Tikva .. Geschreven door Tikva.

Wil jij ook andere reizigers helpen en/of vermaken met jouw reiservaringen deel van je reis kennis op Around the Globe!

Om je een eind op weg te helpen, geven we hieronder een aantal voorbeelden van artikelen waar wij nog naar op zoek zijn.

Ga je aan de slag met een bepaald onderwerp uit de reisinformatie laat het hieronder weten. Jij claimt dit artikel dan voor de duur van de actie. Op die manier voorkomen we dat verschillende mensen over hetzelfde onderwerp schrijven. Dat zou zonde zijn van je inspanningen!

Reiscolums
Schrijf een leuke column over iets wat je opgevallen is en dat met het thema reizen te maken heeft. Check de site voor voorbeeld columns

Reisnieuws
Heb jij een nieuwtje gehoord op het gebied van reizen? Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe interessante vliegroute, een kortingsactie van een hotel, een bomaanslag, een uitbraak van hep, een gaaf festival of iets dergelijks. Laat het ons dan weten. Bij artikelen die al in de Nederlandse media zijn verschenen, moet je wel rekening houden met copyright! Schrijf het verhaal dus in je eigen woorden. Tip voor reiziger die nu op reis zijn: kijk eens in de lokale krant voor leuke lokale nieuwtjes. Stuur deze dan direct naar nieuws@aroundtheglobe.nl .

Reisinformatie
 Informatie over landen
* Nieuwe landen. Ben jij bijvoorbeeld in een van deze landen geweest: Bangladesh, Botswana, Brazilië, Colombia, Panama, Iran, Mozambique, Montenegro, Myanmar, Namibië, Tahiti. (Kijk voor de complete lijst van landen die we al wel hebben hier) Over de genoemde landen hebben we nog geen input en dus is alle reisinformatie heel erg welkom. Geen idee waar te beginnen? Wat we merken, is dat reizigers vaak op zoek zijn naar informatie over Geld en Budget, denk aan munteenheid/pinnen/gemiddelde dagelijkse kosten. Wil je een voorbeeldtekst zien? Kijk dan bijvoorbeeld bij geld en budget Laos. Ook populair is een hoogtepunten artikel waar je kort vertelt wat er te doen is in een land. Heb je meer dan een half A4 aan tekst over een plaats dan verdient dit een eigen artikel.

* Aanvulling op bestaande landen
Bijvoorbeeld:

  • Heb je vrijwilligerswerk gedaan in een land, schrijf hierover dan een verslag. Denk o.a. aan kosten, ter plekke geregeld of in Nederland.
  • Een hele leuke tour gedaan die je aan wilt raden. (kijk wel eerst even of er niet al een verslag over is. Denk o.a. kosten, meerdere aanbieders, programma van de tour).
  • Hou je van lekker eten en drinken en wil je vertellen over de keuken in een bepaald land? Denk bijvoorbeeld aan zelf koken/restaurants/kosten/lokale drank/speciale gerechten etc. Kijk van te voren even of die info er al is. Zo niet, dan zien we je artikel graag komen!
  • Plaatsen. Een leuke stedentrip gemaakt? Voor Europa kun je bijvoorbeeld nog schrijven over: , Lissabon, Nice, Venetië, München, Bristol, Belfast, Oslo of vele andere steden. Een stedentrip kan heel uitgebreid met veel onderliggende artikelen zoals de voorbeelden Rome of in een artikel zoals Parijs.
  • Zie voor meer tips: ideeën voor reisinfo

Algemene informatie
Wij hebben ook veel algemene informatie bijvoorbeeld over ziektes die op reis voor komen, over reisverzekeringen, de beste round-the-world ticket etc. Wellicht heb je een aanvullend artikel.

Dit is maar een aantal voorbeelden ter inspiratie. Heb jij een ander idee dan is dit ook prima. Loop je vast met je artikel of twijfel je, neem dan even contact op met een van de teamleden.