Nienke Krook Geschreven door Nienke Krook. Foto door: Nienke Krook

Na een paar uur de Darling Harbour verkend te hebben, een echte speeltuin voor toeristen, kun je de drukte van het naastgelegen China Town gaan bekijken. Er zijn musea, tuinen en honderden restaurants om te ontdekken!

Begin je wandeling aan de westkant van de Darling Harbour bij het populaire Powerhouse Museum. Dit is een interactief wetenschappelijk museum dat in een oude elektrische centrale van Sydney's voormalige tramsysteem zit.

Vanaf het Powerhouse Museum loop je een blok verder naar het noorden, langs Harris Street, en ga je rechts de Pyrmont Bridge Road op. Zo kom je bij Murray Street en het Australian National Maritime Museum. Dit museum op de westelijke oever van de Darling Harbour is gratis en je vindt er tentoonstellingen die allemaal Australië's verbindingen met de zee laten zien. Of het nu gaat om de Aboriginal kano's of de grote marineschepen en onderzeeboten, je vindt ze er allemaal. 

Ten zuiden van het museum steek je de haven over via de Pyrmont Bridge. Deze brug is in 1902 voor verkeer geopend en is 's wereld eerste volledig elektrisch geopereerde draaibrug. Boven de brug zie je trouwens ook de monorail hangen!

Ga de trappen aan het eind van de brug naar beneden en bezoek twee van Sydney's grote attracties: het Sydney Aquarium en het nieuwe Sydney Wildlifeworld. In het aquarium kun je door glazen onderwater tunnels lopen en dichtbij het zeeleven van dit land komen.

Aan het einde van de pier kun je in het Wildlifeworld alle verschillende Australische leefgebieden van de typische diersoorten vinden. Er zitten koala's, slangen, vlinders en vogels. Midden in de stad!

Als je honger begint te krijgen, kun je naar de King Street Wharf lopen om iets te eten. Of je loopt meer ten zuiden naar de Cockle Bay Wharf. Er zit een ruime keus aan bijzonder goede seafood restaurants, casual bars, en drukke cafés op beide werven. 

Als je weer bijgetankt bent, loop je naar het zuiden, onder de viaducten door, langs de enorme IMAX bioscoop en door Tumbalong Park. Je kunt je even terugtrekken in de Chinese Garden of Friendship. Deze tuin is ontworpen door Chinese architecten voor de tweehonderdste verjaardag van Australië in 1988. De rustige tuin heeft vijvers, watervallen, paviljoenen en een Chinees theehuis.

Nog verder naar het zuiden kun je stoppen bij het Sydney Entertainment Centre (35 Harbour Street) en kijken wie er die avond zal optreden, voordat je doorloop naar de altijd drukke Paddy's Markets. Je kunt hier werkelijk alles kopen (inclusief honderden soorten souvenirs) en er is ook een grote versmarkt. 

Tegenover Hay Street (waar Paddy's Markets zit), zie je het zuidelijke eind van Dixon Street. Dit is het historische hart van Chinatown. Als je hier doorheen loopt heb je echt even het gevoel in China te zijn. Bijzondere exotische geuren komen je overal tegemoet, je kunt er overal op straat eten en er zijn veel restaurants en winkels te vinden. Naast Chinees eten, vind je hier veel Vietnamees, Maleisisch, Thais of Japans eten en drinken voor weinig geld.