Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Vraag omtrent mijn Australië Work & Holiday VISA (417)

avatar
peter211
» 28 okt 2015 19:58
Hallo allen,

Ik heb vorige week mijn Work & Holiday VISA (417) aangevraagd.
Na de vragenlijst heb ik meteen de betaling gedaan.


Ik wilde echter de volgende dag de volgende documenten uploaden:
- Kopie bankrekening
- Kopie paspoort
- Kopie uittreksel geboorteregister
- Pasfoto's
Helaas was dit niet meer mogelijk... De knop "upload" was grijs geworden.

Momenteel staat mijn aanvraag als zijnde "Finalised"
Er is verder ook niet gevraagd naar meer documenten via de website.

Als ik op mijn referentie verder klik kan ik zien dat er achter mijn naam "Granted" staat. Echter wanneer ik op de link "view grant letter" klik gebeurd er niets.

Ik heb geen email ontvangen dat de VISA is goeggekeurd, dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat ik in de vragenlijst "nee" heb geantwoord bij de vraag of ik het contact via email zou willen laten lopen indien er vragen zijn :( foutje...

Ik heb mijn gegevens tevens ook ingevoerd in het "VEVO" systeem van de immigratiedienst van Australie en krijg dan los van al mijn standaard gegevens ook een Visa Grant number.

Ik heb de helpdesk al een mail gestuurd met de vraag of ze de "grant letter" naar mijn email adres toe kunnen sturen want ik geloof dat ze het nu per post versturen... Hier heb ik helaas nog geen antwoord op ontvangen.

Kan ik ondanks dat ik nog geen "grant letter" of email bevestiging onvangen heb er toch vanuit gaan dat mijn VISA is goedgekeurd ? Iemand ervaringen hiermee ?

alvast bedankt.
mvg
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 06 nov 2015 11:47
Hi,

Als er inderdaad 'granted' staat en je een visa grant nummer is toegekend, heb je inderdaad je visum binnen.

Wacht t contact op van The Department of Immigration voor je bevestiging als je wil maar in principe is dit afdoende.

Have fun Down Under!
Gebruikersavatar
naomidenouden
Vakantieganger
» 11 nov 2015 09:09
Hi @peter211

Hoeveel was het visum precies? Ik zit nog te twijfelen of ik hem nu al aanvraag of als ik straks een maandje in nieuw zeeland ben. Anders gaat mijn visum al in op 1 februari en als ik hem pas in nieuw zeeland aanvraag kan ik het uitstellen tot 4 april.
Gebruikersavatar
Ivo1988
Reiziger
» 11 nov 2015 09:59
naomidenouden schreef:Hi @peter211

Hoeveel was het visum precies? Ik zit nog te twijfelen of ik hem nu al aanvraag of als ik straks een maandje in nieuw zeeland ben. Anders gaat mijn visum al in op 1 februari en als ik hem pas in nieuw zeeland aanvraag kan ik het uitstellen tot 4 april.
Hallo @naomidenouden,

Het WHV subclass 417 kost $440 (aud), een toeslag van $80 komt hier overeen als je schriftelijk aanvraagt.


Wanneer je nu een WHV aanvraagt heb je een jaar de tijd vanaf het moment dat deze goedgekeurd is om Australië binnen te komen.
Vanaf de datum dat je het land binnenkomt heb je vervolgens 12 maanden.

Hoe bedoel je dat het visum op 1 februari in zal gaan?
Als logische verklaring zou ik denken dat je eerst op Australië vliegt alvorens je naar Nieuw Zeeland gaat. Voor eerstgenoemde zou je ook een gratis evisitor visa subclass 651 aan kunnen vragen. Hoe het zit als je beide visa naast elkaar aanvraagt durf ik niet te zeggen.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 11 nov 2015 10:02
naomidenouden schreef:Hoeveel was het visum precies? Ik zit nog te twijfelen of ik hem nu al aanvraag of als ik straks een maandje in nieuw zeeland ben. Anders gaat mijn visum al in op 1 februari en als ik hem pas in nieuw zeeland aanvraag kan ik het uitstellen tot 4 april.
Hi,

Als je visum is toegekend heb je een jaar om te gaan. Je visum begint pas te lopen als je het land binnenkomt, niet wanneer je het toekend krijgt.

Kosten zijn te vinden op de website van de Department of Immigration waar je ook je visum aanvraagt. Volgens mij een paar honderd dollar.

Veel plezier
Gebruikersavatar
naomidenouden
Vakantieganger
» 11 nov 2015 12:08
Bedankt voor de info.

Ik ga op 2 februari eerst een maand naar Australië waar ik nog niet wil gaan werken. Dit wil ik pas doen als ik de tweede keer het land in kom op 4 april. De eerste maand zou ik graag op een toeristenvisum reizen (alleen heb ik dan wel mijn work & tavel intro week van Kilroy) en pas vanaf april het werkvisum aanvragen. Dit zou betekenen dat ik het work and holiday visum moet aanvragen als ik in Nieuw Zeeland ben terwijl ik al een toeristenvisum heb. Moet alleen even kijken of dit mag en kan.
Gebruikersavatar
Ivo1988
Reiziger
» 11 nov 2015 12:56
Laatstgenoemde mag en zou ik dan zelf ook gaan doen.
Online kom je veel tegen dat mensen voor een ander visa naar bijvoorbeeld Bali/Fiji afreizen om het zodoende aan te vragen buiten Australië.

Voor jouw beeldvorming ga je in principe op vakantie naar Australië en Nieuw-Zeeland. Eerstgenoemde bevalt zo goed dat je besluit er te gaan werken en reizen. Geen vuiltje aan de lucht lijkt mij :).

Succes met de voorbereidingen en veel plezier Down Under. Wie weet kruizen onze paden zich ooit nog.
Gebruikersavatar
Rebec
Reisexpert
» 17 nov 2015 12:22
Wil je in april een jaar blijven? Zo niet kun je het beste gelijk een work and holiday visum aanvragen. Je mag het land zo vaak verlaten als je wilt als ik het goed heb alleen het blijft wel 1 jaar geldig wanneer je het land voor het eerst inkomt. Anders kun je indd het beste een visitor aanvragen en als je in nieuw zeeland bent een working holiday! Je kunt geen twee te gelijk aanvragen. De laatste die je aanvraagt vervangt dan namelijk de eerst aangevraagde.
Gerelateerde onderwerpen
Online work & holiday visa
Second Year Work and Holiday Visa
Tips werk second work holiday visa
Work and Holiday Visa wat regelen aankomst Sydney
Second Work&Holiday visum
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten