Werken in Australië

Wie tussen de 18 en 30 jaar is en voor langere tijd naar Australië wil, kan een Working Holiday Visum aanvragen. Vanaf januari 2017 geldt dit voor 19- tot en met 35-jarigen. Je mag hiermee een jaar lang reizen en werken in het land down under. Ideaal, want Australië is een duur land. Een werk- en reisvakantie is ook een bijzondere ervaring, waarbij je niet alleen als toerist in Australië verblijft, maar een tijdje als het ware inwoner van het land bent. Tot een aantal jaren geleden was het vrij makkelijk om in Australië aan goedbetaald werk te komen. Het werkklimaat voor backpackers is echter flink  aan verandering onderhevig. Niet alleen vanwege de wankele, mondiale economie, maar ook omdat het land erg geliefd is bij backpackers die tijdens hun reis wat extra geld willen verdienen. De concurrentie is dus groot. Toch  is het niet onmogelijk om werk in uiteenlopende sectoren te vinden tijdens je ‘working holiday’. In dit artikel informeren we je over alles wat hiermee te maken heeft.

Belangrijk is om te weten dat je er zelf behoorlijk wat tijd en moeite insteken om wat geld te kunnen verdienen. Ga er absoluut niet vanuit dat het je zo aan komt waaien en dat het ook bakken met geld gaat opleveren. Het zal vaak een poos duren voordat je werk vindt en het komt helaas regelmatig voor dat werkgevers backpackers oneerlijk behandelen. Een enkeling zal inderdaad veel geld verdienen tijdens een working holiday, maar het gros niet!

Working Holiday visum (subclass 417)

Het zogenaamde Working Holiday visum geeft je als jongvolwassene het recht om een jaar lang te werken en te reizen in Australië. Het doel van Australië hiermee is om de culturele uitwisseling tussen Australië en de landen die voor het visum in aanmerking komen, te versterken. Nederland is één van die landen, dus als jij voldoet aan de leeftijdsregels, kun je het visum online aanvragen. Het aanvragen doe je via de immigration website van de Australische regering en de kosten bedragen omgerekend ongeveer €300,-. Vanaf januari 2017 is het Work Holiday Visum 50 Australische dollars goedkoper. Als je drie maanden of 88 dagen ‘farmwork’ of ‘regional work’ doet in Australië, kom je in aanmerking voor een tweede ‘working holiday’. Meer over de verschillende visa’s en hoe je deze aanvraagt, vind je in ons uitgebreid visum artikel.

Relevante werkervaring

Hoe snel je in Australië werk vindt, hangt deels  samen met je werkervaring. Wil jij graag een poosje in de horeca werken in Australië, dan is het belangrijk dat je in Nederland zoveel mogelijk ervaring op doet. Hoe meer ervaring je in de sector hebt waarin je zoekt, hoe groter je kansen op de arbeidsmarkt. Logisch, maar in Australië wordt met uitzondering van farmwerk vrijwel altijd enorm gehamerd op ervaring. Een baantje achter de bar vind je dus veel sneller als jij in Nederland barman of vrouw geweest bent.

Je cv in het Engels

Handig is ook, om al in Nederland je cv op orde te maken. Natuurlijk moet dit in het Engels, dus zorg dat jouw exemplaar feilloos is. Een tip is om verschillende cv’s voor verschillende sectoren te maken. Ga je solliciteren op zowel barwerk als bijvoorbeeld in een lunchcafé, dan is het handig om in je cv de nadruk op die specifieke sector te legen. Laat het door een vriend(in)/familielid of collega die ook enige kennis van Engels heeft deze nog even doorlezen. Zo kun je de laatste fouten er nog uithalen. Hoe minder fouten, des te betere indruk krijgt de werkgever van jou natuurlijk. Printen kan je het beste doen als je in Australië bent. Op je cv moet je immers ook een adres en Australisch telefoonnummer zetten en die zaken kan je pas regelen als je eenmaal in Oz bent.

Creditcard

Natuurlijk moet je voordat je überhaupt begint met solliciteren zorgen dat je een Australische bankrekening opent, maar voor dat je Nederland verlaat, is het ook handig om een creditcard aan te vragen, mits je deze nog niet hebt. Niet overal is het mogelijk om met giropas te betalen, dus een creditcard is dan wel handig.

Bedenk alvast wat voor werk je zou willen doen en zorg dat je zoveel mogelijk weet waar dit het beste kan in Australië. Sommige zaken blijken anders wanneer je eenmaal down under bent, maar het kan geen kwaad om je zoveel mogelijk in te lezen over de arbeidsmarkt en bijvoorbeeld waar je mango’s kan plukken, als jij dat graag een keer wil doen. De Harvest Tral is een webside die informatie verstrekt over het soort farmwerk per staat en seizoen. Handig als je interesse hebt in dit soort werk.waar dit kan. je kan niet genoeg research doen voordat je vertrekt. Meer informatie over farmwerk vind je verderop onder het kopje ‘fruitplukken’.

Facebookgroepen

Meld je aan bij Facebookgroepen
Word ook lid van Facebookgroepen voor backpackers, al voordat je begint aan je reis. Daar vind je vaak interessante informatie en tips van mede-backpackers en kan je zelf ook vragen naar persoonlijke ervaringen. Voorbeelden van actieve groepen zijn Australia Backpackers, Australia Backpacker Jobs, Melboune Barista Union, Sydney Backpacker en nog veel meer handige groepen.

Werk vinden in Australie

Begin op tijd met zoeken naar werk. Dus niet wanneer de bankrekening al richting faillissement gaat, want dan kan je nog wel eens bedrogen uitkomen. Ga er vanuit dat het gemiddeld drie tot vier weken duurt voordat je werk gevonden hebt, zeker als je ergens bent waar het krioelt van mede-backpackers. De periode waarin je werk zoekt, moet je dus ook nog financieel kunnen overbruggen. Heb je eerder werk gevonden, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.Het is verstandig om voordat je willekeurig naar een bestemming vertrekt om te gaan werken, te bedenken zal hier überhaupt werk zijn en allicht iets wat ik leuk ga vinden? Farmwerk kan bijvoorbeeld een bijzondere ervaring zijn, waarbij je een band schept met mede-backpackers en veel leert over het rurale leven in Australië. Backers onderschatten dit werk echter wel vaak; over het algemeen moet je erg hard werken, maak je lange dagen en zijn er veel malafide werkgevers die backpackers onderbetalen of laten afreizen naar de middle of nowhere terwijl ze geen of nauwelijks werkaanbod hebben. Als je op de hoogte bent van deze haken en ogen, is de kans op teleurstellingen een stuk kleiner, al is het helaas bijna onvermijdelijk om niet een keer met een onbetrouwbare werkgever te maken te hebben.

Horecawerk in Australië

Wil je in een bar of restaurant werken, dan is het handig om richting een toeristisch gebied te gaan of richting de grote steden. Een stad als Melbourne is een goede optie als je in Nederland ervaring hebt opgedaan als barista en in de koffiewereld wil werken. Besef wel dat de eisen aan een barista in Melbourne hoog zijn; nergens anders wordt zo pietluttig over koffie gedaan als daar. Overigens kan je als bekwame barista overal wel aan de slag. In sommige regio’s, bijvoorbeeld Darwin, zijn barista’s zelfs wat zeldzamer, dus de kans op prima betaald werk in deze sector is groot.

Zoals eerder gezegd eisen werknemers vaak dat je ervaring hebt in horeca. Hoe meer ervaring, hoe groter de kans dat je snel werk vindt. Daarnaast moet je een alcoholcertificaat halen om in een bar of restaurant te mogen werken, in Australië afgekort RSA genoemd. Hier betaal je een eenmalig bedrag voor en kan je in de meeste staten (m.u.v. Victoria online doen.

Raak na twee dagen niet gestrest en gedemotiveerd omdat je nog geen werk gevonden hebt. Zo snel gaat dat over het algemeen helaas niet. Er is veel concurrentie en jij bent in Australië op een visum. Het komt vaak voor dat werkgevers liever een ‘permanent resident’ aannemen voor werk in de horeca. Bovendien mag je maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever werken (uitzonderingen daargelaten), wat voor werkgevers ook een reden kan zijn om je niet aan te nemen. Er zijn een aantal die je zelf wel in de hand hebt:

 • Zorg dat je je Australische Tax File number geregeld hebt voordat je gaat solliciteren. Dit is erg belangrijk, zonder een TFN kom je niet (legaal) aan het werk en kan een werkgever je ook niet betalen. Je regelt je TFN door je te registreren op de daarvoor gemaakte website van Tax File Number Australia.

 • Zorg dat je een Australische bankrekening geopend hebt.

 • Zoals eerder gezegd: zorg dat je cv in orde is. Print een hoop exemplaren van je cv, want je gaat er hoogstwaarschijnlijk veel uitdelen voordat je beet hebt. Vaak kan je relatief goedkoop printen in hostels en bij de bibliotheek.

 • Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet (net zoals je dat in Nederland zou doen)

 • Zorg dat je gekleed gaat naar de bedrijfscultuur van de door jou uitgekozen werkgever. Ga je naar boerderij dan hoef je natuurlijk niet in driedelig pak. Ga je solliciteren bij een chique restaurant, dan is het raadzaam om bijvoorbeeld in een blouse en nette broek te gaan.

Laat je gezicht zien!

Een baan in de horeca en toerisme vind je het snelst als je persoonlijk je gezicht laat zien. Laat je je niet afschrikken wanneer ze ongeïnteresseerd reageren. Er komen vooral in grote steden veel backpackers op een dag binnen om hun cv af te geven, maar je hebt maar een bedrijf nodig die jou wél aanneemt, houd de moed er dus in en probeer zelfverzekerd en gemotiveerd over te komen. Vraag bij het persoonlijk afgeven van je cv altijd of de manager aanwezig is, zodat je een babbeltje met hem of haar kan maken en je cv direct aan de juiste persoon kan overhandigen. Werknemers hebben nogal de neiging om te vergeten jouw cv aan hun werkgever door te geven.Bovendien maak je natuurlijk meer indruk als je een praatje hebt gemaakt met de manager. Tip: probeer in grote steden niet teveel in het centrum te blijven zoeken. Het ligt voor de hand dat de meeste werkzoekende backpackers in de toeristische straten hun cv uitdelen. Pak een tram naar een van de andere ‘suburbs’ of slenter een poosje rond en kies zijstraatjes uit die niet voor de hand liggen.

Prikborden

Kijk eens op de prikborden in diverse hostels, bij reisbureaus gericht op backpackers en in kleine plaatsen ook in de supermarkten. Bedrijven hangen regelmatig beschikbaar werk op met contactgegevens.

Via reis- en backpackerorganisaties

Steeds meer reisorganisaties breiden hun services uit door ook te bemiddelen tussen backpackers die aan de slag willen en werknemers die tijdelijk ‘casual’ kracht zoeken. Wil je hier meer informatie over, loop dan in de desbetreffende stad waar je bent eens een dergelijk kantoor binnen en vraag naar de mogelijkheden.

Uitzendbureaus

Zoals in Nederland ook het geval is, zijn er in Australië ook normale uitzendbureaus, waar Aussies zelf ook naar toe gaan. Een aantal zijn ook gespecialiseerd in bepaalde branches, zoals detailhandel, catering of administratief werk.

Gumtree

Gumtree is een website enigszins te vergelijken met marktplaats. Je kunt hier niet alleen producten kopen of een woonruimte vinden, maar komt ook vacatures voor uiteenlopend werk tegen. Zoek je bar- of hotelwerk in een afgelegen gebied, dan is Gumtree een goede tip. Baantjes in national parks en hotels in de outback, komen regelmatig op Gumtree te staan.

Via Via

Ben je op zoek naar werk in Australië, laat dit dan aan zoveel mogelijk mensen weten. Wie weet horen zij wat van anderen, of gaan zij zelf weg bij een bedrijf en kan jij hun plek overnemen. Verblijf je in een hostel, dan zul je merken dat veel mensen net als jij op zoek zijn naar werk. Schroom niet om hierover te praten, andere reizigers zullen je vaak handige tips geven. Net als in Nederland geldt natuurlijk: hoe groter je netwerk: hoe meer kans dat je snel een geschikte baan vindt.

Hostels

Ook hostels zoeken vaak personeel voor de receptie, bar en schoonmaak van de kamers. Het kan zijn dat je alleen gratis accommodatie krijgt, maar sommige hostels betalen ook een bescheiden uurloon. Laat dus ook altijd aan het hostel waar je verblijft weten dat je op zoek bent naar werk.

Lokale kranten

Je maakt ook goede kans om in lokale kranten oproepjes te vinden voor werk. Als budgetreiziger wil je niet iedere dag een krant hoeft te kopen, maar in de bibliotheek, bij koffiespots en de uitgeverij van de krant, kan je vaak gratis door de advertentiesector bladeren. Het adres van de uitgeverij staat vaak in de krant vermeld.

Online vacatures vinden in Australië

Behalve op Gumtree, wordt er ook veel werk geadverteerd op Seek.com.au en seizoenswerk voor backpackers op Jobsearch.gov.au/harvest. Hou daarnaast Facebookgroepen voor backpackers in de gaten. Vaak adverteert een werkgever daar, of delen backpackers hun eigen ervaringen over het werk dat ze doen. Zorg ook dat je altijd kritisch naar advertenties kijkt; backpackers worden vaak afgezet of aan het lijntje gehouden en er zijn veel malafide werkgevers. Meer hierover vind je onder het kopje ‘Zaken waar je op moet letten’.

Huis-aan-huis verkoper

Huis-aan-huis-verkopen is waarschijnlijk een van de makkelijkste baantjes die je kunt vinden. Het werk is ontzettend moeilijk en je krijgt vaak per verkocht product uitbetaald, verkoop je niets of haal je de ‘targets’ niet, dan krijg je helaas weinig of niet betaald. Net als in Nederland het geval zou zijn, krijg je ook te maken met mensen die je afsnauwen of kortaf reageren omdat ze niet zitten te wachten op een huis-aan-huis verkoper. Ben je een echte ster in het verkopen van producten, dan verdien je met dit werk behoorlijk goed.

Farmwerk

Een bijzondere manier om wat extra geld te verdienen, is het doen van zogenaamd 'regional werk' ofwel farmwerk in Australië. Het gaat hier om uiteenlopende baantjes, zoals het plukken van fruit en groente, het werken op een veeboerderij en bijvoorbeeld het inpakken van fruit en groente in een fabriek. Vind je een betrouwbare en geregistreerde boerderij, dan is dit vaak relatief goedbetaald werk; $17 - $27 per uur, afhankelijk van het bedrijf en het soort werk. Bovendien krijg je bovendien na drie volle werkmaanden, of 88 werkdagen, het recht voor de aanvraag van een tweedejaars Working Holiday visum. Er is in Australië ontzettend veel vraag naar backpackers in fabrieken en op boerderijen, dus wil je dit een tijdje proberen, dan vind je gegarandeerd iets. Het nadeel is helaas wel dat er veel dogdy werk is. Boeren die backpackers onderbetalen of niet geregistreerd zijn, waardoor je dus geen recht hebt op een tweedejaars visum. Laat je goed informeren voordat je afreist naar een dergelijk boerderij. Je vindt dit soort werk in alle staten, vaak in kleinere afgelegen gebieden waar weinig te doen is, maar dit komt je spaardoel wel ten goede. Het soort werk varieert per staat. Kijk op workingholiday.com voor meer informatie over het soort werk per seizoen en staat. Een paar voorbeelden van fruitplukwerk per staat zijn aardbeien in Tasmanië, appels in West-Australië en mango’s in de Northern Territory..  Het doorgaans zware werk schept een band tussen jou en mede-backpackers, omdat je het proces samen ondergaat. Wie weet vind je dankzij farmwerk wel een reismaatje, om de rest van je working holiday samen te doen.

Werken als verpleegkundige in Australië

Werk je in de verpleging, dan heb je geluk. Over het algemeen is er elk jaar vraag naar verpleegkundigen uit het buitenland. Ook hierbij geldt natuurlijk; hoe meer ervaring, hoe groter je kansen. Er is vooral in rurale gebieden vraag naar verplegers, dus vanzelfsprekend verdien je daar beter dan binnen de grote steden. Bovendien krijg je soms gesubsidieerde of gratis accommodatie en bijvoorbeeld reiskostenvergoeding.

Als je in Australië in de verpleging wil werken, is het belangrijk om al in Nederland het proces op te starten om je te kunnen registreren in Australië. Onderstaande informatie is gericht op niveau 5 verpleegkundigen. Je hoeft in principe geen extra cursussen of opleidingen te volgen om je te registreren, maar er zijn wel meerdere voorwaarden, zie de stappen hieronder. Mocht je een niveau 4 verpleegkundige zijn, neem dan contact op met de Australian Nursing and Midwifery Board. Er zijn organisaties die werk voor je vinden en je helpen met je registratie, het nadeel is dat je dan vaak 'vastzit' aan deze organisatie en het werk wat zij voor je vinden. Ook zijn de salarissen meestal niet optimaal.

Het registreren is goed zelf te doen, maar houd er rekening mee dat het tijdrovend werk is..

Stap 1. Neem contact op met de AHPRA - Australian Nursing and Midwifery Board om exacte informatie te krijgen over formulieren die je moet invullen, benodigde documenten en hoe je je diploma erkend kan krijgen.

Stap 2. Als je een niveau 5 verpleegkundige bent,moet je een Academic IELTS test te doen. Dit is een wereldwijd erkende test om je niveau van Engels te toetsen. Je moet voor deze test een gemiddelde van een 7 (van de 9) halen om je te kunnen registreren. Meer info: http://www.anmc.org.au/assessment_process#competency. De laatse stap is het ondergaan van een medische test. Ook hierover vind je meer informatie op de website van AHPRA.

Als je geregistreerd bent, kun je aan het werk met een werkvisum. Dit kan een Working Holiday visum zijn, maar je kan ook een werkvergunning aanvragen als verpleger. Leuk detail is ook dat je als verpleegkundigen relatief makkelijk om een 'sponsorship' visum krijgt. Dit houdt in dat je werkgever je 'sponsort' voor een visum, dus ben je aan hen verbonden voor de duur van het visum. Je werkgever kan een staat, ziekenhuis of uitzendbureau zijn. In ruil hiervoor mag je na je working holiday langer in Australië blijven! Dit is bij andere baantjes ook mogelijk. Uitgebreide informatie over sponsorships vind je hier.

Uurloon verpleegkundige 

Per staat kan het uurloon verschillen en deze hangen ook af van je aantal ervaringsjaren als verpleegkundige. Gemiddeld ligt het uurloon tussen de $24 - $45 bruto. Aan het eind van het financiële jaar kun je je belasting terugvragen en als verpleegkundige kun je erg veel extra's terugvragen zoals telefoonkosten, waskosten, internetkosten etc.

Werken in de bouw in Australië

één van de beter betaalde sectoren waar je als backpacker in kan belanden, is de bouw. Belangrijk om te weten is wel:  als backpacker is het erg lastig je te verzekeren tegen werken in de bouw in Australië. Krijg je een ongeluk, dan zul je dus doorgaans zelf voor de kosten op moeten draaien. Dit geldt ook nog voor enkele andere beroepen. Bekijk je verzekeringspolis voor meer informatie. In de bouw ligt het uurloon vaak erg hoog. Kijk bijvoorbeeld niet op van $30 per uur en een extra bonussen voor weekenddagen.

Belastingteruggave

Tot en met 2016 was een Work Holiday visum extra aantrekkelijk omdat je je belasting terug kon vragen. Vanaf januari 2017 betaal je met een Work Holiday visum 19% belasting over je loon. Dit geldt tot verdiensten van $37.000. Heb je zoveel verdient, dan zijn op het geld dat je daar bovenop verdient de algemene Australische belastingregels van toepassing.

Werkte je in 2016 of eerder in Australië, dan kun je je belasting nog terugvragen op het moment dat je Australië verlaat of wanneer het einde van het belastingjaar nadert (juni). Via MyGov, een digitaal platform vergelijkbaar met het Nederlandse DigiD, kan je je teruggave indienen. Het duurt zo’n zes weken voordat het geld op je rekening staat.

Eenmaal terug in Nederland, kun je je opgespaarde pensioen (superannuation - 9% op je bruto salaris betaald door je werkgever) opvragen. Het bedrag wat je terugkrijgt is afhankelijk van diverse factoren, maar vaak is het een groot gedeelte van wat je betaald hebt. Zorg dat je alle papieren van je werkgever meeneemt voordat je verder reist om je belasting teruggave te kunnen invullen. Je superannuation kan je pas terugvragen als je Australische visum niet meer geldig is. Je moet dus echt het land hebben verlaten en niet van plan zijn op hetzelfde visum terug te gaan, voordat je een aanvraag indient.

Zaken waar je op moet letten

 • Beland je in een situatie waarbij je werkgever je weigert te betalen of bepaalde afspraken niet nakomt. Aarzel dan niet om contact op te nemen met Fairwork.gov.au. Zij fungeren als een soort ombudsman. Het komt helaas veel te vaak voor dat backpackers worden afgezet door malafide werkgevers.
 • Heb je drie maanden of langer in de Northern Territory gewerkt, dan mag je tijdens het berekenen van je belastingteruggave daar nog eens $300,- bij rekenen wat je ontvangt van de overheid. Een ander voordeel van het werken in de Northern Territory, is de mogelijkheid je periode van zes maanden bij dezelfde werkgever te verlengen. Normaal gesproken mag je niet langer dan zes maanden bij dezelfde werkgever in dienst zijn, maar in NT wordt daar een uitzondering voor gemaakt, mits ze bij het bedrijf waar jij werkt enthousiast genoeg zijn om een aanbevelingsbrief voor je te schrijven. Meer info vind je hier.
 • In sommige sectoren, met name in de detailhandel, willen werkgevers vaak liever een werknemer van eigen bodem, dan een backpacker die niet langer dan zes maanden voor hetzelfde bedrijf mag werken. Bovendien heb je als backpacker doorgaans niet dezelfde rechten als de locals, waardoor het aan te raden is om goed loonstrookjes in de gaten te houden en op de hoogte te zijn van je rechten als werknemer.
 • Tijdens de parlementsverkiezingen van juli kwam de conservatieve Liberal Party als winnaar uit de bus. Deze regeringspartij werkt aan een wet die ervoor zorgt dat backpackers meer belasting moeten gaan betalen dan ze tot nu toe gedaan hebben. Het plan was eerst om de backpacker met maar liefst 32% belasting op te zadelen, maar na veel kritiek van o.a. boeren die bang zijn dat het aantal backpackers terugloopt, gaat de regering een mildere versie van deze belastingverhoging invoeren. Backpackers betalen vanaf januari 2017 19% belasting over elke verdiende dollar. Hou hier rekening mee als je een Working Holiday naar Australië in gedachten hebt, want tot nu toe was de belastingregeling voor backpackers bijzonder gunstig. 
 • Een Working Holiday in Australië kan pittiger zijn dan je in eerste instantie misschien verwacht. In grote steden zoals Melbourne en Sydney is de concurrentie immens: van Frankrijk tot Taiwan en van Ierland tot de VS: backpackers zijn er in enorme aantallen. Werkgevers maken helaas maar al te graag gebruik van dit aanbod, door bijvoorbeeld een lage loon te bieden; vaak lager dan het minimumloon, dus handje contantje. Wil jij het niet voor een magere $15 per uur doen, dan is er wel een andere backpacker die dat maar al te graag doet. 

Dat het niet altijd makkelijk is om fatsoenlijk betaald en ook nog leuk werk te vinden, is overigens zeker geen reden om deze ervaring aan je voorbij te laten gaan. Het is goed om je bewust te zijn van mogelijke tegenslagen, maar de kans dat je spijt krijgt van de ervaring is heel klein Met de juiste instelling, uithoudingsvermogen en werkervaring (hoe meer, hoe groter je kansen), is er vrijwel overal werk. Zie een vervelende ervaring met een werkgever of verschillende afwijzingen dan ook niet direct als een reden om de handdoek in de ring te gooien. Elke keer dat je wordt afgewezen, ben je verder bij je doel. Daarnaast zijn ook die tegenslagen natuurlijk onderdeel van je reisavontuur. Het helpt ook om je te realiseren dat vrijwel iedere werkende backpacker dit meemaakt.

Spaar in Nederland!

De beste tip is nog altijd om in Nederland zo veel mogelijk te werken. Werk vinden (en houden) is vanwege eerdergenoemde factoren erg lastig in Australië. Heb je dan eindelijk redelijk betaald werk gevonden, dan is sparen ook een kunst, gezien de hoge supermarktprijzen en natuurlijk je eigen behoefte om leuke dingen te ondernemen. Begrijpelijk, want je bent immers op reis. Woon je in Nederland nog bij je ouders, dan is het natuurlijk al helemaal ideaal. Je kunt de kosten laag houden en je focussen op je doel: met een redelijk bedrag naar Australië.

Geschreven door Chantal op 09 Nov 2016 12:52.

 1. Maria 19 Sep 2006 20:11

  Goededag,

  Ik wil graag voor 6 maanden naar Australie om op een ranch te werken ik wil wel op 1 plek blijven. kent u misschien iemand of heb je er informatie over dan hoor ik het graag

  alvast bedankt,
  Maria


  dusbabamaria@hotmail.com

 2. sterre van den Heuvel 23 Sep 2006 13:17

  Hallo!
  Ook ik had het idee om na mijn school een jaar of een half jaar op een ranh in Australie te werken, is dat mogelijk? En wat moet je er voor doen? Ik wil dan niet perse op zo'n toeristisch ding, maar zeg maar het echte werk. Is dat mogelijk denkt u of moet je dan naar australie en het daar terplekke uitzoeken? ik wacht op uw antwoord , al vast bedankt! sterre van den heuvel sterretje2412@hotmail.com

 3. Charlotte Van Ryssen 01 Oct 2006 13:18

  Goededag,
  Ik zou graag een jaar naar Australie gaan en daar werken. Ik zou wel op een vaste plaats willen werken en ook liefst in een hotel ofzo, niet op een ranch, maar liefst aan het strand in de buurt van Sydney. Zou u mij enige informatie hieromtrent kunnen doorsturen?
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten

  Charlotte Van Ryssen
  botje68@hotmail.com

 4. andrea 14 Nov 2006 15:05

  hallo,
  ik zou graag voor 6maanden tot 12maanden op een ranch werken met paarden om terijden en teverzorgen! heb veel ervaring met paarden ... waar kan ik hiervoor terecht?
  abosten@home.nl

 5. Andrzej 30 Dec 2006 19:00

  Hallo.
  Ik zou graag naar Australie willen verhuizen en daar als elektro-technieker werken. Graag meer info. elektro.anke@hotmail.com

 6. Erik 02 Jan 2007 15:16

  @Andrzej
  Je email adres lijkt niet te bestaan, dus neem even contact op via de "contact" link bovenaan of onderaan deze pagina.

 7. Janneke 12 Feb 2007 12:41

  Geachte heer, mevrouw,

  Graag zou ik voor minimaal een half jaar, het liefst op een vaste plek, in Australie gaan werken. De werkzaamheden die ik zoek zijn of op een ranch of hotel of op een kantoor. Ik heb afgestuurd dit jaar voor mijn HBO- communicatie internationaal. Heeft u hier misschien informatie over en waar moet ik dan wezen om mij in te schrijven! en wat moet er allemaal geregeld worden.

  Met vriendelijke groet,

  Janneke Brussaard
  brussaardreplay@hotmail.com

 8. Yves 25 Feb 2007 17:17

  is het een goede periode om te vertrekken naar australie van april tot augustus??
  En zou ik dan het beste een auto kopen of beter huren..?
  vandersanden_yves@yahoo.com

 9. anne 27 Feb 2007 13:42

  Hoi hoi,
  ik ben nu bijna klaar met mijn VWO en weet nog helemaal niet wat ik wil. Het lijkt me echt een te gekke ervaring om een half jaar/jaar naar australie te gaan om daar te werken op een ranch.. ik zie dat ik nie tde enige ben met dit idee.. is dit te realiseren? of lijkt het allemaal makkelijker dan het is?

  groetjes anne

  (i_am_tha_best@msn.com)

 10. Toni 07 Nov 2007 03:27

  We zijn een NL/Australische familie en we zoeken een NL oppas die bij ons gratis in wil wonen voor een aantal maanden vanaf begin 2008 in ruil voor oppasuren en familiehulp.

  We hebben 3 kinderen van 7, 6 en 4 jaar en werken zelf van huis. We wonen in Sydney vlak bij Manly/Dee Why beach.

  Je kan bij ons je eigen leven hebben met baantjes en vrienden. Samen spreken we dan af wanneer je bij ons babysit en helpt.

  Als je serieuze interesse hebt dan horen we graag van je!

  Toni en Victor

 11. Carlijn 12 Nov 2007 19:08

  Hallo Toni en Victor,
  Mijn naam is Carlijn en ik ben geïnteresseerd in jullie advertentie.
  Ik ben 20 jaar en derdejaars student van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Deze heb ik voor een jaar onderbroken.
  Ik ga begin januari naar Sydney, na ongeveer drie maanden wil ik doortrekken richting het noorden.
  Als jullie geïnteresseerd zijn en nog niemand hebben gevonden kunnen jullie reageren op carlijn87@hotmail.com
  Groeten Carlijn

 12. erica 09 Feb 2008 21:20

  Ik zou graag als nanny of als ranch medewerker willen gaan werken op 1 plaats,is de advertentie van `toni`al voorzien? en zo niet waar kan ik dan heen reageren?

  vriendelijke groetjes Erica (39 jaar )

 13. Liza 10 Feb 2008 22:16

  Hallo,

  Gezien onderstaande berichten ben ik niet de enige die hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste werkplek! Ook ik zou graag voor een aantal weken / maanden op een Ranch willen werken. Vele jaren ervarig met vee en dan vooral paarden. Jaarlingen inrijden - inbreken geen probleem. Weet iemand hier meer informatie over te geven? Of is er iemand die dit al heeft gedaan en kan mij de ervaring delen? Graag contact via de e-mail.
  Alvast ontzettend bedankt!

  Vriendelijke groet,

  Liza van Noort

 14. Liza 18 Feb 2008 20:19

  LvanNoort@hotmail.com is mijn e-mail. Wel handig om te hebben!

 15. Raymond 13 May 2008 10:12

  Hier zit een gedeelte van waarheid in. In de praktijk werkt het echter iets anders. Ik ben ook australie geweest en heb via een gewoon uitzendbureau gewerkt bij Cat Logistics en Daimler Chrysler. Ik werd zelfs nog gebeld vanuit Melbourne in sydney. Ik kreeg ook nog goed betaald. Je moet gewoon willen en de juiste uitzendbureaus binnen gaan.

 16. Gijs van Diepen 19 May 2008 11:34

  ik zoek hetzelfde als Liza en zou ook op een ranche willen werken. heeft iemand hier ervaring mee? je kan altijd mailen naar gijs_van_diepen@hotmail.com

 17. Daisy 26 Jun 2008 11:01

  Hi,

  Ik wil graag de overstap maken naar wonen en werken in Australie. Ik ben op het moment werkzaam als Personal Assistant (secretary) bij PricewaterhouseCoopers en zou het liefst mijn huidige positie verder willen beoefenen in Australie. Zijn er uitzendbureaus/instanties die mensen kunnen helpen aan een secretarial job in Australie?

  Alvast bedankt!
  Gr. Daisy

 18. Bram 07 Jul 2008 01:11

  Ik ben van plan om naar Australie te gaan. Graag wil ik meer weten over de visa procedures voor een zgn. "Work & Travel Visa" voor 12 maanden. Ook ben ik op zoek naar werk, een combinatie van horeca - en fruit plukken - ranch?
  Alvast dank voor uw reactie.

  Bram Rutgers

 19. jmh mutsaers 15 Jul 2008 22:45

  hallo ik ben jan en momenteel werkzaam al 13 jaar bij DAF-TRUCKS ben alleenstaand en been 48 jaar en zit wel eens te denken over emigreren en denk naar australie ik ben CNC-OPERATOR ik heb aan opleidingen, machinebankwerken plaatwerken,CNC-draaien,CNC-frezen niveau 2 pas afgerond bij daf ,industrieeele automatisering zeg maar basis besturings technieken, en getuigpapieren van meet en regeltechniek en elektrisch schakelen ,welke mogelijkheden heb ik hiermee in australie

 20. Kady Ariens 13 Jan 2009 13:18

  Hallo,

  Ik wil graag de cursus in Australie gaan volgen op een ranch. En daarna bij een ranch gaan werken. Hoe kan ik daar het beste informatie over krijgen.. En kan ik vanuit Nederland al een baan zoeken voor na die cursus of moet ik dat vanuit daar doen?

  Groetjes Kady

  kady_ariens@hotmail.com

 21. Sieb van Es 22 May 2009 17:43

  Hallo!!
  Ik ben van plan om terug te gaan naar Australie. Sinds ik daar mijn duikbrevet gehaald heb, wil ik gaan werken op een boot langs de Whitesunday Islands. Is dat mogelijk? Is er een grote vraag naar voor mensen op boten en zoja waar moet ik daarvoor zoeken, op welke sites?

  Alvast bedankt
  Groeten Sieb

 22. Fabian 25 Aug 2009 21:02

  Hallo,

  Ik wil graag de cursus in Australie gaan volgen op een ranch. En daarna bij een ranch gaan werken. Hoe kan ik daar het beste informatie over krijgen.. En kan ik vanuit Nederland al een baan zoeken voor na die cursus of moet ik dat vanuit daar doen?
  en misschien daar uiteindelijk wel gaan wonen


  Groetjes Fabian

  fabianprins@hotmail.com

 23. Kim 21 Oct 2009 12:54

  Goededag,

  Ik studeer hotelmanagement, en zou graag een jaartje er tussen uit gaan om in Australie (Cairns) te gaan werken/wonen. Het liefst in een hotel of restaurant of bar. Kent u misschien sites, of bedrijven die ik kan aanschrijven? Of kunt u wat informatie doorsturen?

  Alvast bedankt,

  Vriendelijke groet,

  Kim.

 24. bart 15 Apr 2010 19:18

  ik zou graag voor en jaar na australie gaan maar zou toch iemand die nl spreekt leren kennen daar zou dat gaan ?

 25. casper 20 Apr 2010 14:34

  hallo allemaal,

  ik wil een jaar in australie gaan werken en als me daarbevalt misschien wel wonen. ik werk graag met me handen en een harde werken zoals in de bouw wil graag iets nieuws in me leven ,dus ben op zoek naar informatie.

  bedoel dat ik een harde werker ben werken in de bouw vind ik leuk

  padjuhwestenbork@hotmail.com

 26. Eric 12 May 2010 15:48

  Hallo ik ben Eric ik wil graag voor een jaar naar australie ik wil graag heel goed engels kunnen spreken ik doe nu de opleiding verkoop specialist wat adviseren jullie mij om te doen groetjes Eric
  mijn email is porscheteamsport@msn.com

 27. Jasper 05 Jun 2010 22:47

  Goeiedag,,

  Ik had een vraagje,,
  Na dit schooljaar ben ik klaar met mijn opleiding als kok,,
  ik zou graag uit nederland weggaan om in het buitenland te gaan werken... australie heeft altijd al bij mij een streepje voor gehad...
  Hebben jullie misschien wat meer infomatie

  Groetjes Jasper
  (measenear_madrid@hotmail.com)

 28. Quirine 17 Aug 2010 16:57

  Hallo,

  31 augustus begint mijn reis naar australie. Er staat nog niks vast dus ik zie wel hoe het gaat lopen! Ik heb een working holiday visum en ik zou ontzettend graag op een ranch willen werken. Ik kan alleen weinig informatie vinden over hoe het daar gaat. Hangen er bijvoorbeeld in hostels advertenties? Of kun je het beste zelf naar ranches gaan? Of is het bijna onmogelijk om aan het werk te gaan op een ranch? Ik hoef er niet persé geld te verdienen, tegen kost en inwoning zou al super zijn! Ik hoop dat ik verder geholpen kan worden..

  Groetjes Quirine

 29. Erik 17 Aug 2010 17:39

  @quirine kijk eens naar het Woof artikel.

 30. Claire Tetteroo 30 Aug 2010 13:48

  Hallo,

  Ik wil graag voor een half jaar tot een jaar wonen en werken in Sydney, het liefst wil ik werken in de horeca. Hebben jullie misschien informatie voor mij waar ik het beste kan zoeken?

  Groetjes,

  Claire

 31. Talitha 30 Aug 2010 21:47

  Hallo,

  Ik ben op dit moment nog bezig met mijn opleiding HBO-verpleegkunde, maar zou volgend jaar graag voor een jaar naar australie gaan om daar als verpleegkundige te gaan werken. Hebben jullie misschien informatie hoe ik dit het beste kan aanpakken?

 32. Chantal 04 Sep 2010 11:48

  @Claire - als je hierboven het artikel leest, vindt je bij het stuk 'Hoe vindt ik werk' meer informatie hierover.

 33. Laura 17 Sep 2010 18:08

  Hallo,

  Ik ben bezig met het invullen van de aanvraag voor een work holiday visa en loop tegen twee punten aan:
  - Usual occupation: Op dit moment werk ik fulltime bij een verzekeringsmaatschappij
  - What is your highest qualification?: Ik ben vorig jaar mijn HBO opleiding gehaald en ben nu Bachelor of Social Work. Wat moet ik hier selecteren? Ik kom er niet uit welke ik van de opties moet kiezen.
  Alvast bedankt!

 34. Danielle 08 Nov 2010 09:35

  Goedemorgen meneer/mevrouw,

  Ik zou graag na mijn studie. Dit zal over 1,5 jaar zijn. Voor 3 maanden naar Australie gaan om op een ranch te gaan werken. Heeft u enige informatie voor mij?

  met vriendelijke groet,

  Danielle

 35. Erik 08 Nov 2010 11:15

  Danielle schreef:Ik zou graag na mijn studie. Dit zal over 1,5 jaar zijn. Voor 3 maanden naar Australie gaan om op een ranch te gaan werken. Heeft u enige informatie voor mij?
  Alle informatie is gratis en staat op deze site. Wij zijn geen organisatie waarbij je een reis kunt boeken. Wat je bij ons wel kunt is het verkrijgen van hoe dat je zo'n reis kunt ondernemen en zelf kunt organiseren zoals jij het wilt.

  Wanneer je concrete vragen hebt mag je deze natuurlijk altijd in het forum plaatsen zodat we (de bezoekers en het team) zo goed mogelijk kunnen helpen.

 36. LaosFan 09 Nov 2010 09:24

  Kunt u me een informatiepakket opsturen? Ik heb mijn adresgegevens achter gelaten via een PB. Ik hoop het pakket spoedig te ontvangen. Bedankt.

  ;)

  In Australië werken lijkt me een mooie ervaring maar Nieuw-Zeeland trekt me wat meer. Maar gezien de kans op werk en het loon is NZ misschien minder aantrekkelijk voor werk dan Australië. Zit er veel verschil tussen?

 37. Melaniee 24 Aug 2011 15:57

  Hallo,

  Ik wil volgend jaar graag op reis naar australie. Daarbij wil ik eerst graag werken op een ranch. Hebben jullie wat meer informatie over werken op een ranch of misschien werken in de toeristische kant?

  Groetjes melanie

 38. Erik 24 Aug 2011 16:56

  Hoi Melanie, welkom op het forum! Misschien heb je wat aan dit topic om te werken op een ranch

 39. Nienke Krook 25 Aug 2011 05:36

  Laosfan, wat ik begrepen heb verdien je in AUS meer dan NZ en kun je ook 'super' (soort pensioen) terugkrijgen. Qua geld is AUS dus voordeliger, maar de uitgaven zijn hier wel weer heel hoog. Zelf vond ik Nieuw-Zeeland erg tegenvallen na Australië, het is meer een land waar je een gave tijd kunt hebben als je met je tentje en eigen auto de wildernis intrekt, niet als je op zoek bent naar leuke steden e.d. Maar er zijn genoeg mensen die het niet met mij eens zijn gelukkig haha.

 40. Emmatjuh 21 Nov 2015 18:24

  Ik zie reacties op deze info uit 2006 (??!!!) Is de info echt zo oud? Hoe is de situatie nu? Kom je al wat gemakkelijker aan werk in Ausie???

 41. Mariwan 05 Apr 2017 16:53

  Hallo,
  Ik zou graag naar Australie willen emigreren.
  Ik ben goed in de keuken als kok en vrachtwagenchauffeur.
  Hoop iemand te treffen die oude dromen kan waar maken.
  mariwan_m@outlook.com
  Alvast bedankt
  Mariwan

 42. sebor 22 Dec 2018 21:45

  goeden avond mijn vraag is eigenlijk wat als je ouder bent als 30 en niet meer een wurkvisum kan krijgen maar alnog naar wat willen verdienen om de reis te bekostigen
  bvd