Rebecca de Bruin Geschreven door Rebec. Foto door: Rebec

  • Voor slechts € 717.28 naar Adelaide Nu boeken

Ben je net als ik fan van de televisieserie McLeod’s Daughters, dan ben je in Adelaide aan het goede adres. Op ongeveer een uurtje rijden ten noorden van Adelaide bevinden zich verschillende locaties waar McLeod’s Daughters is opgenomen.

Georganiseerde tour

Ben je een echte fan en heb je het geld er voor over, dan kun je een tour boeken bij McLeod's Country. Ik zelf heb de half-day tour gedaan. Ik heb de trein van Adelaide naar Gawler genomen waar ik werd opgehaald door de tourguide. De tour is niet zo bekend dus je hebt geen grote groep. Ik was zelfs maar met één andere vrouw.
Allereerst ga je rondrijden door het ‘landschap’ van Mcleod’s Daughters. Zo kom je onder andere langs een boom waar vaak tegen geplast is en de kruising die in bijna elke aflevering zit. Ook zie je wat gebouwtjes waar scenes zijn opgenomen. Het is allemaal zeer herkenbaar en door het het fotoboek met foto’s uit scènes, komt het landschap echt tot leven.

Je gaat daarna op bezoek bij een boerderij wat het decor is voor onder andere de boerderij Wilgul waar Nick en Alex hebben gewoond. Het leuke is, is dat het echtpaar groot fan is van de serie en bij de veiling veel spullen en objecten hebben gekocht. Deze staan allemaal uitgestald op hun boerderij. Na wilgul is het tijd om het dorpje Gungellan te bezoeken, wat in het echt Freeling heet. Hier bevinden zich vele gebouwen die in de serie voorkomen als het hotel, de truckstop en de kerk. Het beroemde bad en molen, die altijd op een heuvel bij Drovers Run stond, is nu te aanschouwen in het dorp. Een foto in het bad mag natuurlijk niet ontbreken.

Aan het eind van de ochtend was het tijd om door te rijden naar de beroemde boerderij Drovers Run. Tegenwoordig is dit een luxe en duur Bed and Breakfast (lees 2000 dollar voor twee nachten) en je kunt alleen een kijkje nemen als je met een tour meegaat of geld genoeg hebt om er een nachtje te slapen. Van binnen mag het dan gemoderniseerd zijn (wat je overigens niet te zien krijgt), maar van buiten ziet het er nog net zo uit als in de serie. Je rijdt een rondje over het erf en je mag daarnaast ook nog de beroemde schapenscheerschuur zien.

Als er nog tijd over is dan wordt er ook nog een bezoekje gebracht aan de visitor centre in Gawler. Hier bevinden zich ook nog een aantal attributen uit de serie en het beroemde bord van Drovers Run hangt hier. Iets verderop bij een lokale wasserette hangt de trouwjurk van Stevie en ook hier hebben we een bezoekje aan gebracht.

Self-drive

Geen zin, tijd of geld om de tour te doen, maar wil je wel de McLeod’s Daughters sfeer proeven, dan kun je een aantal locaties zelf per auto bezoeken. Het dorpje Freeling is gemakkelijk te bereiken per auto en alle locaties liggen dicht bij elkaar. Ook Gawler is goed te bezoeken en wie weet loop je hier Alex of Stevie nog tegen het lijf, want die wonen nog altijd in Gawler. Helaas is Drovers Run niet open voor publiek en ook Wilgul is alleen te bezoeken met tour.