Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

zorgverzekering behouden of niet ?

avatar
ekorvemaker
Reiziger
» 04 jan 2016 21:39
Hallo,

Ik vertrek in april naar Australie. Nu ga ik dit doen op een working holiday visum. Echter wordt ik er niet wijzer van of ik me NL zorgverzekering moet blijven behouden ofniet. Op internet staan verschillende verhalen. Vandaag Menzis zelf gebeld en die zeggen dat als ik begin met werken in Aussie ik een werkgeversverklaring moet opsturen en dat zij dan mijn NL zorgverzekering stoppen. Echter moet ik wel eerst werk vinden in aussie. Ook vind ik het moeilijk om een reisverzekering af te sluiten dit omdat ik niet goed weet of ik nu mijn huidige NL zorgverzekering moet aanhouden ofniet.

Wie kan mij helpen?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 05 jan 2016 02:06
Hi,

Er zijn al verschillende posts geplaatst over de zorgverzekering met veel informatie, zie: budget-verzekeringen-f55.html

Het ligt er voornamelijk aan hoe lang je gaat en of je je uitschrijft in Nederland volgens mij.

Succes met het uitzoeken.
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 21 feb 2016 02:52
Ik ben voor lange tijd in het buitenland maar ben nog ingeschreven in Nederland. Zodoende kan ik dus mijn zorgverzekering nog wel aanhouden en mocht ik naar Nederland gaan ben ik dus verzekerd daar. In mijn geval dacht ik dat het het overwegen nog waard was. In 2017 bekijk ik de situatie opnieuw en maak ik de afweging. Met het oog op de slechte gezondheidszorg hier was de situatie ook anders. Ik heb een minimale verzekering in Nederland en op dat vlak dus een risico genomen.
Gebruikersavatar
Rebec
Reisexpert
» 22 feb 2016 11:44
Ik heb mijn zorgverzekering aangehouden. Ben een jaar weg geweest. Ik heb daar wel medicare aangevraagd. Hiervoor moet je een NLse zorgverzekering hebben.
Gerelateerde onderwerpen
Wel niet uitschrijven gemeente en zorgverzekering
australische zorgverzekering verplicht?
wandelschoenen of niet?
Vakantiebeurs... nuttig of niet?
Backpacken doen of niet?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast