Anne Geschreven door Anne. Foto door: Erik

Sao Paulo is een miljoenenstad die niet echt bekend staat als toeristische hotspot. Toch heeft deze stad wel wat te bieden voor een paar dagen. Je kunt jezelf vermaken in de stad zelf, maar ook vanuit Sao Paulo dagtochtjes in de omgeving maken.

Sao Paolo

Sao Paulo is het economische hart van Brazilië. Er wonen meer dan 18 miljoen mensen in de vele wolkenkrabbers die de stad rijk is. Veel historie is er in de stad niet meer te vinden, maar het heeft toch nog een aantal interessante plekken om te bezoeken.

Parque Ibirapuera

Het Parque Ibirapuera wordt ook wel het Central Park van Sao Paulo genoemd, en terecht. Het is een groots aangelegd park waar met name in het weekend half Sao Paulo zijn vrije tijd doorbrengt. Je vindt er allerlei tropische planten, een grote vijver, kunstige zitjes en kioskjes waar je wat te eten en drinken kunt vinden. De grootste attractie is echter om gewoon lekker ergens te gaan zitten en de inwoners van Sao Paulo aan je voorbij te zien trekken. Op de fiets, op skates, hardlopend of wandelend, iedereen is in beweging. In het weekend lijkt het net of heel Sao Paulo hier bij elkaar komt, zo druk is het er. Je kunt met gemak een dag hier doorbrengen.

Ibirapuera Shoppingmall

Dit is één van de grootste shoppingmalls van Sao Paulo. Je vindt hier onder één dak heel veel internationale winkelketens zoals Zara en zelfs C&A, maar ook heel veel Braziliaanse ketens. Op de onderste verdieping vind je een foodcourt met veel restaurants. Fastfood, maar ook restaurants waar je heerlijk kunt lunchen van een uitgebreid vers buffet.

Santos

Op ongeveer 2 uur rijden ligt de kustplaats Santos. Elke 15 minuten vertrekt er wel een bus naar Santos, die rijdt over moderne snelwegen. Het is lekker om na een drukke dag in Sao Paulo de stad even te ontvluchten aan zee. De weg naar Santos is zeker de moeite waard. Je rijdt door de groene heuvels met prachtige uitzichten. Geen straf dus om vanuit de bus te bekijken!

In Santos kun je er voor kiezen om een flink eind over het strand te wandelen, afgewisseld met een heerlijke seafood lunch of een caipirinha op het strand. Je kunt ook met een boot een rondje varen om de mooie omgeving vanaf het water te bekijken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ubatuba, heeft Santos geen idyllische kleine strandjes. Het is eigenlijk één lange strook strand met grote flats aan de kustlijn. Als je goed oplet, kun je ook hier toch leuke dingen ontdekken. Zo zijn er flats die echt zo scheef staan dat je verwacht dat ze elk moment om kunnen vallen, of ontdek je een mooie kerk tussen de hoogbouw. Daarnaast is het echt een Braziliaans strand, met voetballende tieners, cocktailbarretjes en de nodige palmbomen.