Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

WWOOF aanvragen hier of in Australië?

Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 17 jul 2011 16:01
Hallo,

De meeste zaken zijn geregeld: internationaal reispaspoort, rijbewijs, WHV... voor een vertrek in november naar Australië. Is het mogelijk om een WWOOF lidmaatschap aan te vragen in Australië zelf? Of moet dat thuis geregeld worden?

Cheers!
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 18 jul 2011 02:10
Je kunt het lidmaatschap op verschillende plekken in Australië krijgen, maar je kunt het ook online aanvragen. Bij online aanvragen duurt het 3-14 dagen voor je je gegevens krijgt, dus ik denk dat in Australië aanvragen makkelijker is, omdat je dan gelijk alles bij de balie mee krijgt.

Heb je het artikel over WWooff al gelezen? https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... si119.html
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 18 jul 2011 06:36
Hi,

Hou er wel rekening mee dat 'populaire'/leuke plekken vaak weken of langer vantevoren zijn volgeboekt. Dus mocht je een bepaalde plek in je hoofd hebben om naartoe te gaan, dan is het een idee om op tijd contact op te nemen met de WWOOF plek waar je heen wil.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 20 jul 2011 18:41
Thx voor jullie antwoord. Ja, we zullen dan wellicht dat WWOOF lidmaatschap daar aanvragen.
Wat ik nog van vraag had, is het best om op voorhand ook ons Tax File number aan te vragen, in België? Of
moet dat ook ter plaatse gebeuren? Stel dat we vlug werk vinden, maar nog geen tax file number hebben, vandaar...

Groetjes!
avatar
froontje
» 20 jul 2011 23:34
Hoi Niels,
Leuk dat je naar Australie gaat!
Hoelang ga je?
Je tax file nummer kan je het makkelijkst in Australie aanvragen volgens mij, het kan wel wat langer duren ( tot 2 weken). Maar de kans dat je direct werk vindt is ook niet zo groot hoor;). Mocht dit wel zo zijn, als je uitlegt dat je het aangevraagd hebt dan vinden ze het meestal niet erg. Wat wel belangrijk is om in het begin te regelen is een Australische bankrekening. Veel plezier alvast!
avatar
froontje
» 20 jul 2011 23:39
Leuk dat je naar Australie gaat!
hoelang ga je?
Je tax file number kun je het makkelijkst in Australie zelf aanvragen, dit kan echter wel tot 2 weken duren tot je hem ook hebt. Maar de kans dat je zo snel werk vindt is ook niet zo groot hoor;) mocht dit wel zo zijn, de meeste werkgevers doen niet moeilijk als je uitlegt dat je het tax file number al aangevraagd hebt, maar nog niet binnen.
Het is wel belangrijk om zo snel mogelijk je Australische bankrekening aan te vragen.

Veel plezier alvast!
Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 21 jul 2011 11:46
Bedankt voor de info,

We gaan voor maximaal een jaar, natuurlijk te zien hoe we met ons budget omgaan, maar het is toch de bedoeling om er het maximum uit te halen.. :) Er zijn wel heel veel websites met databases voor werk als backpacker in Australië, dus als we daar grondig werk van maken bij aankomst in Sydney, moet dat toch lukken waarschijnlijk?
avatar
froontje
» 21 jul 2011 23:27
Ik ben het afgelopen jaar 4,5 maand in Australie geweest, heb niet gewerkt want werkgevers willen je meestal voor langer dan 2 maanden en ik wilde veel van Australie zien.

Als jullie een jaar de tijd hebben, kan je idd werken en reizen. Je moet alleen weten in welke seizoenen je waar kunt werken, bijv. fruitplukken is erg seizoens en weerafhankelijk. Wanneer ga je precies weg? En heb je vanaf Sydney al een beetje bedacht wat je gaat doen?
Een tip met betreekking tot het weer: Ga in de zomer van Australie ( nov t/m febr) rondom Sydney en het zuiden reizen...dan is het daar lekker weer, in Queensland en in het noorden is het dan te vochtig en superbenauwd. Ik was in April/mei in Queensland en daar was het toen supermooi weer ( 30 graden en niet benauwd).
Verder waren er in April/mei wel baantjes te krijgen in Cairns in de horeca.
Ik weet niet precies wat de seizoenen voor het fruitplukken zijn maar dat staat ook wel ergens op de site geloof ik.
Voor mannen weet ik dat ze er vaak backpacers werken in de bouw, als je een beetje ervaring hiermee hebt kan je al snel aan de slag in bijv. Sydney of Melbourne. De baantjes op boerderijen als fruitplukken enzo zijn altijd buiten de steden.
Voor de horeca baantjes willen ze meestal mensen met ervaring, en om te werken bij hostels moet je vloeiend Engels spreken.
Ik kan je nog wel meer tips geven, ook over andere dingen...dus vraag maar raak;)

oja nog één tip: plan niet teveel vooruit, het komt toch altijd anders;) en zo heb je meer vrijheid om bijv. ergens langer te blijven
avatar
froontje
» 21 jul 2011 23:34
ps: wwoofen is erg leuk om de locals te leren kennen, en het bespaart een week geld...de 3 keer dat ik gewwoofd heb, heb ik 0 euro uitgegeven zolang ik daar was! En heel erg lekker eten... ik weet wel dat sommige mensen die ook gewwoofd hadden het minder leuk hebben gehad, dus kijk ook op het bulletinboard voor de reacties van mensen waar die al gewwoofd hebben. Waar ben je in geinteresseerd qua wwoofen?
Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 22 jul 2011 19:09
Je moet alleen weten in welke seizoenen je waar kunt werken, bijv. fruitplukken is erg seizoens en weerafhankelijk. Wanneer ga je precies weg?
We komen aan in Sydney eind november (vlucht op 25 november) dus ideaal in de zomer. Vanaf dag 1 willen we de belangrijkste dingen regelen: bankkaart, tax file nummer, postadres om die dingen te laten toekomen, gsm nummer, wwoof-lidmaatschap eventueel, en werk zoeken via de gekende websites of prikborden in hostels. De eerste week zullen we wellicht in een hostel boeken om vervolgens te acclimatiseren en de stad te leren kennen, en vanaf dan zien we wel.

Jep, we willen niet zo heel veel vooruit plannen, maar hebben toch min of meer een route in gedachten die we zouden willen doen: Via Sydney naar het zuiden, dus naar Melbourne, Tasmanië - terug, Adelaide. En we willen ook de Uluru zeker zien. Alice Springs/Darwin zou ik ook heel graag doen. En dus dit alles in combinatie met werken omdat we zo onze financiën terug kunnen aandikken. Want héél veel budget zullen we ook niet mee kunnen nemen (zal om en bij de 5000€ liggen, dus 50/50 reizen/werken zal zeker nodig zijn indien we voor een lange periode willen gaan)

Daarnaast gaan we wellicht een auto kopen en dan terug verkopen. Zo kunnen we makkelijker overal geraken en kunnen we heel veel zelf doen. Wat denk je daar van? Hoogstwaarschijnlijk zullen we ook couchsurfen, wat heel leuk en vooral gratis zal zijn denk ik. Nog tips?

Bedankt voor je nuttige info! Als er je dingen te binnen schieten, let me know! :)

Cheers
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 24 jul 2011 11:16
Als je de tijd hebt, zou ik het wwoof-lidmaatschap al hier aanvragen en niet in Australië. Ik heb het de eerste keer in Australië aangevraagd en toen bleken alle boeken uitverkocht. Ze konden het wel nazenden, maar ik had nergens een vaste verblijfplaats. Erg onhandig dus!!
De tweede keer heb ik in Nederland al een lidmaatschap aangevraagd en direct een boerderij vanuit Nederland geregeld. Heerlijk. Ik ben meteen een dag na aankomst (eerst wat zaken in de stad geregeld) naar mijn eerste wwoof-boerderij gegaan en ben daar vervolgens een week of vijf gebleven.

Hou er met wwoof-en rekening mee dat populaire plaatsen soms ver van te voren vol kunnen zitten.
Zie wwoof-en niet alleen als een goedkope manier van reizen, daarmee doe je de wwoof-hosts echt tekort. Het is een wederzijdse leuke manier om van elkaar te leren en elkaars cultuur te leren kennen.

Ik heb onvergetelijke momenten gehad op mijn wwoof-adressen. Het is een geweldige manier om Australië te leren kennen. Je moet wel van aanpakken houden!
Gebruikersavatar
tjesnl
» 25 jul 2011 17:03
Hey,
Wwooffen is ideaal, vooral om effe wat geld uit te sparen aan acocmodatie en eten! Scheelt je toch zon 28dollar (accomodatie per nacht) en ong.10dollar eten per dag.
MOet zeggen tis ook erg relaxed hoor bij een gezin verblijven. je werkt een aantasl uren per dag en bent vrij voor de rest van de tijd. Je deelt gewoon mee in het gezinsleven daar, dus ook nog eends gezellig ook.
Om lid te worden zou ik gewoon ene reisburo daar ter plekke inlopen. kostte in 2008 ong. 50 dollar. dan krijg je een boekje met alle adressen in OZ. daar stata ook tevens je lidmaatschapnummer op.
Als je in Byron Bay van plan bent om te gaan Wwoofen, is een bezoek aan Owen and Julie een aanrader. Zij zijn erg gastvrij en hebben heerlijk eten!plus het werk is niet zwaar en lang...
succes en have fun daar!
Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 26 jul 2011 10:27
Hello,

Thx voor de nuttige info! Ik zie Wwoofe'n niet enkel als een vorm van goedkoop reizen, zeker niet.
Ik zou het namelijk gewoon zeer leuk vinden om lokale mensen te leren kennen, en wat in hun reilen en zeilen meedraaien. Zo leren we ook wat het echte Australië kennen, kunnen we intussen ook de streek daar verkennen, en intussen wat werken wat ik zeker niet erg vind aangezien het samen met een vriend is, en we er in ruil een slaapplaats en eten voor krijgen. Ik weet wel nog altijd niet of het nu beter is of we in België ons lidmaatschap aanvragen, of ter plaatse in Australië.

Thx voor de tip van Byron Bay. Kzal Owen & Julie zeker ergens moeten noteren als het zover is!

Grtjs
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 26 jul 2011 20:02
Ik zou het Wwoof-lidmaatschap dus al hier aanvragen omdat het mogelijk is (ik zeg niet dat dat vaak gebeurd, want ik heb geen idee) dat de boeken uitverkocht zijn en dan heb je dus geen boek vol adressen. Hier lid worden of daar maakt ook niet zo gek veel uit, want het kost hetzelfde. Het enige is dat het officieel een jaar geldig is, maar heel veel zal dat niet uitmaken.
Overigens kost een tweede lidmaatschap (voor de vriend waar je mee reist) de helft van de prijs. Dat is ook weer mooi meegenomen.

Qua werken: ik zou vooral proberen hier ontzettend veel te werken, zodat je niet al te afhankelijk bent van werk daar. Mocht je dan niet meteen iets vinden, dan kun je in elk geval even vooruit. Daarnaast is het niet altijd even makkelijk om een echt goed betaalde baan te vinden.

Succes en veel plezier!
Gerelateerde onderwerpen
Visum aanvragen Australië
visum aanvragen Australië
Taxfile number aanvragen in Australië
WH visa aanvragen vanuit Australie
Visum aanvragen Australië 3200 euro
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten