Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

4 wkn australie

avatar
jessy04
» 20 okt 2010 15:46
op 20 december vertrekken wij met zijn tweetjes voor 4 weken naar Australie.
We landen op Cairns en daar staat een 4wd campertje klaar voor ons. We vertrekken weer vanaf Adelaide op 18 Januari.

Wij hadden het volgende bedacht;
Vanuit cairns stukje kust te pakken en dan via de outback naar beneden richting brisbane-sydney. Dit omdat wij de outbakck ook graag mee willen maken.
Dan vanuit Sydney - melbourne en dan via de oceanroad naar adelaide, en als het past graag ook nog naar kangeroeisland!!
Hoe vinden jullie dit reisplan?

Wat ik ook nog in mijn hooft heb is ;

vanuit cairns - naar Alice spring en dan naar beneden naar adelaide is dit een optie denken jullie???
We zijn rijden met de camper gewent en ook dan maken we veel km-ers.

wat is aan te raden??
Gebruikersavatar
thelklutsen
Vakantieganger
» 20 okt 2010 19:11
Ik ga zelf 6 december naar Australie, dus heb nog geen ervaring, maar ik denk dat je eerste route toch echt te lang is voor 4 weken. De afstanden zijn enorm en In 4 weken kun je denk ik beter van Cairns naar Sydney. Dan kun je alle hoogtepunten van de oostkust meepakken en ook nog een stuk Outback zien. Daarna ook nog naar Melbourne en Adelaide lijkt me niet haalbaar.

Je andere route moet wel te doen zijn, omdat je in de outback toch meer kilometers kunt en zult maken zonder steeds te stoppen. Dus dan eerst een week Cairns en omstreken, dan een week Alice Springs en Uluru en dan nog een rondje Adelaide - Melbourne - Adelaide. Maar nogmaals, ik heb er zelf ook geen ervaring mee, dit is wat ik heb opgemaakt uit vele uren lezen (oa. hier).
avatar
funnyflower
Reiziger
» 23 okt 2010 18:43
Cairns - Brissie - Sydney - Adelaide in 4 weken ga je niet leuk vinden, simpel omdat je geen tijd hebt om echt iets te zien.

Cairns - Alice- Adelaide is wel te doen in 4 weken. Interessante route en zou zekers mijn voorkeur hebben!
Gebruikersavatar
Janneke
Reisexpert
» 24 okt 2010 12:56
Hoi,

Cairns - Adelaide via oostkust/sydney in 4 weken zou ik niet doen. Dan zit je alleen maar in de auto. In Australië zijn geen 4 baans snelwegen waar je lekker door kunt rijden en 1000km op een dag kunt rijden. Wij zijn van Cairns via Brisbane, Sydney, Melbourne naar Adelaide gereden waarbij we ook wat meer het binnenland in zijn gegaan en niet alleen langs de kust zijn gereden en hadden daar 2 maanden voor. Zelfs dat vond ik nog krap omdat we zo'n 8000km gereden hebben in deze 2 maanden. Ik zou zeggen kies voor Cairns-Sydney of ga vanaf Cairns door de outback naar Adelaide zoals funnyflower zegt. Het is zonde wanneer je niks meer ziet dan je camper en alleen maar moet haasten om in Adelaide te komen. Ik weet niet of je ticket etc al vast ligt maar anders is misschien Sydney-Melbourne -Adelaide nog een optie en dan kun je vanuit Adelaide nog verder de outback in als je tijd over houdt. Ik vond dat stuk via de great ocean road erg mooi en je komt in 3 leuke steden en hebt een mooie afwisseling van ruige kustlijn en groene heuvels, bergen en wijngebied in het achterland. Mocht je dat doen kies er dan voor om vanaf Sydney helemaal langs de kust naar Melbourne te rijden en neem niet de rechtstreekse snelweg.
Gerelateerde onderwerpen
Vliegticket Indonesie-Australie, Australie-Amsterdam
Australie - Fiji - Australie Visum?
Visa Australië, NZ, Australië
3G in Australië
Vertrek Australië
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten