Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Volmacht

avatar
Ruud
» 11 jul 2008 13:38
Als je langere tijd in het buitenland verblijft wordt vaak aangeraden iemand aan te stellen als zaakwaarnemer.

Nu kun je de zaakwaarnemer ook een volmacht geven

Weet iemand of het nodig is om deze volmacht bij een notaris te laten vastleggen of is het voldoende als je zelf een volmacht opstelt.


Groeten

Ruud
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 11 jul 2008 16:42
Het hangt er van af wat je wilt dat je zaakwaarnemer voor je doet. Mijn broer was mijn zaakwaarnemer en we hadden geen volmacht.
Hoewel ik hem wel vertrouw heb ik hiervoor gekozen omdat we samen een koopwoning hadden. Met een volmacht had hij die zonder mijn toestemming kunnen verkopen.

Je moet wel goed inschatten wat de zaakwaarnemer moet kunnen regelen en naar de betreffende instanties gaan voor een volmacht aldaar. De bank bijvoorbeeld. Daar ga je samen heen en teken je beide dat de andere persoon ook aan je rekening mag komen.
Gebruikersavatar
El Niño
Reisexpert
» 12 jul 2008 18:10
Ik heb er op de valreep ook voor gekozen om iemand te machtigen voor mijn bankzaken (verder niks). Stel dat je een probleem krijgt met internetbankieren ofzo, dan kan die persoon dat oplossen (anders moet je bv een nieuw wachtwoord voor Postbank internetbankieren zelf op komen halen...). Het was ook wel makkelijk dat diegene acceptgiro's kan tekenen. Ok, het meeste werd automatisch afgeschreven, maar sommige dingetje niet. Kost niks, effe naar de bank/postkantoor. Zo geregeld.
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 17 jul 2008 23:11
ik had op me afgelopen trip alleen me ouders gemachtigt om bankzaken voor me te doen voor een jaar. nu bijna 3 jaar later kan me vader nog steeds bij me bankrekeningen via internet, lekker makkelijk als ik onderweg ben en er iets gebeurt.
verder is er niemand gemachtigt bij mij om wat te doen, mocht het nodig zijn dan kun je altijd tezijner tijd een brief opstellen met dat je in het buitenland zit en de desbetrefende persoon aanstelt om jou zaken te regelen. dit was bij mij de afgelopen x voldoende.
avatar
LaraSantos
Vakantieganger
» 08 aug 2008 12:36
Hey Ruud!
Ik studeer rechten, dus ik weet wel het één en ander van volmachten:
Je kan mensen op meerdere manieren volmacht geven, je hebt een algemene volmacht, waarin je ze volmacht geeft om alle handelingen voor jou te verrichten. Als je mensen op deze manier volmacht geeft, moet je dus zeker weten dat je ze kunt vertrouwen (ik heb alleen mijn ouders deze volmacht gegeven). Misschien wel fijn om te weten: ze kunnen niet namens jou een testament opstellen, ze kunnen niet namens jou een huwelijk sluiten, ze kunnen geen giften namens jou doen en ze kunnen ook geen hypotheek namens jou afsluiten. Altijd goed om te weten.
Een algemene volmacht kan je in notariële akte laten afsluiten, de naam zegt het al, dat doe je bij de notaris. Je kunt ook een onderhandse akte opstellen, die worden door volmachtgever en gevolmachtigde ondertekend en gedagtekend (niet vergeten!). Die is net zo geldig als een notariële akte.
Je hebt ook bijzondere volmachten, een bijzondere volmacht wordt verleend voor één of een aantal welomschreven zaken.
Als je iemand wil machtigen om bijvoorbeeld toegang te hebben tot je bankzaken (om geld over te maken van je spaarrekening naar je betaalrekening als je zelf niet in staat bent dit te doen bijvoorbeeld) heb je daar een bijzondere volmacht voor nodig. Dit kan niet met een algemen volmacht!
Bij de rabobank moet je daar een afspraak voor maken bij de bank, jij en de gevolmachtigde moeten beide aanwezig zijn met identiteitsbewijs om dat te regelen.
Bij de postbank kan je gewoon een machtigingsformulier aanvragen per post. Hoe het bij andere banken geregeld is weet ik niet, dat zou je even moeten uitzoeken.
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten