eefje Geschreven door eefje. Foto door: bolletjeom

In Cambodja heb je een enorm aanbod hotels. Van enorm luxe 5 sterrenhotels in Siem Reap en Phnom Pehn tot de 2 dollar kamertjes in Kratie. Iedere reiziger zal zijn hotel dan ook kunnen vinden. Over het algemeen zijn de kamers het geld dubbel en dwars waard. De gemiddelde prijs voor een budgetkamer met badkamer en tv ligt rond de 5 dollar. In de grotere steden zal het lastiger te zijn om een kamer voor 5 dollar te vinden maar voor 8 dollar heb je altijd een prima kamer! Vind je warm water belangrijk? Vraag hier dan altijd naar! Warm water is niet standaard in de kamers en hiervoor betaal je meestal wat meer.

Vanzelfsprekend krijg je wanneer je meer betaald meer luxe. Voor een kamer met badkamer met warm water, tv en airco ben je meestal rond de 8 dollar kwijt, en betaal je nog meer krijg je nog meer luxe. Denk dan aan een balkon, bad, zitje enz.

Ben je op zoek naar een ho(s)tel in Cambodja? Kijk dan ook zeker even bij de overnachtingen! Hier vind je goede reviews van backpackers en kun je de eerlijke mening vinden die vaak in reisboekjes weg wordt gelaten!

Toiletten in Hotels 

In Cambodja zul je zowel Westerse toiletten als hurktoiletten vinden. In hotels heb je vrijwel altijd een normaal Westers toilet. In veel restaurantjes en bij de meeste huishoudens zul je het hurktoilet vinden! Ook is het vaak de vraag of je het wc-papier door mag spoelen. Houd voor jezelf de regel; staat er een afvalemmer dan gooi je het hierin, staat deze er niet dan mag je het doorspoelen. Eigenlijk is het rioolsysteem in Cambodja niet op deze grote hoeveelheden wc-papier gemaakt maar toch kiezen de meeste (vooral wat duurdere) hotels ervoor geen afvalemmer te gebruiken. In de meeste toiletten zul je overigens ook geen wc-papier vinden. Men gebruikt zelf vaak een bakje met water, neem dus zelf altijd wat zakdoekjes mee in je rugzak!

Wat je ook veel tegen zal komen is de (gekscherend) zo genoemde 'Bum-gun'. Vaak zal er dan geen wc papier aanwezig zijn en wordt je dus geacht je af te spoelen met de straal van de bum-gun. Heeft even wat tijd nodig om aan te wennen, maar het werkt echt!