Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

werk in de paardensector.

Gebruikersavatar
Liesbeth B
» 01 feb 2011 12:39
Hoi,
Ik vertrek in juli voor een jaar naar Australië. Mijn working holiday visum heb ik al. Ik wil daar graag ervaring opdoen in het werken in de paardensector.
Zelf ben ik al jaren bezig met paarden en werk sinds 3-4 jaar op stoeterijen. (in België en Italië) Daarbij studeer ik dit jaar af voor toegepaste veterinaire natuurgeneeskunde, specialisatie paard. Nu zit ik met een aantal vragen.

Is het nuttig om een cowboy cursus te doen? Ik heb daar al wat over opgezocht en heb die van Leconfield gevonden maar ook een interessante organisatie is visitoz. Maar deze laatste is zeer prijzig, het voordeel is wel een gegarandeerde en job en hulp en advies tijdens je hele verblijf.
Of kan ik met mijn ervaring zonder organisatie ook makkelijk een job vinden?
Ik zou daar graag ervaring opdoen met ranch werk, renpaarden en dan voornamelijk veterinair en revalidatie van renpaarden en trektochten begeleiden. Is dit haalbaar? Wil natuurlijk ook het land zien en niet enkel focussen op werk.

Dan, zou ik mijn diploma officieel laten vertalen of niet? En hoeveel kost dit gemiddeld, moet ik dan enkel de vertaling meenemen of ook mijn diploma of kopie daarvan? Mijn diploma is deeltijdse opleiding op hbo niveau, op welk niveau komt dit overeen in Australië?

Laatste vraag, wie kan mij informatie geven over studeren in Australië? Ik heb ondervonden dat er best veel interessante opleiding rond paarden zijn in Australië die ik niet in België/Nederland kan doen. Wie heeft hier handige tips over, of kan ik genoeg informatie vinden tijdens mijn verblijf? Wel moet ik dan mijn visum verlengen, wat zijn daar de mogelijke moeilijkheden? Zodat ik mij geen illusies maak.

Dat is het voorlopig, ik kijk er naar uit maar eerst even afstuderen anders heb ik een probleem als ik in juli wil vertrekken...
Grtz Liesbeth
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 02 feb 2011 05:28
Hi,

Wat betreft je studie, zou ik contact opnemen met de instantie die jouw studie naar keuze aanbiedt en hen vragen wat de 'prerequisites' zijn om die studie te doen. HBO opleidingen komen over het algemeen hier overeen met een 'bachelor', maar er zijn ook studies die niet erkend worden, vandaar. Zij zullen ook weten wat de beste aanpak is voor jou als buitenlandse student. Het zou kunnen zijn dat je meer moet betalen als buitenlander.

Op deze site kun je informatie vinden over een studentenvisum: http://www.immi.gov.au/students/students/chooser/

Succes! :)
Gebruikersavatar
Liesbeth B
» 02 feb 2011 15:55
Bedankt voor de link, zal deze eerst eens uitpluizen...
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 05 feb 2011 09:24
ik denk dat je met je ervaring en papiertjes ver kan komen. Daar heb je zo'n commerciele cowboy cursus niet voor nodig.
Ik zou zoveel mogelijk references vragen op de plekken waar je gewerkt hebt. Bij voorkeur in het engels op briefpapier of met een stempel van de stoeterij ofzo. En anders in iedergeval verwijzingen naar eventuele websites etc.
Daar waar je je opleiding volgt zouden ze toch ook een engelse verklaring voor je moeten kunnen leveren.
En dan zelf flink aan de slag gaan met zoeken, zou ik zeggen! Mijn gevoel zegt dat je daar meer mee bereikt en leukere dingen kunt gaan doen dan de baantjes via zo'n cursusje.
Weet je al wel wat de paardengebieden zijn???

succes!
Gebruikersavatar
Liesbeth B
» 05 feb 2011 10:53
De reden waarom ik eventueel zo'n cursus zou doen, is wegens zeer beperkte tijd die ik heb om mij voor te bereiden. Heb het druk voor mijn laatste jaar school en moet ook werken. Nu een referencie van 1 werkplek is geen probleem, de andere ligt wat moeilijker. Zij gaan vrij kwaad zijn als ik vertrek. Dit hebben ze bij een vorige super goede werknemer ook gedaan die naar het buitenland trok. Daarom dat ik in juli al wil vertrekken, al is het voor mijn eigen mentale welzijn ;)
Ik ga dan ook in men ééntje en de eerste week wat hulp is natuurlijk geruststellend hé... Of ik moet voor ik vertrek al een werkplek vinden.
Nee welke de beste paardengebieden zijn weet ik niet precies. Dus als jij die weet, zou ik het graag horen?
bedankt
Gebruikersavatar
zomersproetjes
Reiziger
» 07 feb 2011 23:02
Hoi,

Heb zelf ooit bij Leconfield zo'n cursus gedaan. Is erg leuk, maar lijkt me dat je dat met jouw ervaring niet nodig hebt om een baan te vinden.. Een kennis van me (zie blog http://liesbetontdekt.wordpress.com) is ook helemaal paardengek en zij is net een tijd aan de slag geweest bij http://www.cavalletti.com.au/dvz/ Misschien heb je daar iets aan?
Gerelateerde onderwerpen
vrijwilligers werk
Werk Queensland
werk Australië
werk melbourne
werk in australie
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast