Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Voor het eerst backpacken Australie.

avatar
Ironic
» 23 feb 2014 17:16
Hallo allemaal,

Ik wil het liefst dit jaar nog beginnen met reizen langs de oostkust van Australië, Nieuw zeeland en Thailand. Maar ik heb hier natuurlijk wel een aantal vragen over.

Mijn eerste vraag gaat over de route, mijn plan is nu als volgt:
In oktober naar Sydney met australian backpackers. Dan reis ik daarna naar Cairns, want volgens mij is het ivm het weer beter om daar in oktober te beginnen.
(ik moet dus niet in oktober naar boven reizen, dan kom ik in het ''verkeerde'' seizoen terecht)
Dan kan ik als ik weer in Sydney eindig altijd nog naar Melbourne en Tasmanië. Als ik nog tijd en geld over heb voor Alice springs ga ik daar ook graag nog heen. Is dit een beetje een logische route naar jullie idee?

Ik heb al best wel wat geld kunnen sparen, maar ik heb niet het idee dat het genoeg zal zijn, aangezien ik ook niet precies weet hoe lang ik over mijn route zal doen. Daarom twijfel ik nog over wel of niet gaan werken, ik heb niet het idee dat het makkelijk is om werk te vinden. Mijn werkervaringen zijn horeca, en ik heb een diploma voor dierenverzorging en paraveterinair. Wat is jullie advies?

Alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Francine
Reisexpert
» 23 feb 2014 23:01
Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan hoe lang je gaat! Als je een jaar gaat, kun je rustig andersom reizen, maar als je maar een maand of drie hebt, dan zou ik zeker eerst naar Cairns gaan ivm het regenseizoen. Het bouwt eind oktober al wel op dus reken op flinke warmte, maar in december /januari is het daar echt niet lekker meer.
Doorreizen naar andere gebieden kan altijd. Tasmanie ook weer letten om de tijd van het jaar. In de australiache winter is hetbdaar flink koud, maar ik vermoed dat je een maand of twee, drie hebt en dan komt cairns naar melbourne en/of tassie helemaal goed.
Gebruikersavatar
Rebec
Reisexpert
» 25 feb 2014 02:40
Klinkt goed. Ik ben van Sydney naar Cairns gevlogen ben naar beneden gereisd tot Brisbane. Daarna doorgevlogen naar Melbourne in December en heb ik januari Tasmanie gedaan. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je de tijd hebt!
Gebruikersavatar
Irisjee16
» 16 jan 2015 14:21
Rebec schreef:Klinkt goed. Ik ben van Sydney naar Cairns gevlogen ben naar beneden gereisd tot Brisbane. Daarna doorgevlogen naar Melbourne in December en heb ik januari Tasmanie gedaan. Ik weet natuurlijk niet hoe lang je de tijd hebt!
Hoi Rebec,
Het lijkt mij ook leuk om met een reisorganisatie te reizen naar australie en meestal is de aankomst dan in sydney maar ik wil waarschijnlijk rond oktober gaan dus dan kun je beter in het noorden beginnen en dan naar beneden reizen ivm weer. Ik las dat je een binnenlandse vlucht hebt gedaan van Sydney naar Cairns, heb je die in nederland geboekt of in australie? Dan kan ik toch met een organisatie reizen maar ook beginnen van noord naar zuid als ik daarna doorvlieg naar cairns..!
Alvast bedankt!:)
Gerelateerde onderwerpen
Voor het eerst Backpacken in Australië
Voor het eerst backpacken
voor het eerst 2 mnd Australie
eerst visum of eerst ticket?
Rondreis Australie Nieuw zeeland (dec-jan) welk land eerst?
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast