Dennis de Jong Geschreven door Buidel21.

  • Voor slechts € 1130.18 naar Townsville Nu boeken

Townsville ligt aan de oostkust van Australië en is de op een na grootste stad van Queensland. Veel backpackers doen de stad aan vanwege het klimaat, de ligging en omdat het een perfecte uitvalsbasis is voor het Great Barrier Reef.

Townsville

Townsville staat bekend om haar lange en grote stranden. Er zijn genoeg faciliteiten in de stad, zoals douches en barbecue mogelijkheden. In het park bij het strand staan genoeg barbecues waar je kunt koken en medereizigers kunt ontmoeten. Voor de feestvierders is er ook meer dan genoeg te beleven. In het centrum zijn meer dan genoeg leuke bars en eettentjes voor elk budget. 

Bezienswaardigheden

Rijd je vanaf Cairns naar Townsville, dan is het de moeite waard om te stoppen bij Girrigun National Park. Hier vind je de grootste singledrop waterval. Na dit schouwspel is het heerlijk vertoeven op het strand in Townsville. Dit is ongeveer 2u rijden vanaf Girrgun National Park.

Ook is een bezoek aan Castle Hill de moeite waard. Het uitzicht is prachtig, met name tijdens de zonsondergang en zonsopgang. Het is tevens een plek waar de locals graag komen.
Net als vele andere steden in Australie heeft ook Townsville haar eigen Botanic Gardens. Voor vogelliefhebbers is het Townsville Town Common Conservation Park een aanrader. Dit is leuke plek om vogels te bekijken en het is gratis te bezoeken.

Andere attracties in Townsville zijn onder andere het Reef HQ, een groot aquarium met levend koraal en een schildpaddenopvang, en het Museum of Tropical Queensland. 

Duikliefhebbers kunnen hier naar hartelust duiken. Vanuit Townsville is het een korte trip naar het Great Barrier Reef. Het is mogelijk om bij een scheepswrak te duiken. Het stoomschip Yongala zonk in 1911 en is tegenwoordig een ware trekpleister voor menig toerist. 

Vanuit Townsville kun je met de ferry naar Magnetic Island, wat met haar 2500 inwoners het enige 'reefisland' is met een permanente bevolking van deze grootte. Ongeveer de helft van het eiland is nationaal park. 

Bezoek ook eens een van de stadjes in het binnenland, bijvoorbeeld Charters Towers of Mount Isa. 

Overnachten

Voor de reizigers met een camper: wildkamperen kan prima in Townsville, bijvoorbeeld op de parkeerplaatsen aan het strand. Verder zijn er in Townsville meer dan genoeg andere accommodaties te vinden, denk hierbij aan hostels, hotels, appartementen en bed & breakfast locaties.