Erik van Erp Geschreven door Erik van Erp.

Wanneer je er over aan het nadenken bent om Engels te gaan studeren in Australië heb je verschillende soorten mogelijkheden. Je kunt contact opnemen met een van de vele Nederlandse organisaties die talencursussen beschikbaar hebben in Australië zoals bijvoorbeeld, Interlanguage, travelactive, EF en studytravel. De prijzen bij de Nederlandse organisaties verschillen van 630 euro inclusief accommodatie, cursus en halfpension bij EF tot 982 euro inclusief accommodatie, cursus en halfpension bij studytravel voor twee weken school. De exacte prijzen van alle cursussen kan je nalezen op de volgende websites:

Je hebt ook de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met bijvoorbeeld Nivitas voorheen ACE (Australian College of English) één van de bekendste talenschool in Australië. Gevestigd in zowel Sydney, Brisbane, Cairns en Perth. Dit is over het algemeen goedkoper dan via een Nederlandse organisatie en je wordt dan ook beter geholpen doordat de mensen daar veel meer weten over wat er allemaal in Australië en op die school gebeurd dan de werknemers van de Nederlandse organisaties. Als je via Nivitas boekt is het voor 2 weken general English dit is een algemene cursus €639,19, dit is inclusief accommodatie, half pension en de cursus. Je moet er wel opletten dat er zowel bij Nivitas als bij alle Nederlandse organisaties nog allerlei kosten bij komen als je gaat boeken.

Op de meeste Australische talenscholen kan je kiezen tussen verschillende soorten cursussen. Bij Nivitas zijn dit General English, hierbij kom je in een bepaald niveau terecht nadat je op je eerste dag een test hebt gedaan. Je hebt 6 verschillende niveaus die ook weer bestaan uit verschillende niveaus. Als je Engels bijvoorbeeld nog niet zo goed is kan je, je helemaal omhoog werken van af het laagste niveau 100 naar het hoogste niveau 600.

Voor wanneer je Engels al op een goed niveau is kan je kiezen tussen Acadamic English, hier bereid je, je eigenlijk voor op het Engels dat wordt gesproken op universiteiten. Een andere optie is Cambridge, hier heb je in Europa het meest aan omdat een Cambridge certificaat overal in Europa erkend wordt. Op Nivitas heb je drie verschillende Cambridge niveaus: FCI, CAE en CPE, om precies te lezen wat het verschil is tussen deze niveaus kan je surfen naar:  www.cambridgeesol.org/exams/index.htm.

Dan kan je ook nog kiezen voor Business English, de naam zegt het eigenlijk al, hier wordt je vooral voorbereid voor het Engels dat wordt gebruikt in het bedrijfsleven.

Verder zijn er op Nivitas ook nog andere cursussen beschikbaar zoals English for Teaching teenagers or children en IELTS/ TOEIC en TOEFL deze cursussen worden vooral gevolgd door Japanse en Koreaanse leerlingen omdat deze diploma’s in die landen heel veel betekenen.

Ook qua accommodatie heb je verschillende soorten mogelijkheden. De populairste mogelijkheid is Homestay, hier woon je bij Australische mensen in huis en is je ontbijt en avond eten inclusief. De reden waarom homestay zo populair is vooral omdat je op deze manier je Engels heel snel verbeterd. De andere mogelijkheid is een share appartement, hierbij deel je een appartement met andere studenten. Wanneer je deze keuze maakt kun je dit het best rechtstreeks via de school regelen omdat zij meer ervaring hebben met kwaliteit van de share accommodatie.

De kosten voor alle verschillende cursussen en accomodatie kun je vinden op www.navitasenglish.com als je de website opent kan je informatie vinden voor alle informatie die je nodig hebt over studeren in Australië bij Nivitas.

Wanneer je wilt gaan studeren in Australië heb je een visum nodig. Hierin heb je drie verschillende keuzes, wanneer je kiest voor een studie die korter duurt dan 3 maanden kan je kiezen voor de goedkoopste oplossing een Toeristen visum, hiermee mag je alleen niet langer dan die drie maanden in Australië blijven. Wanneer je eigenlijk tijdens of na je studie wilt gaan werken in Australië kan je het best kiezen voor een working holiday visum het nadeel hierbij is alleen ook dat je maar maximaal drie maanden mag studeren. Een goede oplossing qua visum als je wilt gaan studeren is een studenten visum, hiermee mag je ruim een jaar studeren en zodra je klaar bent met je opleiding mag je nog eens twee maanden reizen. Wanneer je langer wilt reizen dan twee maanden kan je in elke grote stad je visum laten overzetten naar een Toeristen visum. Een voordeel van een studenten visum is dat je hier hiermee ook een bepaald aantal uren per week mag werken zodat je tijdens je studie ook nog wat geld kan verdienen. Tevens ben je met een studenten visum direct verzekerend voor ziektekosten gedurende je studie.