Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Werken op een cattle station

avatar
Pedro Janssen
» 04 mei 2012 17:07
Mijn plan is om eind 2012 voor 6 of 7 maanden naar australie te gaan om daar 2-3 maanden op een cattle station te werken. Ik heb gelezen dat het wat moeilijker is om daar werk te krijgen dan met fruit plukken maar de ervaring lijkt me veel mooier. Ik heb zelf 6 jaar ervaring met in nederland op een melkveehouderij werken, maar mijn reisgenoot heeft nog geen ervaring. Is het een aanrader om een Jackeroo cursus te nemen, of is het ook goed te doen om een baan op een cattle station te krijgen zonder deze cursus?
Gebruikersavatar
coen87
Vakantieganger
» 09 mei 2012 16:01
Ik zou die curses mooi achterwege laten.
Mijn ervaring met Australiesche werkgevers is dat ze je alles leren terwijl je meteen aan het werk bent.
Ik geloof dat noord queensland de meeste cattle stations heeft, maar ook in het wonderschone west Australie In de buurt van Broome (Home sweet home) zijn wat echt afgelegen grote cattle stations te vinden.

Voor vetrek naar down under een beedje verkennen waar je mischien de meeste kans hebt op een baan kan geen kwaad.
http://www.gumtree.com.au/ dit is de ideale plek om je zoektocht te beginnen, de australiesche marktplaats.

~O>
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 10 mei 2012 02:35
Met jouw ervaring inderdaad vooral die cursus niet doen. Die lijkt vooral gericht op het geven van een "outback experience" aan (jonge) toeristen.

Mocht je weer in de melkveehouderij willen gaan werken, let dan wel op waar je heen gaat. De grootste cattle stations zijn in het noorden van het land, maar daar zul je zo goed als geen melkvee tegenkomen, bijna alleen maar voor het vlees. Melkveehouderij ligt zuidelijker bijvoorbeeld New South Wales, Victoria en Tasmanie.

Succes ermee!
avatar
Pedro Janssen
» 21 mei 2012 11:50
bedankt voor jullie hulp!
Het gaat helaas alsnog niet door want mijn reisgenoot is tot de conclusie gekomen dat hij niet genoeg geld kan sparen en ik niet graag in mijn eentje ga
Alsnog bedankt!
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 23 mei 2012 21:10
Jammer dat je Kesler daardoor laat tegenhouden. Wat zou je gedaan hebben als hij er daar pas achter was gekomen? Dan was je in ieder geval wel geweest.
avatar
Pedro Janssen
» 24 mei 2012 18:20
het is inderdaad jammer, maar ik ben nu aan het kijken om misschien korter te gaan of om nog iemand te vinden die misschien met mij mee wil. Maar het is wel beter dat ik er nu achter kom als dat we er daar achter komen
Gebruikersavatar
Sandervh
Reisexpert
» 24 mei 2012 18:34
Waarom zou je niet in je eentje willen gaan?
avatar
Pedro Janssen
» 24 mei 2012 22:36
Ik heb er niet zo'n heel erg probleem mee maar mijn moeders vind dat geen goed idee omdat ik nog maar 19 ben :(
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 28 mei 2012 11:01
Een troost: Australië is er over een paar jaar ook nog! Ik maakte voor het eerst plannen toen ik 16-17 was en wilde direct na de middelbare school weg. Dit gebeurde uiteindelijk niet, maar ik vond het achteraf echt niet erg dat ik een paar jaar heb gewacht.
En mocht je toch heeel graag nu willen gaan: vertel je moeder gerust dat Australië een superveilig land is om alleen te reizen. Volgens mij reist 9 van de 10 mensen alleen. Je komt altijd iemand tegen!
Gerelateerde onderwerpen
Werken op een ranch met paarden
Een jaar werken/reizen in Australië.
Werken op een ranch met paarden en cowboycursus
Leven/wonen/werken in Australië voor een jaar
Voor minimaal een jaar werken/wonen in Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast