Nienke Krook Geschreven door Nienke Krook.

De 'Occupational Health and Safety Course' (Green Card / White Card) heb je nodig als je gaat werken op bouwplaatsen of bij elke baan die met constructie te maken heeft in de staten NSW, Queensland, South Australia en Victoria in Australië. Dit geldt o.a. voor aannemers, arbeiders, loodgieters, elektriciens, timmerlieden, toezichthouders, project managers, etc.

De cursus behandelt de veiligheid en gezondheidsregels op de werkplaats. Of je nu al volledig gekwalificeerd bent in dit vakgebied of niet, je zult altijd deze certificering moeten halen wil je toestemming krijgen een bouwterrein op te gaan. 

Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn: veiligheid op een bouwplaats en wat te doen bij ongelukken. Meestal krijg je in de ochtend informatie van een leraar, waarna er een korte test volgt. Aan het eind van de dag krijg je een tijdelijk certificaat mee en via de post krijg je een officieel pasje. 

De cursus kun je op verschillende dagen in de week volgen, duurt ongeveer 8 uur en kost rond de $100 Australische dollars. Je moet je identiteitsbewijs meenemen naar de cursus. 

De naam van de kaart is misschien wat verwarrend (green card / white card), maar de kaart (een pasje ter grootte van een bankkaart) was eerst groen en is nu wit. 

Kijk voor meer informatie per staat op www.whitecardonline.com.au of www.whitecardtrainingaustralia.com.au/