Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Vraag

avatar
Carmen
Reiziger
» 13 jul 2009 11:57
.
Gebruikersavatar
jaydee
Reisexpert
» 13 jul 2009 12:04
er is daar een rubbere uitvinding voor. Er zijn twee soorten, de meeste gebruikelijke rol je over het geslachtsdeel van de man alvorens je aan intimiteit begint :)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 13 jul 2009 12:15
ik heb 2 weken geleden mijn derde Implanon laten plaatsen. En ik ben daar ZEER tevreden over.

implanon is een staafje dat onder de huid geplaatst wordt. Hij werkt 3 jaar (of totdat je hem er uit haalt) ongeacht of je hebt overgegeven of diaree hebt etc. De hormonen komen namelijk direct in je bloedbaan en gaan niet via je spijsverteringskanaal
Super groot pluspunt is dat in vrijwel alle gevallen de menstruatie uitblijft *O* En dat is superhandig als je op reis bent
Er doen wilde verhalen de ronde dat ie niet betrouwbaar zou zijn omdat in het begin niet iedere arts even zorgvuldig was. Tijdens het inbrengen moet je de naald namelijk niet op zijn kop houden want dan valt het staafje op de grond....en dan is het niet vreemd dat ie het niet doet 8-)
Naald klinkt misschien eng (voor sommige) maar ik vind het meer dan de moeite waard. Je overlegt even met je huisarts en dan verdoofd hij je huid. Meestal is het de binnenkant van je bovenarm. En dan gaat de naald er in en laat het staafje achter. Het staafje is zo groot als een lucifer en ter controlle kan je hem voelen zitten. Je krijgt misschien nog een beetje een blauwe plek maar dat is alles. 3 jaar lang geen omkijken meer naar. geen pil om te vergeten, geen tampons etc...echt ideaal!!
3 jaar later ga je terug. kleine verdoving, sneetje van amper een halve centimeter en ze kunnen hem er zo uithalen.

De implanon kost €133 en werkt dus 3 jaar. Dat is hetzelfde als ik per 6 maanden kwijt was aan de pil.
Gebruikersavatar
jaydee
Reisexpert
» 13 jul 2009 12:22
Auw!!!!

klinkt nasty, beter dat ik een man ben haha.

Je kan natuurlijk ook 6/7 maanden sexloos door het leven gaan. Weet je zeker dat je niet zwanger wordt :)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 13 jul 2009 12:45
wacht maar tot de dag komt dat je vrouw tegen je zegt: schat, we willen toch geen kinderen (meer), waarom laat jij niet even het een en ander dichtbranden??? _O-
Gebruikersavatar
jaydee
Reisexpert
» 13 jul 2009 13:20
hahahaha ja dat lijkt me geen strak plan.
moeten we dan maar eens goed over praten :)
avatar
Carmen
Reiziger
» 13 jul 2009 14:28
.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 13 jul 2009 14:36
Of het vergoed gaat worden hangt van je verzekering af. Ik zou ze eens bellen. Ik had vroeger een eigenbijdrage van €60 per 3 maanden voor de pil dus dit pakte voor mij veel goedkoper uit.
tegenwoordig heeft iedereen een eigenbijdrage van €150 voor medicijnen per jaar dus daar viel deze keer mijn implanon ook in...helaas dus zelf moeten betalen.

Mocht je huisarts er negatief over doen.... Dan moet ie zich eens bij laten scholen! Heb de laatste via de gynocoloog van het ziekenhuis gedaan omdat mijn oude huisarts met pensioen is en de nieuwe het inzetten niet durfde. De gynocoloog was ook zeer positief er over. Het laten zetten etc werd bij mij wel gewoon vergoed.
Overigens ben ik op het idee van implanon gekomen nadat ik het buro voor anticonceptie om advies had gevraagd en eigenlijk was dit hun eerste keus.

mocht je nog vragen hebben die je niet zo in het openbaar durft te stellen mag je me mailen.
avatar
L-a-u-r-a
Reiziger
» 13 jul 2009 14:50
Andere optie is spiraaltje. Met of zonder hormonen. Met hormonen heeft als bijkomend voordeel dat menstruatie ook in veel gevallen uitblijft, zonder heeft als voordeel dat je geen hormonen meer je lijf in stopt die er eigenlijk niet horen (maar in veel gevallen wel hevigere menstruatie).

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet een heel fijn idee lijkt niet meer te menstueren, is toch een soort van extra check of je echt niet zwanger bent ;-)

In ieder geval een paar goede opties ipv pil.
avatar
Carmen
Reiziger
» 13 jul 2009 15:06
.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 13 jul 2009 16:11
niet menstrueren kan geen kwaad *O*
sowieso is een menstruatie geen normale menstruatie wanneer je de pil slikt. Wanneer je niets gebruikt en je hormoomtoestand normaal is dan bouwt er zich iedere maand tegen de baarmoederwand een laag op waarin een evt eitje zich kan nestelen. Wanneer dit niet gebeurt moet die wand "ververst" worden. Wanneer je de pil slikt bouw je een veel dunnere wand op dan normaal. Wanneer je de pil door zou slikken stopt de opbouw van die want bij een bepaalde dikte. Het groeit dus niet door en door.
De pauze week in de pil is ook helemaal niet nodig maar tijdens de introductie van de pil (mijn moeders tijd) waren er veel vrouwen die het een eng idee vonden EN (!!!!) de maandverband en tamponindustrie heeft met de medicijnenfabrikanten het een en ander afgesproken (echt waar!!) omdat ze anders wel heel veel centjes mis zouden lopen.

