Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Werk: Waar+welke banen grootste kans in nov., 4-8 weken

avatar
Stefanovic83
» 09 aug 2011 21:10
Ik zit met een paar lastige vragen!

Mijn vriendin en ik willen vanaf november 4-8 weken werken in Australie, liefst op een plek waar 's avonds en in het weekend wel wat leuks te doen is. We hebben voorkeur voor Sydney, maar werk vinden is belangrijker dan de plek waar het is. Wat dat betreft zijn we flexibel. Tot november zitten we in Nieuw-Zeeland, de vlucht naar Australië moeten we nog boeken.

Ik (man, 28, WO Bedrijfskunde, 2 jaar werkervaring in finance) wil het liefst een baan in financiën of administratie ofzo. In ieder geval een baan met een beetje niveau want dat betaalt doorgaans meer. Ik spreek vloeiend Engels
Mijn vriendin (vrouw, 28 MBO, werkervaring in slagerijen en distributiecentra) heeft niet echt een voorkeur qua functies, ze wil alles wel aanpakken. De enige beperking is dat ze steenkolen-engels spreekt, daardoor zullen er wel wat baantjes afvallen.

We willen dus gaan zoeken naar werk via de bekende sites, maar hebben niet echt een idee waar onze kansen het grootste zijn (gezien onze wensen, opleiding-werkervaring) en welke functies. Australië is groot en er zijn tig banen, maar we weten niet zo goed waar we moeten beginnen.

Liefst zitten we in Sydney, maar daar zal het vast druk zijn in het hoogseizoen. En is het überhaupt wel goed mogelijk om een baantje (op niveau) te vinden door die periode en in die tijd van het jaar? En waar kunnen we het beste zoeken? We willen daarna de oostkust afreizen dus Cairns, Brisbane etc zijn ook best interessante opties.. Maar we zien ff door de bomen het bos niet meer.

Wie heeft er ervaring met werken in Australie en kan ons helpen?
avatar
Stefanovic83
» 17 aug 2011 22:44
Niemand?

Of iemand die op zijn minst weet waar de grootste kans op werk is rond november - december? Is dat bijv Sydney (want groot) of eerder Melbourne (want groot maar minder 'populair') of juist Cairns ofzo?
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 18 aug 2011 05:08
Hallo,

Ik ben bang dat het grootste probleem is de tijd die je hebt. Daarnaast hebben ze liever mensen voor langere tijd in dienst dan voor die korte periode. Misschien kun je in Cairns kijken voor een toeristenbaantje maar ik ben bang dat het niet echt makkelijk gaat worden en al helemaal niet op hoog niveau. Of kijken om iets op bij een boerderij op het land.

gr van Moira
Gebruikersavatar
Travelator
Reisexpert
» 06 okt 2011 12:37
Hallo Stefanovic,

Ik reageer wat laat op jouw oproep, dus ik hoop dat je dit nog leest.
Een baan op niveau kan ik je niet aanbieden, maar ik heb 8 jaar geleden een jaar door Australië gereisd en heb daar bakken met geld verdiend met het leukste baantje ter wereld (vond ik): Op straat en in winkels kaartjes verkopen voor een Comedy Club in Melbourne.
Het moet je wel liggen, een vlotte babbel, wat mensenkennis en misschien zelfs een beetje psychologisch inzicht dragen bij aan een flinke opbrengst.
Ik heb geen idee hoe ze nu betalen, maar destijds was dat erg goed, met veel bonussen en extra's en ik werd relatief vrij gelaten in hoe ik het wilde aanpakken/waar ik wilde werken (ik ging vaak naar het strand ^^).
Zo leer je ook meteen veel mensen kennen!
Als je een gemiddelde verkoper bent, is het salaris aardig, maar als je echt goed bent en veel verkoopt, wordt (werd) het pas écht interessant.
De Comedy Club heet "The Last Laugh", contactpersoon Maria (een bevallige Griekse deerne met een steeds groter groeiende voorgevel en een goed gevoel voor humor)
Ik zag op de site dat ze nog altijd reizigers aannemen, maar ik vermoed dat het allemaal wel wat strikter is geworden.

http://www.thecomedyclub.com.au/employment.html
Voilà, misschien kun je daar iets mee : )

Groeten,
Siem
Gerelateerde onderwerpen
vrijwilligers werk
werk in de paardensector.
Werk Queensland
werk Australië
werk melbourne
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten