Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

zelf rondreizen zuid afrika veilig?

avatar
lon45
» 07 nov 2015 20:51
Hoi

Mijn vriend en ik willen in juli en augustus een maand rondreizen met een huurauto in zuid-afrika. Is dit wel een veilige manier van rondreizen? Bv, als je met pech onderweg komt te staan?
Is het ook ter plekke zoeken naar accommodatie, busstations, reisbureau's ed. in grote steden als Kaapstad en Johannesburg aan te bevelen?
Gebruikersavatar
ubiytsa
Global Mod
» 08 nov 2015 13:08
Veel mensen reizen met de auto door Zuid Afrika, dus dat is geen probleem.

In grote steden met een auto zou ik zelf een dag van tevoren willen reserveren omdat het anders een gezoek wordt van niks. En zeker qua parkeergelegenheid.
Gebruikersavatar
kohraya
Reisexpert
» 08 nov 2015 15:46
Zelfs in de kleinere steden is het niet veilig, al zal je daar niet altijd iets van merken.
Bevraag je ter plekke hoe het zit met de veiligheid.
Ik ben geen stadsmens en vermijd liever onveilige situaties. Maar omdat we niet tijdig een camping vonden in de buurt van Pietermaritzburg, werden we genoodzaakt een kamer te zoeken in de stad zelf. Het eerste het beste vonden we er eentje in een ogenschijnlijk veilige buurt. Maar daar zeiden ze ons om 's avonds niet over straat te wandelen. Het was beter met de wagen naar een mall te rijden om iets te eten ipv in 't donker over de straat te wandelen op zoek naar een restaurant vanwege de veiligheid.
Idem in Krugersdorp (bij Johannesburg) waar we om persoonlijke redenen waren. We kregen de raad 's avonds beter niet meer uit te gaan. Vrienden van ons die daar wonen, hebben het meegemaakt dat hun wagen werd klemgereden door een andere (met verkeerde bedoelingen natuurlijk). Alleen omdat er net een andere auto kwam aanrijden, konden ze de situatie ontvluchten.
Diezelfde vrienden hadden in hun vrienden/kennissenkring 3 personen die in de buurt waren vermoord.
Ook de plek waar wij sliepen, beaamde het feit dat het 's avonds niet veilig was.
Wij hebben daar nergens iets van gemerkt, maar een gewaarschuwd mens ... probeert er toch een leuke vakantie van te maken ;)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 20 dec 2015 17:41
Ik lees geirriteerd het verhaal over "veiligheid" en het gebruik van woorden als gevaarlijk om halverwege de tekst te denken: ja, 's avonds ga je niet over straat...duh.
Kortom, ik kom al te lang in Afrika en ben dus blijkbaar al gewend aan het gevaarlijkheidsniveau (mooi woord).

Je kunt meer dan prima met eenhuur auto rond rijden. Maar dat doe je bij voorkeur niet in het donker. En ik moet eerlijk toegeven dat ik afgelopen zomer een reisgenoot heb gezocht omdat ik als vrouw alleen in een huurauto geen zin had in de bijkomende problemen. Bijvoorbeeld....laat ik de auto met al mijn bagage langs de weg staan terwijl ik de supermarkt in ga??
Hostels in grote steden of populaire plaatsen boek je beste van te voren. Helemaal als je privekamer wilt of een populaire. Ik wilde laatst 4 weken van te voren even een kamer boeken in mijn favoriete hostel in Kaapstad en dat ging niet meer. Verder kan veel ook een dag van te voren. Zo heb ik het afgelopen juli gedaan. Maar soms wel misgegrepen.
Ter plekke acco zoeken is het niet helemaal het land vol. Kleine plaatsen hebben maar twee opties die niet bij elkaar in de buurt liggen. Beetje zonde van de tijd om rond te rijden of om er achter te komen dat het vol is. Gewoon een dag van te voren online boeken. En vaak kan je ook nog wel met je boeking schuiven als je toch ergens een dag wilt blijven.

Ik zit een paar maanden per jaar in die hoek dus als je vragen hebt, stel ze maar.

Groetjes Rudi
Gerelateerde onderwerpen
Kan je in Zuid-Afrika veilig als meisje alleen reizen?
Reis Zuid Afrika
E-mail in Zuid-Afrika
Route Zuid Afrika
tour zuid afrika
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten