Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

WHV aanvragen op je 30ste?

avatar
Wietz
Reiziger
» 26 sep 2007 10:50
Hoi,

Heb even een vraagje mbt het Working Holiday Visum. Mijn vriend en ik hebben plannen om over 2 jaar samen voor 6 maanden of een jaar naar Australie te gaan. Probleem is dat hij op het moment dat wij weg zouden willen gaan 30 jaar is, hij zou dan in Australie 31 worden. Hoe zit het precies met het WHV, ik weet dat je het nog kunt aanvragen op je 30ste, maar is het zo dat je dan dat gehele jaar nog kunt werken in Oz ongeacht dat je dus daar 31 wordt?

Heb ook al gekeken op de site waar je die visums aanvraagt, maar ik kom er niet echt uit..!

Greetz Wietske
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 26 sep 2007 10:57
ik heb het ook even gelezen

er staat dat je geen 31 mag zijn op het moment van aanvraag!
dat je dan binnen 12 maanden australie in moet zijn om van het visum gebruik te maken.

dus ik denk dat het gewoon kan
avatar
Wietz
Reiziger
» 26 sep 2007 19:46
Dus dat zou betekenen dat je evt. ook op je 31ste austalie in zou kunnen komen op een WHV (en dus ook werken) zolang je maar 30 jaar was toen je het WHV aanvroeg? pff ingewikkeld allemaal :? :D
avatar
Dennis
» 12 okt 2007 06:54
Hoi ik kan hierbij helpen denk ik want ik ben 31 en zit in Australie op dit Visa.

Ik heb dit VISA op mijn 30ste aangevraagd. Op het moment dat je je VISA ontvangt moet je binnen een jaar tijd van dit VISA gebruik maken EN je moet 30 of jonger zijn op het moment dat je Australie binnenkomt. Vanaf dat moment gaat het jaar werken/vakantie in en mag je zo vaak Australie in en uit als je wilt gedurende die periode. Zo ben ik tussendoor naar Indonesie geweest voor 3 weken en ik kwam zonder problemen het land weer in.

Ik was net 30 toen ik m'n VISA kreeg en mijn 31ste verjaardag was nog maar een paar maandjes weg toen ik naar Australie vloog.

Rare bijkomstigheid, ik vloog op een enkeltje. Ze vroegen me nooit naar m'n retour of m'n fondsen, terwijl ze toch aangeven dat je bewijs moet hebben van voldoende geld voor de eerste maanden plus een retour ticket of geld voor een ticket terug.



Mijn VISA loopt inmiddels ten einde en ik heb een 2e Working Holiday aangevraagd. Officieel ben ik te oud maar ik heb 4 1/2 maand landelijk werk gedaan en naar mijn ervaring is de Australische bureacratie niet altijd even nauwkeurig dus ik hoop op de verlenging, of dat gaat lukken of niet laat ik jullie nog weten.

Voor een verlenging moet je of schriftelijke referenties hebben van je werkgevers of een formulier downloaden van de website van de immigratie dienst, elke werkgever die daarvoor kwalificeert moet z'n krabbel zetten op dit formulier.
Tevens heb je (daar kwam ik wat laat achter) een medische check nodig.

Als je huidige VISA afloopt en je hebt nog geen antwoord binnen wat betreft de verlenging, dan ga je automatisch op een "bridging visa" over. Deze geeft je in principe dezelfde rechten als je Working holiday Visa, zie de quote van de e-mail van de immigratie dienst hieronder:



"Dear Mr SIEMONSMA

This email relates to your 2nd Working Holiday (subclass 417) visa
application received by the Department of Immigration and Citizenship on 5
October 2007.

Health Examinations Required

Before this visa application can be decided you are required to obtain a
medical examination and a chest x-ray. To arrange appointments for these
examinations you need to contact your nearest Health Services Australia
(HSA) authorised doctor via:
• HSA’s telephone number 1300 361 046;

You will need to take Form 26 and Form 160 with you to the appointments
along with your current passport. Form 26 and 160 are attached below for
your convenience. For guidance please refer to the Onshore Health
Instructions document which is also attached below.
(See attached file: Instructions for Medical Examinations.pdf)
(See attached file: Form 26.pdf) (See attached file: Form 160.pdf)

Medical and x-ray examinations not undertaken by HSA cannot be accepted and
you will have to complete your medicals again.

This information must be provided within 28 calendar days of this notice.
If you are unable to complete your health examinations in this time frame
you are required to inform us by email via "2ndWHM.helpdesk@immi.gov.au" .
If the requested information is outstanding after this date, a decision may
be made on your application on the basis of the information already
provided.

Bridging Visa

You have now been granted a Bridging Visa A. If your current visa
application has not been decided by the time your last substantive visa
ceases to be in effect, the Bridging Visa A will come into effect. The
purpose of a bridging visa is to allow an applicant to remain lawfully in
Australia until a decision is made on their visa application. The Bridging
Visa A has the same work conditions as those on the substantive visa you
held at the time of application.

Therefore, the following condition applies:

CONDITION 8108: You must not be employed in Australia by any 1 employer
for more than 3 months, without the prior permission in writing of the
Secretary of the Department of Immigration and Citizenship

This condition applies during the validity of your Bridging Visa A.

As you were in Australia at the time of making your application, you must
be in Australia at the time a decision is made on your application. If you
plan to travel overseas during the processing of your application please
inform the Department prior to travel as additional visa arrangements made
may need to be undertaken."


Een beetje meer dan waar je om vroeg maar ik dacht dat het stukje over verlenging ook interessant kon zijn voor sommige mensen, met name dat van de "bridging VISA" da's namelijk compleet nieuw voor mij.
avatar
Dennis
» 12 okt 2007 06:58
Korte samenvatting op originele vraag.

Je moet 30 of jonger zijn voor zowel aanvraag als voor de 1e entry in het land.

Je kan natuurlijk gokken, voor zover ik kon nagaan lette die gast bij douane niet echte op de geboorte datum in mijn paspoor, maar tja.. het is een beetje lullig als je daarheen vliegt en meteen weer terug kan.

Ik heb zat mensen met rare situaties ontmoet in Australie, eentje daarvan was een 32 jarige Belg op zijn 1e Working Holiday VISA. In principe niet mogelijk en toch was hij er, ik heb een aantal weken met deze gast gewerkt.
avatar
Dennis
» 12 okt 2007 12:37
Wat betreft de 2e WHV nog even het volgende:

Bijkomende kosten:
- X-RAy
- Medical Exam


Ik heb de papieren versie gekozen omdat bij deze print out de 30 jaar regel niet is aangegeven, dus ik hoef bij de aanvraag niet te liegen.
bij de online versie moet je een check plaatsen dat je 30 of jonger bent.

Ik weet nog niet of het gaat lukken, maar met de gebruikte formulieren hoef ik in ieder geval niet bewust te liegen. Als het lukt is het een fout aan de kant van de administratie.
avatar
Dennis
» 15 okt 2007 11:34
Wel dat 2e VISA gaat in mijn geval dus niet lukken. Maar goed hier ff hun reply.


Dear Mr Siemonsma

This email is to acknowledge receipt of your 2nd Working Holiday Visa
(subclass 417) application lodged on 5 October 2007

As you were over 30 years of age upon applying for your 2nd working holiday
visa, it is not possible for your application to be approved.

This office sent you an email to dennis.siemonsma@gmail.com on 12 October
2007 requesting further information required to finalise your visa
application. You may consider withdrawing your 2nd Working Holiday
(subclass 417) visa application.

It is a requirement under Section 47 of the Migration Act that a valid visa
application continues to be considered until the application is either
withdrawn, or a decision to grant or refuse the visa application is
finalised. Subject to the Migration Regulations, fees payable in respect
of an application that is withdrawn are not refundable.

An applicant can withdraw a visa application by giving written notice to
the Minister for Immigration and Citizenship under Section 49 of the
Migration Act. A withdrawal request for a 2nd Working Holiday (subclass
417) visa can be sent by email to 2ndWHM.Helpdesk@immi.gov.au

Please confirm you wish to withdraw your '2nd Working Holiday Visa'
application xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Please note, that when you lodged your 2nd Working Holiday (subclass 417)
visa application you were granted a Bridging Visa A to allow you to remain
lawfully within Australia until your visa application could be decided.
Your bridging visa A will cease 28 calendar days from the date your
application is withdrawn. You should ensure that you depart Australia
within this period unless you hold another visa allowing you to remain in
Australia.

If your application is refused you will be required to depart Australia.
You will not be able to make any further visa applications during your
current stay in Australia.

Please respond to this email within 7 days to advise whether you wish to
withdraw your application.

(Note: Under the Migration Regulations a visa applicant must respond to an
email request for information within 28 days. If the requested information
is outstanding after this date, a decision may be made on the visa
application based on the information currently held by the Department.)



Kind regards


2nd WHM Onshore Processing Centre
Tasmania State Office
Department of Immigration and Citizenship

Important Notice: If you have received this email by mistake, please advise
the sender and delete the message and attachments immediately. This email,
including attachments, may contain confidential, sensitive, legally
privileged and/or copyright information. Any review, retransmission,
dissemination or other use of this information by persons or entities other
than the intended recipient is prohibited. DIAC respects your privacy and
has obligations under the Privacy Act 1988. The official departmental
privacy policy can be viewed on the department's website at www.immi.gov.au
See: http://www.immi.gov.au/functional/privacy.htm
avatar
Jos
Reisexpert
» 15 okt 2007 12:24
hey da's geen goed nieuws, wat is nu je plan?

succes met alles!
Gerelateerde onderwerpen
Problemen met aanvragen WHV
bijna 31 hoe whv aanvragen voor australie en nieuw zeeland
WHV Australië
Verzekeren (WHV)
WHV en ticket
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten