Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

work holiday visum of ga je gewoon WWOOF doen

Gebruikersavatar
sabrine24
» 06 mar 2011 14:43
Hi,
ik ben gister naar een info dag van australian backpackers geweest. was erg nuttig maar heb er wel een vraag aan over gehouden.

Ik ga in oktober voor een half jaar naar australië :) maar nu is de vraag wat doe je neem je een werkvisum of ga je daarheen met een visum voor een half jaar en ga je werken tegen slaapplaats en eten? want ik kreeg daar te horen dat je je werkvisum maar 1 keer in je leven krijgt en er zijn wel wat uitzonderingen maar hoe gaat dat precies in ze werk?

wie kan mij daar wat meer info over geven.

alvast bedankt.
groetje sabrine
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 07 mar 2011 13:17
Je krijgt een keer een WHV maar wanneer je drie maanden hebt gewerkt en dit ook kunt aantonen mag je voor een tweede keer een Visum aanvragen. Als ik mij niet vergis geldt sinds kort ook dat als je gaat WWOOF'en je dit ook op mag geven voor "werk" waardoor je voor een tweede WHV in aanmerking kunt komen.

Eigenlijk zou je zo veel mogelijk geld moeten meenemen naar Australië en moeten werken voor je plezier / belevenis en om langer in het land te blijven. Niet om echt geld te verdienen. In Nederland liggen de lonen iets hoger en krijg je daarnaast ook nog eens vakantiegeld. Ik weet niet of je nog thuis woont maar ook dit zorgt er voor dat je in Nederland sneller en meer kunt sparen.

Bekijk anders deze twee artikelen eens:
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... -si33.html
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... si119.html

Leuk dat je naar Australië gaat! Heb je al een idee wat je wil gaan zien of zit je nog in de orienterende fase ? :)
Gebruikersavatar
sabrine24
» 07 mar 2011 19:09
hi erik,

dank je wel voor deze info :) maar is het zodat je dan wel in bepaalde gebieden die drie maanden gewerkt moet hebben? of maakt dat niet uit als je maar 3 maanden in deze sector hebt gewerkt?

ja ik ga ook niet naar australie om te werken maar mocht het nodig zijn dan is het wel handig als het kan..

Ik ben nog wel in de orienterende fase maar weet wel wat ik ongeveer wil gaan doen of waar ik ga beginnen.
Ik heb vrienden in perth wonen dus ik ga daar eerst heen en wil dan naar melbourne en vanaf daar naar boven of andersom vanwege het regenseizoen.
Maar suggestie's en tips zijn altijd welkom :)
Gebruikersavatar
catweazel
Vakantieganger
» 07 mar 2011 21:28
Je moet inderdaad 3 maanden (88 dagen!) gewerkt hebben in een bepaald gebied om recht te hebben op een 2e WHV. je moet ook kunnen bewijzen dat je inderdaad die dagen hebt gewerkt in dat bepaalde gebied dmv bijvoorbeeld een loonstrook of een referentie van de werkgever.
iedere gewerkte dag telt, zelfs als je maar een dag daar aan het werk bent geweest en het hoeft niet persé betaald werk te zijn.

voor welk werk je kan doen om in aanmerking te komen voor een 2e WHV kan je het beste even kijken op: http://www.immi.gov.au/visitors/working ... d-work.htm

en verder staat hier in grove lijnen wat je verder moet weten : http://www.immi.gov.au/

Als je wilt gaan werken dan heb je inderdaad een WHV nodig anders heb ik een vaag vermoede dat het vrij lastig gaat worden om werk te vinden met een gewoon visum, maar er zijn genoeg mensen hier op het forum die er meer verstand van hebben dan dat ik dat heb ;)

Tot waar wil je vanaf Melbourne gaan trekken?
Gerelateerde onderwerpen
work holiday visum
Second Work&Holiday visum
Work and holiday visum documenten Australië?
Tweede keer work and holiday visum aanvragen
Tussentijds naar azie met een Australisch work holiday visum
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten