Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

  • Voor slechts € 78.22 naar Yerevan Nu boeken
  • Voor slechts € 86.98 naar Yerevan Nu boeken

Armenië is nog niet zo bekend als vakantieland bij het grote, en vooral jongere, publiek. Het land ligt geïsoleerd in de Kaukasus omdat zowel de grens met Azerbeidzjan als Turkije zijn gesloten. Hierdoor is Armenië puur en zul je merken dat er nog genoeg onontdekte plekken zijn. Het lijkt af en toe alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Het landschap bestaat vooral uit bergen, rotsen en veel groen. Armenië kent een rijke cultuur en heeft vele prachtige kerken en kloosters. Vele van deze kloosters liggen op unieke plekken, vaak in een prachtige natuurrijke omgeving. Oude Sovjet gebouwen zijn in verval geraakt en niet meer opgeknapt.  Dat maakt Armenië een bijzonder land om naar toe te gaan.

 

Tijdens een reis door Armenië is de hoofdstad Yerevan een zeer goede uitvalbasis. De meeste bezienswaardigheden en mooie plekken zijn vanuit hier goed te bereiken. Het aanbod van zowel vervoer als tours is groot. Zo kun je vanuit Yerevan naar onder meer de Garni tempel, het Geghard klooster en de Zvartnots kathedraal. Dit geldt ook voor Echmiadzin, wat ook wel het Vaticaan van Armenië wordt genoemd. Het meest gefotografeerde klooster, Khor Virap met de berg Ararat op de achtergrond, mag zeker niet tijdens een bezoek aan Armenië ontbreken. Ook al heeft elke toerist die naar Armenië is gegaan, deze al op de foto.

In het noordwesten van Armenië in de Debedvallei liggen prachtige kloosters zoals Sanahin en Haghpat. Voor mooie natuur ga je richting Dilijan en het Sevan meer.  Wie verder naar het zuiden gaat zal merken dat het vervoersaanbod af neemt en het een ruiger gebied wordt. Dit maakt het lastig te bereizen. Toch heeft ook Zuid Armenië wat te bieden. Wist je dat ook hier een stonehenge staat? En in deze regio vind je de langste kabelbaan ter wereld! Deze brengt je naar het prachtige Tatev klooster.

Lees verder

Laatste berichten

Visa, geld en budget Armenië 0 23 Dec
Allerlei tips voor Armenië 0 31 Oct
Dilijan het Zwitserland van Armenië 0 28 Oct
Landschap, eten en drinken in Armenië 0 28 Oct
Vervoer naar en in Armenië 0 25 Oct
Hoogtepunten Armenië 0 04 Oct
Het onontdekte zuiden van Armenië 0 28 Sep
Yerevan een moderne hoofdstad met Sovjet architectuur 0 20 Sep
Debed vallei in Armenië 1 08 Sep
Omgeving van Yerevan 0 05 Sep
Sevan meer in Armenië 0 15 Jul