Naz Taha Geschreven door NazTaha. Foto door: NazTaha

Great Keppel Island ligt halverwege Brisbane en Townsville, aan de oostkust van Queensland. Het prachtige eiland is omringd door 28 kilometer aan stranden en baaien. Hoewel het net buiten het Great Barrier Reef ligt is het toch vergelijkbaar met de noordelijker gelegen eilanden. Great Keppel Isand ligt buiten het vizier van het massatoerisme, waardoor het de ultieme bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar rust

Great Keppel Island is goed te bereiken vanuit Yeppoon en Rockhampton aan het vasteland en leent zich uitstekend voor een dagtrip. Toch is het ook zeker de moeite waard om hier een aantal dagen door te brengen. Je kunt heerlijk op een van de vele witte stranden luieren, maar ook de natuur op het eiland verkennen. Zo zijn er verschillende boshikes die je kunt doen, waarbij je niet veel mensen zult tegenkomen. De Mt Windham track (1,5 uur) biedt prachtige uitzichten over het eiland.

Snorkelen Great Keppel Island

De stranden van Great Keppel Island zijn adembenemend mooi en de onderwaterwereld is prachtig. Je kunt daarom uitstekend duiken en snorkelen in dit gebied. Een aanrader is Shelving Beach, een relatief rustig strand in het gebied van Great Keppel Island. Er loopt een pad naar dit idyllische strand, welke met borden is aangegeven. Het snorkelen in het helderblauwe water is even wennen. Het water is behoorlijk wild dus je zult niet de eerste zijn die een volle hap zout water binnenkrijgt. Toch is het een must-do, want Great Keppel Island is het leefgebied van verschillende zeedieren, waaronder roggen, allerlei gekleurde vissen en reuzenschildpadden. Je kunt hier zo uren vertoeven in het water. Het voordeel van dit eiland is  ook de sereniteit. Het is hier een stuk rustiger dan de Great Barrier Reef.

Vervoer Great Keppel Island

Er zijn twee ferry's naar Great Keppel Island vanuit Rosslyn Bay Harbour bij Yeppoon. De retourprijs is $45,-  (AUD) en er gaan ongeveer twee boten per dag. Je kunt ook een geheel verzorgde dagtrip boeken bij Keppel Tourist Services (tel: 07 49383637). Boek je een trip met deze organisatie, dan zit daar je bootprijs, snorkelgerei, lunch en een reisje met ' glass-bottom boat' inbegrepen. Meer info over reserveringen en tijden van de ferry vind je op www.keppelkonnections.com.au.

Overnachten Great Keppel Island

Als je meerdere dagen door wil brengen op Great Keppel Island, kun je overwegen een pakket te boeken bij één van de hostels in Yeppoon of Rockhampton. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, waaronder het Great Keppel YHA Hostel.

Een andere optie is het bijzondere Great Keppel Island Holiday Village. Hier kan je een hut huren, of kamperen met eigen tent. Let wel: het eiland heeft geen supermarkt. Breng dus zelf eten en drinken mee. Ga bijvoorbeeld langs Coles als je het eiland via Rockhampton bezoekt. Het kraanwater op het eiland is ook erg zout. Great Keppel Island kent verschillende eetgelegenheden, allen behoorlijk prijzig.

Meer lezen over interessante snorkel- en duikgebieden die niet zijn aangetast door het massatoerisme? Check dan ons artikel over West-Australië. Het mooie Ningaloo reef in West-Australië is ook rijk aan schitterend koraal en vele kleurrijke vissen. Het is bovendien een stuk rustiger dan de Great Barrier Reef.