Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

VIP kaart of YHA kortingskaart aanschaffen?

avatar
jack
» 26 mei 2009 18:03
Studentenkaart is helaas voor mij geen optie meer. Wie weet waar deze kaarten korting op geven ? Welke is het handigst? En waar kun je ze aanschaffen? Ook in Nederland??
Bedankt alvast voor de reactie!
^O^
Hetty
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 26 mei 2009 19:23
ik heb geen idee hoe het zit in Ozz.
wij hadden in Afrika de VIP kaart. die koop je ter plekke bij een hostel dat is aangesloten. Ik geloof dat je ze tegenwoordig ook wel online kunt bestellen en dat dan een eerste hostel de startdatum er op stempelt. Wij hebben er in afrika en europa heel veel plezier van gehad en hadden al heel snel het geld er uit.

ik meen dat er in Australie nog een derde kaart is die het nog beter doet...ga het even opzoeken...
avatar
Patrick87
Reiziger
» 26 mei 2009 20:57
Ik ben ook geen student meer als ik vertrek en ga voor de International Youth Identity Card (IYIC), kun je o.a. halen bij JoHo vestigingen.
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 27 mei 2009 11:09
Bedoel je misschien de BBH-card? Ik heb die in Nieuw Zeeland gebruikt en was er erg enthousiast over.
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 27 mei 2009 11:17
ja!! de BBH kaart! die bedoelde ik. heb me de blubber gezocht want ik dacht dat het BHA ofzo was..haha
Gebruikersavatar
timmieboyvr
Wereldreiziger
» 06 jun 2009 18:22
Het maakt voor de meeste activiteiten niet uit wat voor een kaart je hebt. Dat je backpacker bent laat je dan zien door zo'n kaart, maakt niet uit welke.

Ik had een YHA kaart, sliep toch wel nu en dan in de YHA hostels en dan heb je de kaart er in principe zo uit, maar of ik 'm nou echt aan zou raden. Alleen als je verwacht meerdere malen in YHA hostels te slapen en je denk dat je de kaart er uit kunt halen, dan uiteraard wel! (aanschafprijs ligt rond de 40$, en je krijgt 3$ korting per nacht, nu is er de actie 1e nacht gratis bij aanschaf van een kaart), ik sliep de eerste 7 dagen sowieso al in YHA hostels dus toen had ik het er al bijna uit!

Maar, anders dan de YHA kaart, kun je de VIP kaart in veel meer hostels gebruiken, volgens mij is de aanschafprijs ook ongeveer 40$ en dan krijg je ook zo'n 2 a 3$ korting per nacht. Eigenlijk ben ik stom geweest dat ik niet (ook) een VIP-kaart aangeschaft heb, ik denk dat ik er wel mee bespaard had.

BBH kaart hetzelfde als VIP eigenlijk!

Veel plezier alvast!
avatar
elyanne
Vakantieganger
» 25 jun 2009 19:05
Een BBH kaart kun je toch alleen in NZ gebruiken en niet in Australië?

Ik heb een vraag over de VIP-kaart. Ik heb begrepen dat de kaart een jaar geldig is. Is het dan mogelijk om 'm op een bepaalde datum in te laten gaan of is de datum van aanvraag (of wanneer je m ontvangt) de begindatum? En waar kun je de kaart voor een goede prijs aanvragen? :)
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 25 jun 2009 21:37
voor zover ik weet gaat de datum in als je hem koopt en zijn de prijzen gelijk. Koop hem gewoon daar in een hostel
Gebruikersavatar
Nanneke
Reisexpert
» 28 jun 2009 17:54
Geen idee of BBh alleen in NZ is. Wat ik wel weet is dat je de kaart daar gewoon in de deelnemende hostels kunt kopen. Prijzen zijn overal gelijk.
avatar
funnyflower
Reiziger
» 04 jul 2009 08:27
BBH = NZ
VIP = NZ + OZ
Kaarten te koop bij hostels en travel agencies.
avatar
Jelle
» 04 jul 2009 10:33
Overal in OZ en NZ heb je YHA's; doorgaans de ietwat duurdere, doch betere en schonere hostels, zeker als je kijkt naar bedden, beddengoed en sanitair. Je kunt een memberschip card aanschaffen voor 35 dollar. Dit bedrag heb je er zo uit, zeker als je met YHA wat tourtjes gaat doen (na een tour heb je je kaartje eruit). Je zou ook een stempelkaart aan kunnen vragen bij je eerste YHA-hostel. Na tien nachtjes (en dito stempels) ben je vervolgens automatisch lid.

De overige kaartjes die in dit onderwerp worden besproken zijn tevens aanraders. Het is maar net is welke hostels je gaat verblijven.
Gerelateerde onderwerpen
Shuttle service hostels YHA & Brisbane festival
welke hostel kortingskaart?
VIP Backpackers, Greyhound en Oost Australië
Welke busmaatschappij? en buspas aanschaffen in NL of AUS?!
Greyhound pass al aanschaffen + meer vragen
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten