Geschreven door .

Iedereen die een aantal dagen in Sydney heeft doorgebracht weet dat het een dure stad is, zelfs voor onze euro! Iedereen is dan ook op zoek naar goedkope accomodaties. Uiteraard zijn er wel hostels waar je zo'n AUD$ 15 (ca. € 9) betaald voor een bed op een slaapzaal met zo'n 8 bedden, maar deze zijn moeilijk te vinden en over het algemeen heeft deze prijs ook wel een reden (bv. minder goede locatie, minder faciliteiten of gewoon vies).
 
Wanneer je weet dat je een aantal weken door wilt brengen in en om de stad is het een goed idee om op zoek te gaan naar een " share rent"  accomodatie. Deze accomodaties zijn er in verschillende soorten. Over het algemeen zijn het huizen of appartementen waar je een eigen kamer of een bed op een slaapzaal (dorm) hebt en de keuken, badkamer en een "huiskamer" deelt met andere, dus net als een studentenhuis. Sommige zijn particuliere huizen en soms zijn het organisaties met verschillende huizen verdeeld over de stad. Er zijn heel veel verschillende soorten en prijzen. We zijn zelf gaan kijken in een huis waar je voor AUD$ 100 (ca. € 60) per week een kamer had, maar daar wilde we nog niet zitten al was het gratis. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij " The English Lodge". Dit is een vrij groot huis met kamers met tv, koelkast, airco, computer met breedband internet en douche/toilet. We betalen hiervoor AUD $ 285 (ca. € 170) per week. Je betaald hier niet per persoon, maar per kamer. Ze hebben ook grotere kamers voor bijvoorbeeld 6 personen, die kosten AUD$ 400 (ca. € 240) per week. Dit houdt in dat wij met nu voor zo'n AUD$ 20 ( ca. € 12) per persoon per nacht betalen en dat is echt een mooie prijs. Daarbij komt dat het hebben van je eigen, gratis internet ook wel mooi meegenomen is.
 
Voorwaarde bij dit soort accomodaties is vaak dat je minimaal 4 weken blijft. Ze houden dan soms een duurdere prijs aan als je een kortere periode wilt blijven, maar wanneer je een beetje aanhoudt lukt het vaak wel om die prijs naar beneden te krijgen, dat hebben wij ook gedaan. 
 
Je kunt deze accomodaties overal vinden. Bij het Travellers Contact Point, in de "Backpackers" magazines, zoals British Balls, The word, TNT Magazine staan verschillende advertenties, maar ook in de verschillende hostels. Zelfs op alle verkeerspalen zie je papiertjes hangen waar gevraagd wordt om "share rent".