Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Visum Australië - Allerlei vragen en antwoorden

avatar
moshone
» 12 okt 2007 17:56
hallo ik ga binnenkort een half jaar werken en rondreizen door australie en heb daarom een working holiday visum aangevraagd.
vervolgens heb ik netjes binnen 48 uur een bevestigende email gekregen.
in deze email stond wat visum informatie en een VISA GRANT NUMBER.
MIJN VRAAG NU: is dit voldoende en heb ik nu alleen maar een kopie van deze email nodig . of moet ik nog meer documenten krijgen om australie binnen te komen

alvast bedankt

hans
avatar
panky
Wereldreiziger
» 12 okt 2007 23:29
Dag Hans,

Als het goed is, is jouw paspoortnummer geregistreed bij de australische autoriteiten voor een jaar en kan je binnen dat jaar elk moment australie betreden. Wel wordt geadviseerd om het mailtje uit te printen en mee te nemen wanneer je naar australie gaat. Mocht op een of ander reden de administratie van de australische autoriteit niet goed op orde zijn, kan je middels dat mailtje heel snel orde op zaken stellen.

veel plezier in Australie!
avatar
jitske
» 13 okt 2007 07:54
Jah dat is genoeg. Het is verstandig om een kopie mee te nemen, maar mij hebben ze er nooit naar gevraagd! Op een of andere manier gaat jou paspoort nummer in de computer en na het scannen daarvan krijg je een stempel, en mag je een jaar blijven werken/reizen. Zo simpel is het!!!

Veel plezier down under,

Jitske
avatar
leen85
Reiziger
» 10 nov 2007 18:46
jitske schreef:Op een of andere manier gaat jou paspoort nummer in de computer en na het scannen daarvan krijg je een stempel, en mag je een jaar blijven werken/reizen. Zo simpel is het!!!
Dus je moet eigenlijk alleen je internationaal pasport bij je hebben en zij kunnen dan zien dat je idd een visum hebt gekregen via internet?
avatar
janita23
» 24 jan 2008 23:34
Ik ga een jaar naar australie met een workin holiday visum. Deze heb ik al aangevraagd maar mijn paspoort is nog 3 maanden geldig nadat ik terug kom uit Australie.

Ik vlieg terug naar Nederland met britisch airways maar heb verder nog geen gegevens over welke landen ik vlieg omdat dit nog te ver in het voren is. Nou blijkt het zo te zijn dat je paspoort in veel aziatische landen nog 6 maanden geldig hoort te zijn en meestal is er een stop in een aziatisch land bij de vlucht.

Kan ik beter alsnog mijn paspoort verlengen of is het bijv mogelijk om via britisch airlines te regelen dat ik geen stop heb in een aziatisch land en dus misschien kan voorkomen dat ik mijn paspoort hoef te verlengen?
Wat is jullie ervaring hierin?
avatar
setje
» 26 feb 2008 18:42
Hoi Janita,

Die 6 maanden geldigheid geldt (volgens mij) ook gewoon voor vertrek vanaf Australie. Dus je dan zou je zowiezo je paspoort verlengen ongeacht tussenstops.

Maar als je dit zeker wilt weten kan je beter navragen bij het reisbureau of organisatie waar je het ticket heb geboekt.

gr Liset
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 26 feb 2008 19:04
sinds wanneer kan je paspoorten verlengen???
nog nooit van gehoord. Vertel vertel

of bedoelen jullie gewoon een nieuw paspoort halen?
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
» 26 feb 2008 23:03
Nou blijkt het zo te zijn dat je paspoort in veel aziatische landen nog 6 maanden geldig hoort te zijn en meestal is er een stop in een aziatisch land bij de vlucht.
Je maakt over het algemeen een stop over in een Aziatisch land, dat is niet hetzelfde! Zolang je het vliegveld niet verlaat, maar binnen de 'transit zone' blijft', passeer je de douane niet en ga je formeel gezien dat land niet binnen. Daarom geldt de '6 maanden regel' niet.

Australie eist niet dat je paspoort nog 6 maanden na je verblijf geldig moet zijn (http://visumdienst.nl/?location=visumin ... =australie), wat dat betreft heb je dus geen nieuw paspoort nodig voor je vertrek.
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
» 26 feb 2008 23:06
bolletjeom schreef:sinds wanneer kan je paspoorten verlengen???
Wat heb je eraan om je paspoort te verlengen?!?!?! Extra bladzijdes erin proppen, dat zou mogelijk moeten zijn!

(Mijn nieuwe pas in een business paspoort, dat heeft idd meer blz. Met slechts een visum tot nu toe.... :oops: )
avatar
janita23
» 26 feb 2008 23:53
Verlengen oftewel vernieuwen. Ik heb uiteindelijk toch maar een nieuw paspoort aangevraagd. (koste erg veel tijd want mijn pasfoto's voor het nieuwe paspoort zijn tot 2 keer toe afgekeurd!!) :?

Achteraf gezien was het toch niet nodig geweest maar ja, dat is altijd achteraf. Het koste mij nog wel veel moeite om mijn nieuwe paspoortgegevens door te voeren op mijn visum maar uiteindelijk is het wel gelukt!
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 27 feb 2008 10:44
ja, dat laatste kan lastig zijn.
Ik heb het de laatste keer niet eens geprobeerd. had een visum op mijn oude paspoort nummer en mijn nieuwe paspoort bij me.
ik vond dat ik kon aantonen dat mijn nieuwe paspoort later aangevraagd was dan mijn visum
Maar ik ben er nooit naar gevraagd, dus dat viel weer mee :-)
avatar
janita23
» 27 feb 2008 20:18
DUs ze checken dat niet eens na op het vliegveld? Dat dacht ik al,
Ik vroeg bij de ambassade of ik problemen kreeg als ik met mijn oude paspoortnummer op reis zou gaan, en volgens hun kon ik dan nog niet eens met het vliegtuig maar dat valt dus wel mee
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 28 feb 2008 08:31
in mijn geval was het geen probleem
Maar ik ga hier nu ook niet iedereen aanraden het te proberen....daar wil ik ook niet verantwoordelijk voor zijn 8)
Maar zeker wanneer je een kopietje van je oude paspoort bij je hebt zie ik niet waarom het niet kan

het zijn beide wettelijke legititmatie middelen die persoonsgebonden zijn, uitgegeven door onze overheid....dus....
avatar
LaraSantos
Vakantieganger
» 11 aug 2008 18:11
leen85 schreef:
jitske schreef:Op een of andere manier gaat jou paspoort nummer in de computer en na het scannen daarvan krijg je een stempel, en mag je een jaar blijven werken/reizen. Zo simpel is het!!!
Dus je moet eigenlijk alleen je internationaal pasport bij je hebben en zij kunnen dan zien dat je idd een visum hebt gekregen via internet?
Klopt. Maar dat staat ook in je mailtje als het goed is.
avatar
martin1987
» 22 mei 2009 21:59
Hallo allemaal!

Ik ben van plan om voor 3 maand naar australie tegaan. Ik wil juist niet werken en daarom geen working holiday visum aanschaffen. Nu zijn er voor toeristen de volgende visa te vinden. Dan blijven er deze twee visa over:

ETA (Visitor) (subclass 976)
An electronically stored authority for short-term visits to Australia of up to 3 months. Available to passport holders from a number of countries and regions, who are outside Australia.
eVisitors (subclass 651)
An electronically stored authority for visits to Australia for tourism or business purposes for up to three (3) months. Available to passport holders from the European Union and a number of other European countries, who are outside Australia.

Nu snap ik eigenlijk niet wat het verschil is. De ETA kost 20 dollar en de evisitor is gratis. Nu zeggen mensen dat ik de ETA moet hebben, terwijl als ik de "Find a visa" gebruik op de site ik uitkom op een evisitors visum.

Weet iemand duidelijk het verschil?

Alvast bedankt!
Gerelateerde onderwerpen
vragen over tickets, visum en werken
Australië vragen:
Vragen over verblijf in Australië
Vragen over rondreis Australië
Vragen en problemen over Australie
95 berichten
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten