Anne Geschreven door Anne. Foto door: Erik

Ubatuba is een kustplaats tussen Sao Paulo en Rio de Janeiro. Vooral de mooie stranden en baaien met daarachter meteen de jungle trekken veel mensen uit de regio Sao Paulo aan. Ubatuba is eigenlijk een langgerekt dorp, bestaande uit verschillende stranden. In het centrum vind je een lange promenade waar je kunt wandelen of fietsen en met verschillende restaurantjes. In de omgeving kun je genieten van de prachtige natuur, watervallen en natuurlijk het strand. 

Een mooie manier om Ubatuba te verkennen is dan ook op de fiets. Je kunt overal mountainbikes huren en daarmee over de verharde fietspaden langs de kust fietsen. Onderweg kun je dan stoppen om wat te eten of te drinken of te genieten van het uitzicht. Er is een aantal pieren aangelegd, waar je met een beetje geduld zelfs zeeschildpadden kunt zien! Op de fiets kun je ook naar het Tamar project, waar zeeschildpadden en hun eieren beschermd worden.

Een leuke plek om te verblijven is het Tropical Dolphin hostel. Het ligt direct aan een mooi strand met kleine barretjes en alles wat je nodig hebt is in de buurt. De eigenaars organiseren allerlei excursies voor hun gasten zoals naar watervallen en jungle in de omgeving. Ook kun je als je geluk hebt met de zoon van de eigenaars mee naar de lokale capoeira vereniging en na afloop genieten van een vers sapje met acaibessen. Je kunt om de hoek fietsen huren dus ook op eigen gelegenheid de omgeving ontdekken is mogelijk.

Ubatuba is per bus bereikbaar. Er is een rechtstreekse bus vanaf het Tiete busstation in Sao Paulo (het grootste busstation) met de maatschappij Litoranea. Je betaalt voor de rit van ongeveer 4 uur zo'n 48 real en ze rijden prima op tijd. Litoranea heeft ook een eigen busstation in Ubatuba, vanaf waar je voor ongeveer 10-12 real een taxi kunt nemen naar je eindbestemming. In Ubatuba kun je makkelijk een paar dagen verblijven, maar als je echt weinig tijd hebt kun je het ook als een dagtrip vanuit Sao Paulo of Rio bezoeken.