hoogbouw,  tegelijkertijd ook veel groen in Stanley Park. Ook kun je vanuit hier een uitstapje maken naar Vancouver Island. Lees meer over Vancouver.