Voor het eerste naar Brazilië, wat te doen?

avatar
juulvp
» 27 jan 2016 21:32
Hello iedereen!

Na mijn diploma-uitreiking zou ik graag 3 weken naar Brazilië willen. Ik heb eigenlijk bijna geen reiservaring, maar wel contacten daar. Ik hoop dat zij mij weer in contact kunnen brengen met andere mensen en dat ik op deze manier kan rondreizen.
Bij deze de vragen: Wat moet ik zeker zien in Brazilië? Ik heb me een beetje bang laten maken, maar is het er veilig? En hebben jullie verder nog andere tips?

Alvast bedankt!!
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 28 jan 2016 19:29
Brazilië is ook goed te bereizen (al zijn sommige gebieden inderdaad wat onveilig), wanneer je de Spaanse taal een beetje spreekt. Anders lijkt het me best een beetje lastig om aan informatie te komen. In erg toeristische gebieden zal het misschien meevallen, maar daarbuiten misschien niet. Ik ben zelf maar in een paar plaatsen geweest dus erg veel tips heb ik helaas niet.

Omdat je maar drie weken gaat kun je het misschien wel redelijk plannen zodat je hulp krijgt en misschien alvast veel voorbereidingen treft zodat je steeds een beetje vooruit geholpen wordt op het moment dat je weer op een nieuwe plek aankomt.
Gebruikersavatar
ubiytsa
Reisexpert
» 28 jan 2016 19:43
Erik schreef:Brazilië is ook goed te bereizen (al zijn sommige gebieden inderdaad wat onveilig), wanneer je de Spaanse taal een beetje spreekt. Anders lijkt het me best een beetje lastig om aan informatie te komen. In erg toeristische gebieden zal het misschien meevallen, maar daarbuiten misschien niet. Ik ben zelf maar in een paar plaatsen geweest dus erg veel tips heb ik helaas niet.

Omdat je maar drie weken gaat kun je het misschien wel redelijk plannen zodat je hulp krijgt en misschien alvast veel voorbereidingen treft zodat je steeds een beetje vooruit geholpen wordt op het moment dat je weer op een nieuwe plek aankomt.
Portugees, bedoel je denk ik? :P

Mooie route:
Rio de Janeiro - Paraty - Sao Paulo - Iguacu Falls - Pantanal - vliegen naar Manaus en eventueel nog een stad in het noorden (Salvador bijvoorbeeld). Ideaal wanneer je een ticket boekt van Amsterdam naar Rio en van Salvador naar Amsterdam.
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 28 jan 2016 20:05
Portugees inderdaad :@
Gebruikersavatar
IvanBahiaGuide
» 24 feb 2016 15:55
Salvador is een absolute must !

Het hele "concept van Brazilië" begon in Bahia zo'n dikke 500 jaar geleden.
Salvador is dan ook de originele hoofdstad van het land met een enorm rijke cultuur historie.
Ik woon hier al een tiental jaren en kan je altijd met lokale informatie voorzien (in het nederlands uiteraard)

In de deelstaat Bahia kan je trouwens ook terecht in het Nationaal Park Chapada Diamantina, 450km ten westen van Salvador

Tropische groet uit Salvador da Bahia

Ivan

Bijlagen

Gebruikersavatar
FloorH
» 03 mar 2016 11:35
Ik heb in een maand Brazil het volgende gedaan: Rio de Janeiro - Salvador - Chapada Diamantina - Morro de Sao Paolo - Itacare - Ilha Grande - Rio...

- Ik vond Rio echt een fantastische en onbeschrijfelijk leuke stad, staat bij mij op nummer 1!!
- Salvador heb ik ietsje minder goede ervaringen aan overgehouden. Het oude kleine stadscentrum Pelhourinho is prachtig en zeker de moeite waard, overal muziek en gezelligheid. Maar buiten het kleine centrum voelde ik me erg onveilig (dit heb ik in de rest van heel Brazilie niet ervaren!). Als je alleen gaat reizen zou ik dit gedeelte dus goed van tevoren uitstippelen.
- Chapada Diamantina is een (bizar groot) nationaal park waar je vanuit het leuke bergdorp Lencois prachtige hikes kunt maken. Heel veilig ook trouwens. Als je hier heen wilt weet ik een heeele leuke Engels sprekende gids die ik aanraad!
- Itacare: Surfmekka. Super leuk klein stadje waar je ontzettend goed kunt surfen, veel locals en veel backpackers zorgt voor topsfeer.
- Ilha Grande & Morro de Sao Paolo: prachtige bounty eilanden. Ik raad Ilha Grande sterk aan boven Morro, namelijk meer ongerepte natuur en iets minder heftig toeristisch.

Haha mocht je nog meer concrete tips willen stuur vooral een berichtje

Gerelateerde onderwerpen

In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten