Kim van Dijk Geschreven door Kims. Foto door: Kims

Begin je reis door West-australie in Perth en stop in plaatsen zoals Geraldto, Jurrien Bay en de Pinnacles.

Geraldton

450 km ten Noorden van Perth ligt de laatste grote stad tot aan Broome, dus mocht je nog wat praktische dingen voor je trip nodig hebben dan is dit de plek. Geraldton wordt ook wel ‘windsurfing’ hoofdstad van WA genoemd aangezien hier tussen oktober en maart elke middag een sterkte zeewind opsteekt. De nieuwe boulevard aan zee in het centrum is ideaal voor een picknick of een duik in de zee. Zeehonden leven net voor de kust en komen regelmatig de haven binnen. Een aantal VOC schepen zijn als scheepswrakken geeindigd op de koraalkust in de buurt van Geraldton. Overblijfselen en verhalen zijn onder andere te vinden in het museum van Geraldton. Uitgebreidere collecties zijn in Fremantle te zien in het Ship Wreck Museum.

60 km  voor de kust ligt de Abrolhos eilandengroep. Deze eilanden zijn ideaal voor watersporters, duikers en vissers. Het beste te bezoeken met georganiseerde boottoers of per watervliegtuig. Er zijn ook rondvluchten over dit mooie gebied, maar deze zijn niet goedkoop.

Op weg naar van Geraldton naar Kalbarri kom je langs de Pink Lakes, deze meren worden natuurlijk roze gekleurd door caroteen en zijn een bizar gezicht.

De nieuwe Indian Ocean Drive is de mooiste route langs de kust tussen Perth en Cervantes.

Ten zuiden van Geraldton 

Jurien Bay & Green Head

Deze kleine vakantiedorpjes aan zee bieden mogelijkheden om te skydiven en in Green Head kun je met een toer mee om met zeeleeuwen te zwemmen die langs de kust wonen. Het zijn zeer nieuwsgierige beesten en dus erg leuk om mee in het water te liggen en mee te spelen.

Pinnacles 

In de buurt van Cervantes ligt het Nambung National Park waar deze schitterende oude kalkstenen rotsformaties te bewonderen zijn. De toegang kost $11 mits je een WA national park pass hebt. Je kunt door het gebied rijden met de auto en tussendoor uitstappen om tussen deze bizarre rotsen door te wandelen.