Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Werken in Melbourne of Perth?

avatar
moriaan
» 30 jan 2012 23:39
Ik vertrek in maart naar Australië en wil er een aantal maanden gaan werken. Waar denken jullie dat ik de meeste kans maak op een baan, in Melbourne of Perth? Ik ben een meisje van 19 jaar met horeca ervaring, maar op een farm werken ofzo lijkt me ook leuk.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 31 jan 2012 15:00
In Perth zitten minder reizigers, maar of dat ook de kans op werk vinden vergroot durf ik niet te zeggen. Iemand anders een idee over?
Gebruikersavatar
Michelle89
Reisexpert
» 31 jan 2012 15:11
Volgens mij is het ongeveer gelijk. Ben in Perth minder backpackers tegengekomen, maar ook die hadden moeite met werk vinden. In Melbourne ontzettend veel mensen die werk zoeken, maar ook veel die een baan hebben daar. Een Franse kamergenoot had 3 baantjes, en dat met zijn 'poor English'. Het kan dus wel!
Moet zeggen dat toen ik op Tasmanië was, veel mensen in de hostels werkten op het platteland (broccoli rapen enzo). En die zochten ook nog mensen. Maar misschien dat dat seizoen alweer over is, durf ik niet te zeggen.
avatar
moriaan
» 31 jan 2012 16:02
Bedankt voor je reactie! Wat lijkt je persoonlijk een leukere plek om langer te wonen? En waarom?
Gebruikersavatar
Michelle89
Reisexpert
» 31 jan 2012 16:32
Lastig.. ik was er namelijk alleen om te reizen, dus dat is al anders dan als je er gaat wonen. Heb een geweldige tijd in Perth gehad. Mede door de mensen die ik had ontmoet en het hostel. De stad zelf is leuk, maar niet bijzonder groot en nachtleven is niet denderend. veel mogelijkheden voor uitstapjes (Pinnacles, Rottnest Island, Penguin Island, Scarborough beach, Margaret River, Monkey Mia, etc.) en het is meestal erg lekker weer (warm!) in Perth.
Melbourne heb ik echt minder weer gehad, ongeveer 15 graden (was even wennen na 30-35). En ik heb daar ook té lang gezeten waardoor ik me ging vervelen. Ik was daar bij elkaar 15 dagen ongeveer (exclusief de uitstapjes tussendoor). De stad zelf is wat bruisender dan Perth, maar na een paar dagen had ik het wel gezien en er is erg weinig te doen in de omgeving. Wel zijn er veel meer backpackers en een vriendin woonde er al 1,5 jaar en die had het geweldig. :Y Je zit ook wel wat minder afgelegen dan in Perth, dus meer mogelijkheden voor langere trips (Tasmanië, Snowy Mountains, Philip Island, Great Ocean Road).
Het heeft allebei wat!
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 02 feb 2012 15:16
Een plek wordt leuk door de mensen die je er ontmoet...dus elke stad kan leuk worden, als je het mij vraagt.
Voor werk heb ik momenteel geen idee. Ik reisde rond en las gewoon de advertenties in hostels. Kom je altijd wel iets tegen. Maar ik had vooral hier in Nederland heel veel gewerkt (dag en nacht) om veel te verdienen en kon in Australia vooral uitgeven!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 06 feb 2012 09:19
Hi,

Ook nog een tip is Darwin. Erg veel werk en een bijzondere ervaring om een tijd in de tropen te wonen! Het is een schitterend deel van Australie en doordat er zoveel mensen tijdelijk wonen zijn mensen erg open en uitnodiged, tenminste dat is onze ervaring.

Groetjes
avatar
moriaan
» 10 feb 2012 10:34
Jaaa heel erg bedankt allemaal! Ik heb gisteren een ticket naar Melbourne geboekt, mocht het lastig zijn een baantje te vinden dan zal ik ter plekke andere steden overwegen.
Gerelateerde onderwerpen
Route Sydney-Melbourne-Adelaide-Perth
Melbourne-Adelaide-Perth Februari/Maart
Werken of reizen Perth
Western Australia, Southwest Perth-Perth
darwin perth of perth darwin, reistijd en budget
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten