Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Visa Australië, NZ, Australië

Gebruikersavatar
Trienke
Vakantieganger
» 29 okt 2011 16:56
Hallo!

Eind december vlieg ik naar Sydney vanwaar ik in principe heel Australië door wil reizen. Ik heb alle tijd dus ik wil graag een Working Holiday Visum aanvragen. Maar... ik wil ook heel graag naar Nieuw Zeeland. En omdat het klimaat in NZ toch wat wisselender is, lijkt het mij het slimst om in januari/februari daar heen te gaan. Is het dan ook verstandiger om eerst een toeristenvisum aan te vragen voor Australië, zodat ik daar eerst een paar weken door kan brengen om vervolgens verder te gaan richting NZ? Want dan 'verspil' ik mijn WHV niet.

Maar misschien mag dat ook helemaal niet? Als je een toeristenvisum voor 3 maanden aanvraagt, en binnen die 3 maanden weer terug bent in Australië, dan zou je in principe 2 visums hebben: een toeristenvisum én een WHV.

Weet iemand hier wat meer van?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 29 okt 2011 17:37
Hi,

Dat is een goed plan. Je toeristenvisum is maximaal 3 maanden geldig per "visit", je kunt niet meerdere keren per visum het land uitgaan en binnenkomen. Voor info zie: http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/976/.

Ik weet alleen niet of het dan slim is om bijvoorbeeld pas je WHV aan te vragen als je in Nieuw-Zeeland bent om te voorkomen dat het WHV niet al 'in' gaat wanneer je de 1e keer Australie binnenkomt.

Succes! :Y
Gebruikersavatar
Trienke
Vakantieganger
» 29 okt 2011 18:01
k weet alleen niet of het dan slim is om bijvoorbeeld pas je WHV aan te vragen als je in Nieuw-Zeeland bent om te voorkomen dat het WHV niet al 'in' gaat wanneer je de 1e keer Australie binnenkomt.
O ja tuurlijk! Daar had ik nog niet eens bij stilgestaan! Goed dat je het zegt :)
Gerelateerde onderwerpen
Partner visa Australië
Second year visa Australië
2e jaars visa Australië
Visa 2e stage in Australië
WH visa aanvragen vanuit Australie
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast