bolletjeom Geschreven door bolletjeom.

Cambodja kent het regenseizoen van mei tot oktober  en het droge seizoen van november tot april. Het weer houdt zich niet aan exact aan deze maanden dus vooral aan het begin en einde van een seizoen zou je nog wel een gokje kunnen wagen. Heet en vochtig is het t hele jaar door. Voor Phnom Phen is 27 graden het gemiddelde jaartemperatuur. De heetste maand is april met temperaturen tegen de 40 °c en de koelste maand is januari met temperaturen tegen de 30 °c De natste maand is oktober en de droogste maanden zijn januari en februari. De nachttemperatuur kan dalen tot 14°c in december! 

Beste reistijd

  Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gemiddelde temperatuur 31 32 33 33 33 32 31 31 31 30 30 29
Neerslag (mm) 7 9 32 73 149 149 151 157 231 259 129 38

De beste reistijd is van december tot februari wanneer de luchtvochtigheid verdraagbaar is, het koeler is en er weinig regen valt. Na februari wordt het steeds heter en in april is het niet meer uit te houden. Het regenseizoen tussen mei en oktober is een goede periode voor een bezoekje aan Angkor maar niet ideaal voor het noordoosten van het land.

De periode van november tot en met maart is de drukste periode voor toeristen in Cambodja. Prijzen van entreeprijzen veranderen niet maar hotel prijzen gaan wel omhoog. Rond kerst en nieuwjaar is het aanbevolen om hotels van te voren te boeken. In de rest van het hoogseizoen alleen wanneer je echt graag een specifiek hotel wil. Buiten het hoogseizoen heb je op de bonnefooi opties genoeg. In juli en augustus zijn er veel Europese reizigers in Cambodja die afhankelijk zijn van de zomervakantie. Hotels die als kindvriendelijk bekend staan in Siem Reap en aan de stranden in het zuiden zitten dan snel vol.