Wanneer je Implanon gebruikt krijg je iedere dag dezelfde hoeveelheid hormoon in je systeem. Er wordt nauwelijks een laagje opgebouwt. Ik moet wel zeggen dat het geen garantie is dat je menstruatie uitblijft maar in veel gevallen is dat wel zo. Heel incidenteel heb je eens wat "spotting". Inlegkruisje en klaar! Alleen bij de eerste keer implanon kan het gebeuren dat je de eerste maand juist wat langer menstrueert....maar ook dat hoeft niet.

Wanneer je zwanger wenst te worden laat je het staafje eruit halen. Daarna geldt dezelfde periode als bij de pil. Officieel zou je de volgende dag zwanger kunnen worden maar in de praktijk moet je lichaam 2 a 3 maanden op gang komen.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 13 jul 2009 16:15
Ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet een heel fijn idee lijkt niet meer te menstueren, is toch een soort van extra check of je echt niet zwanger bent ;-)
Helaas ....das niet helemaal waar. Je kunt behoorlijk zwanger zijn en nog steeds menstrueren. Mijn moeder kwam pas in de vierde maand erachter dat ze zwanger was :Y

De implanon zit in je lichaam. De kans op zwangerschap is dus nog veel kleiner dan bij de pil ( en die is 98.9% meen ik) die je kunt vergeten, of niet goed opneemt door diaree

ik persoonlijk gruwel van een spiraaltje. Te veel dingen gehoord over meer buikpijn en ingroeien enzo :X

Voordelen van niet menstueren:
Superhandig tijdens een vlucht of een gammele busrit van 10 uur!
scheelt bakken met geld aan tampons etc
je hebt echt veel minder last van een rottig humeur
nooit meer buikpijn
veel minder van die gekke eetbuien waarbij je chips en chocolade wilt mixen
sex zonder gedoe op iedere dag van de maand
je kunt altijd witte broeken dragen

Nadelen:
nooit meer een excuus als je wel een rot humeur hebt
nooit meer een excuus als je zin hebt in heel veel chocola
geen extreme schoonmaak woede meer
nooit meer de kans om je vent laat op de avond met een rood hoofd naar de benzinepomp te sturen 8-)
Gebruikersavatar
Tikva
Reisexpert
» 13 jul 2009 17:56
Persoonlijk vind ik dat ze in nederland veel te makkelijk zijn met de pil en allerlei andere hormoon dingen.

Als je toch gaat veranderen is het een goede reden om te checken of je die hormonen uberhaupt wel wil en of je de verhoogde risico's wel wil nemen. Je huisart schrijft je makkelijk de pil voor zonder eerst je familie geschiedenis te checken.
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 13 jul 2009 18:39
Tijdens mijn reis (7 maanden) heb ik de pil meegenomen (met een paar strips reserve). Ik ben twee keer ongesteld geweest en heb de overige weken de pil gewoon doorgeslikt. Mij is ooit verteld dat je best 3 a 4 strips achter elkaar kunt slikken, omdat -zoals Bolletjeom zegt- het geen echte menstruatie is.

In Maleisie sprak ik een vrouw die haar Implanon eruit had gehaald en een paar dagen met een verband om haar arm heeft gelopen. Ze had er erg veel last van, maar dat zal van vrouw tot vrouw verschillen.

Blijft het probleem wel wat je moet doen als je over moet geven of zo.

Kijk anders ook eens op anticonceptie.nl. Daar kun je een test doen om te zien welk middel het beste bij je past. Ik kwam toen toch bij de pil uit.
Gebruikersavatar
Tikva
Reisexpert
» 13 jul 2009 20:58
De vrouwen in die landen worden ook gewoon ongesteld hoor.... Je wil toch een andere cultuur leren kennen dan hoort dat er ook gewoon bij. Zo storend is het echt niet. Door minder stress op reis heb je ook minder last.

Bij die nadelen van Rudi moet dus ook nog staan:
- Zwaar verhoogde kans op kanker. (Afhankelijk van het onderzoek maar 2 tot 3 keer zoveel kans is wel bewezen)
- Verhoogde kans op een herseninfarct (3 keer zoveel)
- etc etc
Die staafjes en zeker het spiraaltje zijn waarschijnlijk nog veel erger dan de pil omdat ze veel directer een dosis hormonen afgeven.
Gerelateerde onderwerpen
Lariam vraag
Alweer een Malariatabletten vraag..
Alweer een malaria tabletten vraag? Jazeker (sorry ;)
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten