Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

wat is de beste route voor mij?

Gebruikersavatar
milou92
Vakantieganger
» 11 mei 2010 23:04
hallo allemaal!
het duurt nog wel even voor dat ik naar australie ga maar ik wil me graag goed voor bereiden. Ik ga pas in het volgende jaar als ik klaar ben met mijn studie ik wil eind januari begin februari 2011 vertrekken. Voor ongeveer 6 maanden.

En ik wil graag veel bij de kust, (niet heel moeilijk in australie :P) naar plekken waar ook veel andere backpackers zitten, en waar het vooral lekker warm is! ik wil graag leren surfen vandaar dicht bij de kust en ik wil andere backpackers ontmoeten zodat ik met een paar leuke mensen verder kan trekken.
Waar kan ik het beste beginnen? sorry als mijn verhaal een beetje onsamenhangend is..:P

groeten,
milou
avatar
funnyflower
Reiziger
» 12 mei 2010 09:10
hey! Begin lekker in Sydney (genoeg backpackers) en werk dan je weg omhoog naar Cairns.
Goede spots voor surfen en er zijn veel backpackers aan de oostkust. Tevens reis je met het goede weer mee :)
Cheers
avatar
panky
Wereldreiziger
» 12 mei 2010 10:17
Dag milou92,

Gezien jouw wensen, langs de kust, surfen en veel backpackers, is de oostkust van Australie 'the place to be'.

Wanneer je eind januari/ begin februari in Australie aankomt, is het daar zomer. Ik zou daarom adviseren om van zuid naar noord te gaan. Het noorden van Australie heeft namelijk een tropisch klimaat en daar is het het hele jaar warm. Het zuiden van Australie kan in de winter erg koud zijn. Met deze route zou je kunnen kiezen om te starten in Melbourne of Sydney.

Melbourne zelf vond ik persoonlijk tegenvallen. Achteraf gezien kwam dat doordat ik op de verkeerde plek zat. Ik zat in het centrum (Central Business District -CBD) terwijl Melbourne juist in de buitenwijken leuk is. Ik heb voldoende backpackers ontmoet die juist Melbourne de leukste stad van Oz vonden. Zij verbleven dan veelal in de wijken St. Kilda (aan de kust) of Brunswick. De strand van St. Kilda is trouwens, vergeleken met de rest van Australie, een beetje teleurstellend.

Indien je de mogelijkheid hebt om iets eerder naar Australie te gaan, zou ik zeker voor Melbourne kiezen. De Australian Open begint namelijk op 17 januari 2011. In 2006 koste de dagkaart slechts $28. Afgezien van de 2 hoofdbanen, heb je toegang tot de rest. Melbourne zit dan praktisch vol met backpackers. Zorg in dit geval dat je alvast een hostel in Nederland hebt geboekt. Een slaapplek is veelal nog wel te vinden, maar de leuke hostels zijn dan echt volgeboekt.

In Sydney heb ik mij heel goed vermaakt. In tegenstelling tot Melbourne is de CBD 'the place to be'. Ik verwacht dat jij je wel zal vermaken op de stranden Bondi Beach, Manly Beach en/of Coogee Beach. Je zou op een van deze stranden surflessen kunnen nemen.

Vanaf Sydney kan je ook een meerdaagse 'Learn to surf'-trip maken naar Byron Bay en vervolgens langs oostkust naar het noorden te gaan tot aan Cairns. De highlights op deze route zijn uitvoerig terug te vinden in elke reisgids of je hoort dit wel van de andere reizigers. Dus daar kom je wel uit.

Na Cairns, kan je als je nog voldoende tijd en geld hebt, nog naar Darwin - Alice Springs - Ayers Rock - Adelaide gaan om vervolgens weer te eindigen in Melbourne of Sydney voor de terugvlucht.

Een halve ronde OZ is in 6 maanden in principe goed te doen. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe lang je op bepaalde plekken blijft hangen en of je nog in deze periode moet werken.

Succes met je voorbereidingen en veel plezier met je reis!
Gebruikersavatar
milou92
Vakantieganger
» 12 mei 2010 13:07
bedankt voor tips! Ik vind het een super goed idee dankjewel!
gr.
Gerelateerde onderwerpen
Darwin-Sydney per camper: wie was mij voor?
Beste aanvullende reisverzekering voor jaar naar AUS,Indo?
welk schoeisel en wat voor jas
Wat voor slaapzak nodig in Kimberlyregion
Wat regelen voor lange tijd in Sydney?
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten