Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Westkust Australie

avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 27 dec 2013 20:17
Even een vraagje over Australie.
Dat het duur is dat hebben we tijdens ons weekje in Sydney kunnen ondervinden. Hoe duur het is, daar wil ik later nog wat onderzoek naar doen. bv. autohuur, campings, excursies,voeding,benzine,...

Momenteel spreekt de westkust van Australie mij heel hard aan. Van Darwin naar Perth en van Perth verder zuidwaarts naar Albany

Ik heb de lonely planet hier naast mij liggen en ga dus zelf wat info verzamelen. maar zijn er hier op ATG mensen die deze route met eigen vervoer gedaan hebben? Hoeveel tijd hebben jullie hier dan voor uit getrokken.

Tevens lijkt het mij misschien ook wel tof om naar Uluru en omstreken in de northern territory te gaan. Hier weet ik echter nog totaal niets van. Per tour? Met eigen vervoer vanuit Darwin?
Trein vanuit Adelaide naar Alice Springs? Vliegen naar Alice Springs??
Hier wil ik later nog info over verzamelen. Maar jullie ervaringen, bedenkingen zijn natuurlijk welkom.

Wat de seizoenen betreft vind ik dit heel moeilijk om in te schatten aangezien australie zo omvangrijk is.
Ik vond het volgende:
Het noordelijke deel van Western Australie: van mei tot oktober droog seizoen
Het zuidelijke deel van Western australie (dus vanaf Perth +-) : goede seizoen van november tot maart.

Aangezien we zullen reizen in Azie en mogelijks Australie/NZ lijkt me het dus het meest logische om in Darwin te vertrekken tussen mei en oktober en af te zakken naar Perth.

Globaal gezien zullen we vanaf Belgie naar Indonesie vliegen rond april. Mei tot oktober is goede seizoen in Indonesie/Borneo. Myanmar is november/december beter. Ook Nieuw Zeeland is beter tussen november/maart. We gaan echter terug naar huis van - we weten nog niet vanwaar - rond eind december.

Dus lijkt het me om eerst Indonesie te doen - dan Darwin-Perth. Nog geen idee waar Northern Territory past in mijn Australie verhaal. Nog even naar Nieuw Zeeland en desnoods afsluiten in Myanmar ofwel dit in het 'nattere' seizoen doen.

Iemand suggesties, tips, ervaringen met klimaat voor AUstralie voor Western Australia en Northern territory (op welke manier?)
En ook jullie ervaringen met budgetcamper verhuur

Vreewel merci al!!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 29 dec 2013 08:36
Hi,

De geweldige route van Darwin naar Perth hebben wij een aantal keren gedaan. Je kunt er maanden mee zoet zijn, maar ik zou er minimaal 4 weken voor uittrekken en misschien langer als je de Gibb River Road wil doen (een echte must!!!). Ik zou niet later dan eind augustus/begin september uit Darwin vertrekken. De Noordelijke tropen beginnen dan al flink op te warmen en benauwd te worden namelijk.

Ik zou zeker een 4WD huren want dat geeft je veel meer mogelijkheden op de trip! Er zijn veel mooie plekken alleen bereikbaar met 4WD waarvan de Gibb River zoals gezegd het hoogtepunt is. Het is duurder maar zeker de moeite waard!

Heb je al onder reisinformatie gekeken? Ik heb een heel aantal artikelen geschreven over de Westkust en de Gibb River Road. Ook zijn er een aantal posts over geschreven met uitgebreide info.

Dit zijn een aantal posts:
westkust-australie-t8639.html
route-westkust-australie-t8658.html

Darwin ligt ook in de Northern Territory en als je graag naar Alice zou willen is het een optie om eerst via Katherine naar Alice/Uluru te gaan met eigen vervoer maar dan zou ik er minimaal een extra week voor uittrekken want de afstanden zijn flink! Anders zou je eventueel inderdaad de trein naar Alice kunnen nemen maar dan ben je nog lang niet in Uluru... dat ligt honderden kilometers bij Alice vandaan. Dus dan zou je een auto kunnen huren of een toer kunnen doen.

Voor het Zuidwesten is het inderdaad de beste tijd na oktober. Voor die regio kun je ook makkelijk 3-4 weken uittrekken, er is heel veel te zien! Erg mooi en divers!

Succes met de planning!
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 29 dec 2013 19:42
Dag Kims,

bedankt voor je antwoord. De links naar andere draadjes waren super interessant.
Het vreemde is dat ik sinds de nieuwe website layout niet meer kan 'zoeken' in vroegere draadjes.
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 29 dec 2013 20:44
Ik ga weldra een offerte aanvragen voor onze tickets.
1.Ofwel een heen en terug van Belgie/Nederland naar Kuala Lumpur, Singapore, Bangkok, Jakarta. Een van voorgaande bestemmingen dus, afhankelijk van wat het goedkoopste is.
2. Ofwel een ticket via Azie - het meest waarschijnlijke zal Singapore zijn - naar Australie.

Wanneer ik zelf even kijk via skyscanner merk ik dat er tickets naar Sydney via Singapore zijn voor +- 1130 euro/pp
En tickets naar bv. Singapore voor 700 euro.

Dit houdt in dat wanneer ik een ticket H/T naar Singapore boek ik in vergelijking met ticket naar Australie nog 400 euro te besteden heb om een goedkoop ticket via een lowcost airline Heen en terug naar Australie te scoren.
Airasia heeft zeer goedkope tickets (sowieso goedkoper dan 100 euro) per ticket (bv. Bali-Perth)

Vrees een beetje om naar Australie te vliegen vanuit azie met een ticket van Airasia zonder dat we reeds een heen terug ticket naar Azie op zak hebben. Ze hoeven je immers niet op het vliegtuig toe te laten. Al kunnen we in dat geval echter nog steeds, juist voor de check-inn (indien we geweigerd worden) een goedkoop terugticket vanuit Australie naar Azie boeken

Even afwachten naar de prijsoffertes dus, maar wat heeft tot nu toe jullie voorkeur.
Azie en losse tickets of Sydney met tussenstop Singapore?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 30 dec 2013 01:53
zaratoestra schreef:Vrees een beetje om naar Australie te vliegen vanuit azie met een ticket van Airasia zonder dat we reeds een heen terug ticket naar Azie op zak hebben. Ze hoeven je immers niet op het vliegtuig toe te laten. Al kunnen we in dat geval echter nog steeds, juist voor de check-inn (indien we geweigerd worden) een goedkoop terugticket vanuit Australie naar Azie boeken
Je mag met een enkeltje Australie binnnenkomen als toerist, dat is geen probleem. Zolang je je reisplannen aan kunt tonen en bewijs van financien.
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 30 dec 2013 06:39
ja, maar je moet wel zorgen dat je binnen 3 maand het land verlaat?? Als je dan geen vlucht hebt binnen die 3 maand??
Loop een beetje simpel precies :-)
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 30 dec 2013 07:43
zaratoestra schreef:ja, maar je moet wel zorgen dat je binnen 3 maand het land verlaat?? Als je dan geen vlucht hebt binnen die 3 maand??
Nee hoor. Je kunt ook een toeristenvisum van 6 of 12 maanden aanvragen. Als je op een 3 maanden visum binnenkomt moet je inderdaad na 3 maanden het land uit maar niemand gaat je tickets checken hoor.
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 30 dec 2013 18:03
Heb wat nieuwe info
Het ticket H/T naar Azie is gemakkelijk 500 euro goedkoper dan een jaarticket, met wijzigbare data naar Ausralie met tussenstop in Azie. Dus het lijkt ons dan logisch om een jaarticket heen en terug naar Azie te nemen, opnieuw wijzigbare data.

Op het eerste zicht zijn er geen verhuurders, toch niet volgens website info die toestaan om de auto af te leveren in Alice Springs, dus dan wordt het Perth-Darwin-Alice Springs-Darwin ofwel Perth-Darwin-Adelaide. Op voorwaarde natuurlijk dat we genoeg tijd hebben om vanaf Darwin nog naar Uluru, NT the gaan.

Onderzoek leert me dat we de huur van een 4x4 echt niet kunnen betalen. +- 200 dollar per dag.
Een mogelijkheid zou zijn om een 4x4 te huren voor bv. de Gibb River Road en de Bungle Bungles. Maar dit houdt in dat we vanaf Darwin die route moeten gaan rijden en dan opnieuw terug naar Darwin. Tijdspanne: bv. 14 dagen. Is nog steeds duur om een 4x4 te huren voor 2 weken. Dat zien we wel als we ter plekke zijn.

Ik merk ook op dat de auto's duurder worden vanaf september en vanaf november nog duurder. Kan ik er dan vanuit gaan dat dit dan zo'n beetje Hoogseizoen aan het worden is??
Zijn er mensen die bv. een tour gedaan hebben op de Gibb River Road en Bungle Bungles en zijn er andere manieren los van eigen 4x4 vervoer om dit te doen??

Bedankt voor het meedenken
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 31 dec 2013 06:09
Hi,

Wat vind je van deze opties?

Als je wil huren:
* Je huurt een 4WD voor het stuk van Darwin naar Broome voor 2-3 weken bijvoorbeeld met Apollo en dan van Broome naar Perth een 2WD.

* Als alternatief zou je vanuit Broome of Kununurra bij een plaatselijk verhuurbedrijf een 4WD kunnen huren puur om de Bungle Bungles en de Gibb te doen. Ik zou zeker niet vanuit Darwin een 4WD huren om dan binnen 2 weken terug te zijn in Darwin, dan zit je echt zo goed als alleen maar in de auto want de afstanden zijn enorm en de Gibb kan zeer slecht zijn.

Rond Darwin heb je niet perse een 4WD nodig in de national parks, al vergroot het ook daar je mogelijkheden natuurlijk.

Toers zijn erg duur en gaan over het algemeen minimaal tussen Darwin en Broome. Persoonlijk hou ik er niet van omdat je vastzit aan hun schema en daardoor geen vrijheid hebt om te gaan en staan waar en voor hoe lang je wil. Maar dat is ieder voor zich. De kosten voor een gemiddelde toer en zeker met 2 personen zal duurder zijn dan het huren van een 4WD voor 2-3 weken.

Ik zou dan je trip naar Alice apart doen.
Maar als alternatief kun je een 2WD huren vanuit Darwin naar Broome en dan van Katherine naar Alice gaan in een extra week oid. Je hoeft dan niet helemaal terug naar Darwin maar gaat door naar Broome en kan dan daar eventueel een 4WD huren om de Gibb/Bungles te doen.

Als je de Gibb inderdaad wil doen zou ik zeker later dan april gaan omdat de Gibb vaak begin mei nog gesloten is. Het moessonseizoen houdt hier in maart op maar dan is er nog zoveel water overal dat veel wegen niet begaanbaar zijn en alle hoogtepunten gesloten!

Het 4WD-en op zich is niet perse moeilijk. Rij naar de omstandigheden. De Gibb River Road/Bungles zijn ontzettend populair en druk tussen mei en oktober dus je zult hoe dan ook mensen tegenkomen. Australiers zijn ontzettend vriendelijk en helpen je zeker als je langs de weg stil komt te staan. No worries ^O^
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 15865.html

Hou er rekening mee dat in de NT en WA (en delen van Europa) de grote schoolvakantie van half juni-half juli loopt en het dan extreem druk is (niet voor Nederlandse standaarden maar wel voor Australische ;) ). Boek op tijd je auto als je wil gaan huren.

Je schreef voor 3 maanden te willen komen. Ik zou persoonlijk dan overwegen om een auto te kopen. Kost je inderdaad een paar dagen om iets te vinden maar geeft je veel vrijheid en scheelt je bakken met geld. Uiteindelijk kun je hem dan voor zo goed als niets verkopen en dan ben je nog beter uit. Laat de auto wel mechanisch checken met een "pre purchase mechanical check" zodat je de kans vermindert op onvoorziene problemen...

Had je deze posts al gezien?
west-australie-t26257.html
perth-broome-t25385.html
west-australie-wel-geen-4wd-t22829.html
4wd-mei-perth-kimberley-kakadu-darwin-t8100.html

Succes met de planning!
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 31 dec 2013 08:37
Kims schreef:Hi,

Wat vind je van deze opties?

Als je wil huren:
* Je huurt een 4WD voor het stuk van Darwin naar Broome voor 2-3 weken bijvoorbeeld met Apollo en dan van Broome naar Perth een 2WD.
We denken eraan, mbt het klimaat in begin tot midden april in Perth te beginnen. Dus van Perth naar Darwin. Ik merk ook op dat er 'weinig' verhuurbedrijven zijn die het toestaan om op te halen of te droppen in Broome. Indien dit we het geval is vragen ze steeds een pak geld hiervoor.
Kims schreef: * Als alternatief zou je vanuit Broome of Kununurra bij een plaatselijk verhuurbedrijf een 4WD kunnen huren puur om de Bungle Bungles en de Gibb te doen. Ik zou zeker niet vanuit Darwin een 4WD huren om dan binnen 2 weken terug te zijn in Darwin, dan zit je echt zo goed als alleen maar in de auto want de afstanden zijn enorm en de Gibb kan zeer slecht zijn.
MIsschien een beetje 'dom' van mij maar als je in Kunnunurra een 4x4 huurt moet je ofwel hier vanaf Darwin geraken en da's toch al snel 830 km via googlemaps op de snelweg. Ik bekijk het even met busvervoer op die manier.
Of stel: je huurt een 2wd van Perth naar Darwin, laat je die auto dan achter in bv. Kunnunurra en doe je nadien de GRR? Op die manier betaal je dan toch voor 2 autos??

Als je bedoeld 4 wd voor Darwin-Darwin (GRR en Bungle Bungles) op +- 2 weken, dat dit niet te doen is que tijd en afstanden ga ik er dan wel al van uit dat we onderweg van Perth naar Darwin enkele stops reeds gezien hebben. (Derby, Windjana NP, Tunnel Creek, Fitzroy Crosssing, Geike Gorge NP, Argyle dam en Litchfield en Kakadu onderweg naar Darwin zijn per 2wd te zien)
Voor 4wd zou ik dan enkel Bungle bungles en dan terug via GRR naar Kununurra doen.
Is dat ook niet te doen of??
Dit houdt wel in dat we dan 2x Darwin-Kunnunura rijden met 4wd - maar enkel kunnen rijden, rijden, rijden. (830 km)
Kims schreef: Rond Darwin heb je niet perse een 4WD nodig in de national parks, al vergroot het ook daar je mogelijkheden natuurlijk.

Toers zijn erg duur en gaan over het algemeen minimaal tussen Darwin en Broome. Persoonlijk hou ik er niet van omdat je vastzit aan hun schema en daardoor geen vrijheid hebt om te gaan en staan waar en voor hoe lang je wil. Maar dat is ieder voor zich. De kosten voor een gemiddelde toer en zeker met 2 personen zal duurder zijn dan het huren van een 4WD voor 2-3 weken.

Ik zou dan je trip naar Alice apart doen.
Maar als alternatief kun je een 2WD huren vanuit Darwin naar Broome en dan van Katherine naar Alice gaan in een extra week oid. Je hoeft dan niet helemaal terug naar Darwin maar gaat door naar Broome en kan dan daar eventueel een 4WD huren om de Gibb/Bungles te doen.
Wat bedoel je met bovenstaande stukje?? Dit begrijp ik niet goed :-)
Kims schreef: Als je de Gibb inderdaad wil doen zou ik zeker later dan april gaan omdat de Gibb vaak begin mei nog gesloten is. Het moessonseizoen houdt hier in maart op maar dan is er nog zoveel water overal dat veel wegen niet begaanbaar zijn en alle hoogtepunten gesloten!

Het 4WD-en op zich is niet perse moeilijk. Rij naar de omstandigheden. De Gibb River Road/Bungles zijn ontzettend populair en druk tussen mei en oktober dus je zult hoe dan ook mensen tegenkomen. Australiers zijn ontzettend vriendelijk en helpen je zeker als je langs de weg stil komt te staan. No worries ^O^
https://www.aroundtheglobe.nl/reizen/au ... 15865.html

Hou er rekening mee dat in de NT en WA (en delen van Europa) de grote schoolvakantie van half juni-half juli loopt en het dan extreem druk is (niet voor Nederlandse standaarden maar wel voor Australische ;) ). Boek op tijd je auto als je wil gaan huren.
Ik ben nu het boekje van een zekere Duitse Birgit over de Kimberleys aan het lezen. Het werkt zeer empowerend, je kan met een 4x4 de GRR berijden ook al heb je het nog nooit gedaan!! Je kan het, zegt ze.
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 31 dec 2013 08:57
Kim,
Heel erg bedankt dat je steeds de tijd neemt om me te woord te staan. Je zal aan Erik een eervolle vermelding als VIP-Australie-kenner moeten aanvragen.

Het boekje over de Kimberleys haal ik heel veel info uit.
Het idee dat ik nu had - maar da's natuurlijk altijd voor verandering vatbaar. Hoe meer ik opzoek en hoe meer ik lees, hoe meer ik te weten kom en afwijk van bepaalde plannen of net andere plannen/routes maak.
Dus: Ticket Heen en Terug naar Azie (Bangkok of Singapore) voor de periode april-eind december met veranderbare terugreisdatum
Vanaf Bali vind je via Airasia zeer goedkope tickets naar Perth.
Het idee is om de 2e week +- van april in Perth te beginnen.
Ik moet nog wat quotes opvragen bij verhuurbedrijven. Dit zijn de opties:

Afhalen van een wagen in Perth en naar Darwin rijden. Onderweg naar Darwin vanaf Broome reeds enkele NP die per 2wd te doen zijn te bezoeken ( Vanuit Derby Windjana Gorge NP en Tunnel Creek NP, Fitzroy Crossing en Geikie gorge NP, zo naar Lake Argyle en op weg naar Darwin Litchfield en Kakadu NP)
Die wagen voor deze route zou dus een 2wd zijn.
De tijdsspanne voor deze route zou +- 8 tot 11 weken kunnen zijn. Wanneer we traag reizen geven we de auto af in Darwin. Wanneer we sneller reizen kunnen we van Kakadu NP en Katherine doorrijden naar Alice Springs - Uluru en zo terug naar Darwin. Jammer van het stuk Darwin-Uluru 2x te moeten doen maar het is dan maar zo.


Dan kunnen we ook nog een 4x4 huren voor een bepaalde periode. Ik dacht dus aan 2.5 week ofzo en van Darwin-Broome (indien te doen met dropp-off kosten in Broome) ofwel van Darwin-Darwin wat inhoudt dat we dan wel van Kunnunara-Darwin 2x 830 kms doen.
Lijkt jullie dit Darwin-Darwin idee heel stom?

In andere posts van u zag ik dat je Millstream NP, Kalbarri NP, Karijini NP (westelijke deel) en Francis Peron NP enkel met 4x4 kan doen. Ik zoek even nog wat op over deze parken want ze doen geen belletjes rinkelen.

Een auto kopen zou kunnen maar geen idee hoe je daaraan begint, hoe je weet of je een degelijke auto te pakken hebt, 'tijdsverlies' zoeken en verkopen, ruzies tussen ons wanneer het echt totaal fout gaat :-)
En spreek je dan over een 2x2 of 4x4??
Nog eens bedankt voor de info Kimz. Ik heb gisteren je blog bekeken, tof hoor.
Mijn man en ik werken beiden in de gezondheidszorg, zie het ons nog niet echt doen.
Groetjes
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 31 dec 2013 09:03
Hi,

Dat is inderdaad ook een goed alternatief plan om in Perth te beginnen.
Wil je dan eerst naar het Zuidwesten?

Het is inderdaad duur om je auto te droppen in een kleine plek zoals Broome. Dan betaal je flink meer. Er zijn geen alternatieven als je de auto niet de hele route wil huren.

Als je een 4WD in Broome of Kununurra zou huren bij een lokaal bedrijf dus niet een van de grote verhuurders, moet die terug naar dezelfde plek. Dan kun je bijvoorbeeld een loep rijden via de Gibb en heen/terug over het asfalt. Mocht je een 2WD huren van Darwin naar Perth en tussendoor een 4WD dan betaal je inderdaad voor 2 auto's maar dat is dan nog goedkoper dan wanneer je de 4WD voor de hele weg zou moeten betalen.

Van Darwin terug naar Darwin via de Gibb en Bungles in 2 weken is erg heftig en dat is zonder dat je Kakadu, Litchfield en Katherine gorge ziet. Persoonlijk zou ik het niet doen.
En het stuk van Kununurra terug naar Darwin niet heel bijzonder als je alles al gezien hebt onderweg en het is erg lang. Alleen daar ben je al 2 dagen mee kwijt... Het is te doen maar je zult heel veel moeten rijden en dat is iets wat je juist niet wilde schreef je.

Hoe bedoel je:
Voor 4wd zou ik dan enkel Bungle bungles en dan terug via GRR naar Kununurra doen.
Is dat ook niet te doen of??
De Bungles liggen niet in de buurt van of aan de Gibb.

Als je naar Alice rijdt op je trip van Perth naar Darwin kun je bij Katherine afslaan naar het Zuiden riching Alice. Je hoeft dus niet eerst naar Darwin en dan weer helemaal naar het Zuiden. Scheelt weer 1000+km.

Hopelijk is het wat duidelijker :?
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 31 dec 2013 09:39
Kims schreef:Hi,

Dat is inderdaad ook een goed alternatief plan om in Perth te beginnen.
Wil je dan eerst naar het Zuidwesten?
Afstanden in het zuidwesten vanaf Perth tot Albany lijken me relatief kort in vergelijking met Perth-Broome, Broome-Darwin. Dus inderdaad wel een goed idee Perth-Albany-Perth te doen.
Is begin april goede periode hiervoor??? Hoeveel tijd zou jij hiervoor uit trekken???
Kims schreef: Het is inderdaad duur om je auto te droppen in een kleine plek zoals Broome. Dan betaal je flink meer. Er zijn geen alternatieven als je de auto niet de hele route wil huren.

Als je een 4WD in Broome of Kununurra zou huren bij een lokaal bedrijf dus niet een van de grote verhuurders, moet die terug naar dezelfde plek. Dan kun je bijvoorbeeld een loep rijden via de Gibb en heen/terug over het asfalt. Mocht je een 2WD huren van Darwin naar Perth en tussendoor een 4WD dan betaal je inderdaad voor 2 auto's maar dat is dan nog goedkoper dan wanneer je de 4WD voor de hele weg zou moeten betalen.
aha, ik snap het! Je bedoeld, stel dat we geen 4x4 nemen voor Perth-Darwin kunnen we een 2x2 nemen voor Perth-Darwin en onze 2wd bv. in Kunnunarra achterlaten en daar een 4x4 huren. Op die manier kunnen we bv. eerst de Bungle Bungles doen vanaf Kununurra (250 km naar weg naar BB en dan nog 53 naar de entree van het park)
Dan kunnen we via de 'snelweg via fitzroy' op de off-road GRR terug naar Kunnunarra. Hoeveel tijd dan? Hoeveel tijd voor de BB?

Op die manier betalen we wel 'dubbel' 2wd en 4x4 maar sparen we dagen rijden uit en betalen we ook niet voor benzine, en rijddagen die we anders van Darwin naar Darwin zouden rijden om de GRR en Bungle Bungles te doen.
Kims schreef: Van Darwin terug naar Darwin via de Gibb en Bungles in 2 weken is erg heftig en dat is zonder dat je Kakadu, Litchfield en Katherine gorge ziet. Persoonlijk zou ik het niet doen.
En het stuk van Kununurra terug naar Darwin niet heel bijzonder als je alles al gezien hebt onderweg en het is erg lang. Alleen daar ben je al 2 dagen mee kwijt... Het is te doen maar je zult heel veel moeten rijden en dat is iets wat je juist niet wilde schreef je.

Hoe bedoel je:
Voor 4wd zou ik dan enkel Bungle bungles en dan terug via GRR naar Kununurra doen.
Is dat ook niet te doen of??
De Bungles liggen niet in de buurt van of aan de Gibb. Op de kaart wel :-) Onderzoek leert me dat BB op 250 km van Kununnurra ligt + 53 km van de park entrance. Dus loop Kunnunura - BB- Fitzroy - GRR -Kunnura

Als je naar Alice rijdt op je trip van Perth naar Darwin kun je bij Katherine afslaan naar het Zuiden riching Alice. Je hoeft dus niet eerst naar Darwin en dan weer helemaal naar het Zuiden. Scheelt weer 1000+km. Afstand Katherine naar Darwin is 316 km enkel. Dus snap je niet volledig. Als je een 2wd neemt voor Perth-Darwin op welke manier kom je dan in Litchfield en Kakadu (is dit hoger of lager dan Katherine vanwaar je in het northern territory komt en zo naar Alice Springs??


Hopelijk is het wat duidelijker :?
Nog eens een vraagje: De vrouw van het verhuur bedrijf zei een 4x4 te nemen van Perth naar Darwin om ook de nationally parken op die weg te doen. Over welke spreken we dan??
Op de kaart zie ik: kalbarri np, mt augustus np, karijini np, millstream chichester np (allemaal niet te doen met 2wd??)

Keuzes maken. Echt niet gemakkelijk he.
Dus nu zijn er 2 opties:
Perth-Darwin:
Perth-Albany-Perth en dan Perth-Kunnunurra met 2wd (voertuig in Kunnunrra laten staan en vervolgens een 4x4 huren voor de loop (BB en GRR) vanaf Kunnunurra naar Darwin (al dan niet naar beneden rijden naar Alice Springs) Afhankelijk van de tijd.
We hebben het idee om 3 maand in australie door te brengen. Als we een visum aanvragen dat langer geldig is, en als we genoeg geld hebben zouden we ook langer kunnen blijven. Als we het leuk vinden. De keerzijde is dan wel dat we minder tijd hebben voor Azie

Optie 2:
Perth-Albany-Perth met gewone camper. Wel vervelend omdat je dan opnieuw aan een tijdslimiet zit want je moet op voorhand bepalen wanneer je de auto inlevert in Perth om een 4x4 te nemen.
Dan deel 2: Perth-Darwin met een 4x4 (om die parken te doen bv. Karijini dat niet met 2wd te doen is, GRR en BB)
Dan deel 3: als we dan nog niet finaal bankroet zijn.
Een gewone 2wd van Darwin naar Darwin of Darwin naar Melbourne (aangezien we dan toch heen en terug moeten rijden.)

Ik vroeg mij af of het voor de periode april-juli nodig is om een gewone camper op voorhand te huren?? We deden dit in NZ (maart-april) op voorhand en later hoorden we van andere reizigers dat zei ter plekke een betere deal vonden.
De verhuurmaatschappijen zeggen dat het belangrijk is om in het droge seizoen een 4x4 op voorhand te huren....Wat denk jij??

En heb jij ervaringen met verhuurders in Kunnunarra???

Kan je even uw licht laten schijnen op optie 1 en 2? Als ik het zo zie, dan is het inderdaad geen slecht idee om een camper te kopen. Wanneer we voor optie 1 gaan. De dagen dat we hem in Kunnunurra laten staan hebben we geen verlies!!!

arrghhhh! keuzes.
Nu kom ik niet meer op pc - maak ik mijzelf wijs - mijn man voelt zich op de 7e plaats gezet
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 01 jan 2014 06:30
zaratoestra schreef:Nog eens een vraagje: De vrouw van het verhuur bedrijf zei een 4x4 te nemen van Perth naar Darwin om ook de nationally parken op die weg te doen. Over welke spreken we dan??
Op de kaart zie ik: kalbarri np, mt augustus np, karijini np, millstream chichester np (allemaal niet te doen met 2wd??)
In de links naar posts die ik eerder heb genoemd hierboven, staat dat uitgebreid in beschreven.
zaratoestra schreef: Een gewone 2wd van Darwin naar Darwin of Darwin naar Melbourne (aangezien we dan toch heen en terug moeten rijden.)
Melbourne...? Wow, dat is erg ambitieus... Trek daar maar minimaal een extra paar weken voor uit. Het is minimaal 4000 km extra. En de winter in het Zuiden is nat, koud en stormachtig...

Ik zou me beperken tot je eerder genoemde plannen voor de 3 maanden. Dat is meer dan genoeg denk ik!
zaratoestra schreef:Ik vroeg mij af of het voor de periode april-juli nodig is om een gewone camper op voorhand te huren?? We deden dit in NZ (maart-april) op voorhand en later hoorden we van andere reizigers dat zei ter plekke een betere deal vonden.
De verhuurmaatschappijen zeggen dat het belangrijk is om in het droge seizoen een 4x4 op voorhand te huren....Wat denk jij??
Mei-juli is voor het tropische Noorden het hoogseizoen zoals eerder genoemd, dus ik zou zeker op voorhand een camper regelen. Want voor die tijd geldt, hoe eerder hoe goedkoper. Je moet hoe dan ook of je auto daar ophalen of afleveren dus ontkom je niet aan de hoge prijzen. Al helemaal rond juni-juli-augustus wanneer de grote schoolvakanties zijn!
zaratoestra schreef:En heb jij ervaringen met verhuurders in Kunnunarra???
Geen ervaring mee, maar wel met lokale bedrijven in Broome zoals Broome-Broome en Topless Rentals.

Qua je opties... Ligt er helemaal aan wat je zelf wil natuurlijk. Lees maar even de post over 4WD opties aan de Westkust en dan kun je beter je beslissing maken.

Persoonlijk zou ik voor een eigen auto gaan, maar goed dat moet je willen. Ik zou het in ieder geval zeker overwegen als je langer dan 3 maanden wil blijven!

Succes met alles!
avatar
zaratoestra
Reisexpert
» 01 jan 2014 16:01
@Kim
Nogmaals bedankt!
Wat Melbourne betreft: da's een typefout - dat moet Adelaide zijn. :-)

Ik zoek even verder uit wat de westkust betreft alsook wat de tips en tricks zijn om een auto te kopen.
Gerelateerde onderwerpen
Westkust Australië
Route westkust Australië
Route Australie Westkust en Zuidkust december 2009
Westkust
Andere backpackers westkust?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast