Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

De weg tussen Siem Reap en Poipet is af!!!! (cambodja)

Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 18 mei 2009 12:01
geen vraag maar meer even een mededeling:

De weg tussen Siem Reap en Poipet is af!!!!

De weg tussen Siem Reap en Poipet (de grens met Thailand) stond er om bekend super beroerd te zijn. Deels onverhard en vol gaten kon dit stuk 5 to 8 uur in beslag nemen. afhankelijk van het regenseizoen etc.
Na jaren werken is het werk 2 maanden geleden afgerond.
Er ligt nu een super mooie, strakke, gladde afsalt weg waardoor het stuk tussen Poipet en Siem Reap nog maar 2,5 tot 3 uur duurt *O*
Dat wilde ik toch even met iedereen delen....
Gebruikersavatar
Ralph
Reisexpert
» 18 mei 2009 13:25
Laten we hopen dat ik ooit nog over die weg mag rijden *O* :o
Gebruikersavatar
Tikva
Reisexpert
» 18 mei 2009 14:00
Haha hebben die taxi-chauffeurs ook eens pecht.

Ik heb daar toen gehoord dat de weg NOOIT gemaakt zou worden omdat de taximaffia er kapot meer aan verdiende. Om nog niet te spreken over de corrupte busjes van uit bangkok die graag midden in de nacht aan willen komen om je bij het hotel naar hun keuze te brengen.
Gebruikersavatar
Dexter
Reisexpert
» 18 mei 2009 14:33
Ah, dus niet meer continue in een zandstorm rijden en hopen dat de taxichauffeur in z'n brakke bak niet ergens tegenop knalt ^O^
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 19 mei 2009 02:56
Hallo,

De weg is betaald door Thailand en het werd tegengehouden door de vliegmaatschappijen omdat die daardoor inkomsten zouden kwijt raken.
Dit is ons verteld door de lokale mensen in Siem Reap.

Het is wel helemaal geweldig dat het nu nog maar 3 uur rijden is. Ik heb op de weg gereden toen ze er mee bezig waren.
Dat was een grote zandverstuiving.

gr van Moira
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
» 19 mei 2009 06:56
Beetje slecht onderhoud en de weg is binnen een paar jaar weer weg O~)

(Er zijn nieuwe smilies! Ik weet geen toepassing voor oO< , maar hij is wel extreem cool!)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 19 mei 2009 08:59
dat oO< is idd nieuw. en toch heeft niemand er aan gezeten...voglens mij. knap van dat oO< . of zou zijn ei al die tijd achter de ):O hebben gelegen? 8-)
Gebruikersavatar
Maf
Wereldreiziger
» 21 mei 2009 14:09
Da's mooi :) Ga ik over een maandje of twee maar eens uitchecken...
avatar
remco77a
» 22 mei 2009 05:42
Als de overheid nu ook eens die scam bussen van uit Bangkok aan zou pakken, dan zou het reizen naar Cambodja nog leuker worden.... ;)

(scam bussen rijden voor weinig geld naar Siem riep, het duurt lang voordat je de grens passeert met cambodja, wanneer je de grens over bent rijden deze bussen niet sneller dan 60 km/h. Het gevolg is dat je zeer laat aan komt in siem riep waar de bus company je in een guesthouse probeerd te plaatsen waar je leiver niet wil zitten. Zie lp voor tips en uitleg)

Wij hadden een bus geboekt vanuit Bangkok naar de grens, we zouden om 7:30 uur vertrekken van uit bangkok, om 9:30 vertrokken we eindelijk, vlak voor de grens moesten we nog eens gaan lunchen bij de familie van de bus eigenaar, wij hadden onze tassen hier gepakt en we zijn zelf de grens overgegaan. voordat we de grens over waren 1,5 uur later hadden we nog niemand die bij ons in de bus zat gezien... :?


mischien weet iemand een adresje waar je een trip kan boeken vanuit bangkok naar siem riep zonder scam, zet het dan even op dit forum... Maakt het reizen een stuk leuker ;)

