Tikva .. Geschreven door Tikva. Foto door: Tikva

Weinig reizigers zullen vanuit Nederland of België rechtstreeks naar Cambodja vliegen. Prijzen voor vliegtickets naar buurland Thailand liggen een stuk lager. Met lowcost airlines of het openbaar vervoer kan je goed reizen tussen Cambodja en de buurlanden.

Vliegen naar Cambodja

Er gaan vanuit Nederland of België geen rechtstreekse vluchten naar het internationale vliegveld van Phnom Phen. Over het algemeen zijn de goedkoopste vluchten die met een overstap in China of in de Verenigde Arabische Emiraten. Buiten het hoogseizoen starten vlucht prijzen vanaf ongeveer €750,- euro. In het hoogseizoen betaal je al snel 1000 euro of je moet genoegen nemen met meerdere keren overstappen.

Vliegen vanuit de buurlanden

De goedkoopste manier om vanuit Nederland of België per vliegtuig naar Cambodja te gaan is om een vlucht te boeken naar Bangkok of eventueel Ho Chi Minh stad. Vanuit deze beide heb je keuze aan diverse luchtvaartmaatschappen die op de vliegvelden van Siem Reap en/of Phnom Phen vliegen. Het gaat om maatschappijen zoals Cambodia Ankor Air, Air Asia, Vietnam Airlines enThai Airways. Je kunt een ticket krijgen voor €50-100 euro enkele reis incl. bagage.

Overland 

Vanuit Bangkok en vanuit Ho Chi Minh Stad ben je binnen een dag met de bus in Cambodja. De meeste reizigers kiezen er dan ook voor om vanuit een van deze steden naar Cambodja te reizen. Helaas is de meest gebruikte grenspost tussen Thailand en Cambodja wel berucht vanwege de corruptie. Ook vanuit Laos kan je reizen naar Cambodja, je komt dan aan in Kratie.

Meer weten lees ons artikel over de grensovergangen van Cambodja