Rebecca de Bruin Geschreven door Rebec. Foto door: Rebec

Heb je wat langer de tijd voor de oostkust, sla dan zeker Magnetic Island niet over. Of je nu wil relaxen aan het strand, wilt snorkelen over het koraal, koala’s wil spotten of het eiland wil verkennen in een moke (buggy) het is allemaal mogelijk.

Magnetic Island ligt in de staat Queensland net voor de kust van Townsville. Het heeft zijn naam te danken aan het kompas van Kapitein Cook, dat opspeelde toen hij erlangs voer. Het eiland heeft een oppervlakte van 52 km2,  waarvan ongeveer de helft nationaal park is met prachtige wandelpaden.  Er zijn vier kleine plaatsjes op het eiland: Picnic Bay, Nelly Bay, Arcadia en Horseshoe Bay.

Bezienswaardigheden

Een mooie en leuke wandeling die je kan maken op het eiland is de Forts Walk. Het fort is gebouwd om Townsville in de tweede wereldoorlog te beschermen tegen een aanvallen van Japan. De wandeling is nu vooral geliefd, vanwege de vele koala’s die je kunt spotten. Het is een 1,5 km klim door het gumtree landschap naar het wapen- en commando gebouw. Je hebt een prachtig uitzicht over het eiland. Neem voldoende water mee, want ook in de namiddag kan het nog behoorlijk warm zijn.

Eten en Drinken

Op het eiland zijn er genoeg cafeetjes en restaurantjes om te eten en drinken. Wil je echter zelf iets maken, dan kun je beter al op het vaste land boodschappen doen. Op het eiland is dit namelijk toch iets duurder.

Accommodatie

Er zijn genoeg hotels en appartementen op Magnetic te vinden.  Voor backpackers zijn er twee favoriete bestemmingen: X Base en Bungalow Bay Koala Village. Voor allebei hostels zijn pakketten te boeken bij lokale (backpacker) reisbureau’s. Hierin zitten voor beide hostels een retour ticket voor de ferry bij in en een x aantal nachten.  

X Base is meer het party hostel van de twee. Ze hebben een eigen bar, waar zelfs backpackers van Bungalow Bay Koala Village naartoe gaan. Ze hebben verschillende opties voor accommodatie zoals kampeerplekken en waterfront bungalows. Ze hebben een mooi zwembad en het ligt recht aan het strand.

Het eco vriendelijke Bungalow Bay Koala Village is meer dan een hostel. Er zijn dormrooms, maar ook privé bungalows om te boeken. Heb je je tentje meegenomen, dan kun je ook op de campsite staan. Er zijn hier ook veel families te vinden. Wat dit resort zo speciaal maakt is dat er een wildlife park in het resort te vinden is. Zo kun je een pakket boeken, waarbij je een tour krijgt door de koala sanctuary. Hier kun je op de foto met een koala en kun je allerlei dieren van dichtbij bekijken zoals de wombat, slangen, koala’s, schilpadden en ga zo door. Ook heb je de mogelijkheid om te ontbijten tussen de dieren. Horseshoe Bay beach ligt op steenworp afstand van bungalow bay, waar je veel wateractiviteiten kan ondernemen.

Vervoer naar en op Magnetic Island

Reis je per Greyhound of Premier bus, dan stopt de bus in Townsville bij de ferryterminal. Een retourtje kost 32 dollar. De ferry doet er ongeveer een half uurtje over. Eenmaal aangekomen in Nelly Bay kun je de bus pakken in verschillende richtingen. Wil je een dagje het eiland verkennen, kun je ook een moke(een buggy-achtige auto) huren.

Je kan ook je eigen auto meenemen op de veerboot al is het slim om de kosten op te wegen tegen het huren van eigen vervoer of ter plekke de bus te pakken.