Nienke Krook Geschreven door Nienke Krook. Foto door: Nienke Krook

De Responsible Control of Gambling/Gaming (RCG) cursus is een verplichte training die je moet doen als je werkt in een omgeving waar gokmachines staan of andere vormen van gokken worden uitgevoerd. Dit kunnen bars, cafés, restaurants en natuurlijk casino's zijn.

Naast de Responsible Service of Alcohol (RSA) cursus, zul je dus ook een RCG certificaat moeten behalen als er op jouw werkplek naast het schenken van alcohol ook gegokt kan worden. 

Onderwerpen die langs zullen komen zijn onder andere: kwetsbare spelers (risicogroepen), gokken door minderjarigen, frauduleus en crimineel gedrag, privacy, betalingen, fair play, ethische marketing, een veilige speelomgeving en klanttevredenheid. 

De cursus is ook weer kort, ongeveer 6 uur, en je krijgt er alle informatie over de wettelijke regels in Australië op het gebied van gokken. De cursus vindt wekelijks plaats en kost rond de $75Australische dollar.

New South Wales: www.olgr.nsw.gov.au, Queensland: www.olgr.qld.gov.au, Western Australia: www.rgl.wa.gov.au, Victoria: www.justice.vic.gov.au, South Australia: www.sa.gov.au en Tasmania:www.tenders.tas.gov.au