Wanneer je zelfstandig de grens overgaat bij poi pet laat je niet gek maken door de cambodjaanse taxi maffia die proberen je voor veel geld in een taxi te proppen...
Wij hadden een prive taxi naar battabang voor $30,- us maar dat kwam na een veel onderhandelen. de reis was verder perfect verlopen...
(gedeelde taxi's zijn een stuk goedkoper)

(taxi's poi pet zijn niet te herkennen aan een taxi boordje op het dak, het zijn gewone personen auto's)

Wanneer iemand anders deze grens zelfstandig heeft gedaan, wat heb je betaald, deel het even met onze mede reizigers, altijd handig om te weten...)
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 23 mei 2009 02:28
Hallo,

Daarom hebben wij de bus van Bangkok naar Siem Reap dus nooit genomen.
Wij hebben in 2008 de reis gemaakt met de trein van Bangkok naar Aranyaprathet voor 30 bath per persoon 3de klas is een rit van zo'n 6 uur. Wij hebben deze gemaakt in de middag. Zijn 1 nachtje gaan slapen in Aranya. Toen de volgende ochtend een tuktuk genomen voor 80 bath 2 personen naar de grensplaats Boipet.
Daar de grens over gelopen en alles geregeld en het visum gekregen voor 30 dagen.

Toen gaan rond kijken hoe werkt het hier. We kwamen er achter dat er een pendelbus gaat die je naar het busstation brengt is een overheidachtig ding. Er staat ook een bordje bij pendelbus. Die brengt je naar het busstation en daar kun je of een gedeelde taxi nemen of een bus naar Siem Reap. Wij hebben de tax gedeeld en 20 US dollar betaald voor 2 persone naar Battambang.

Kijk inderdaad uit bij de grensovergang in Boipet voor scam er lopen wat glade jongens rond die je gelijk aanspreken en je van alles aan gaan proberen te smeren. Ze zeggen ook dat zei de pendeldienst zijn die je naar het busstation willen brengen. Dit busstation is een niet een rotonde rond en dan 1 minuut rechtdoor en dan ben je er in een klein kantoor met wat tafel en stoeltjes. Het busstation is wel iets groter namelijk. Ga bij het bord staan waar staat pendelbus naar busstation en wacht daar en laat je niet gek maken door de oplichters die daar rondlopen.

gr van Moira
Gebruikersavatar
sannie23
Reisexpert
» 31 mei 2009 12:25
Ik heb er nog ruim 6 uur over gedaan in 2002.
Wat een drama was dat zeg!!

Dus de weg is af!
Super.
Zeker een reden om weer eens naar Cambodja te gaan.
Ben er in 10 dagen doorheen gereisd maar het land en de
mensen hebben heel veel indruk op me gemaakt.

Gr Sandra
avatar
Spargo
» 04 jun 2009 11:37
Aangezien ik volgende week rondom deze tijd de grens tussen Thailand en Cambodja wil oversteken heb ik nog wel een vraag. Kun je in het grensgebied van Cambodja ook met de Thaise Baht betalen? Wil met een taxi van Poipet naar Battambang, kanje die ook met Baht betalen?
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 04 jun 2009 12:07
je kunt aan de grens wisselen voor het geval ze geen baht willen aannemen. waarschijnlijk niet de meeste gunstige koers..maar ach
Gebruikersavatar
Maf
Wereldreiziger
» 20 jun 2009 13:27
Iemand die de weg Seam Riep - Bangkok al heeft beleefd? ben wel benieuwd ;)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 20 jun 2009 13:39
ehm...ja..IK dus *_* ;)
of bedoel je hoe de busjes en de oplichting trucjes nu zijn ter plekke??
Ik heb een vermoeden dat die nog een hele tijd hetzelfde blijven omdat veel mensen niet op de hoogte zijn van de nieuwe situatie en snel bang te maken zijn.
Gerelateerde onderwerpen
Landen in Cambodja op SIEM REAP of PHNOM PENH?
Vlucht Trang (Thailand) naar Siem Reap (Cambodja)
boot battambang - siem reap
BKK naar Siem Reap?
Nachtbus Siem Reap -> Sihanoukville
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten