Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Vind woonruimte voor stage in Sydney Australië

avatar
Saskia11
» 07 mei 2011 00:18
Top dat er een forum over Australië bestaat!
Ik ben een stage in Sydney aan het regelen voor 7 maanden, vanaf september dit jaar. Ben zelf nog nooit in Aussie geweest en ik zal er alleen naar toe moeten, aangezien er geen bekenden ook stage gaan lopen in die tijd. Dood eng, maar het lijkt me wel echt super en ik ben heel erg benieuwd hoe het leven daar is..
Heeft iemand nog tips voor me? Of gaat er iemand rond dezelfde tijd daar stage lopen?
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 07 mei 2011 00:32
Ik ga toevallig die periode ook stage lopen/project uitvoeren, alleen iets langer door. Ik begin ook september, zal al in Sydney zijn vanaf 22 augustus en dan loopt het project waar ik aan ga werken tot eind mei. Vervolgens wil ik dan nog ff wat van australië zelf gaan bekijken als ik klaar ben :P

Enige tips dat ik je kan geven is kijk of jij iemand kent die anderen kent in Sydney (via via is de gemakkelijkste route). Als dat niet zo is, zorg dat je sollicitatie brief en cv helemaal in orde zijn en stuur die naar zoveel mogelijk bedrijven dien in jouw interesses liggen en hoop dan dat er toevallig een bedrijf geïnteresseerd is ;)
avatar
Saskia11
» 07 mei 2011 00:45
Ja precies, ik ben nu ook in contact met Stagehuis, om te kijken wat zij voor me kunnen doen. En ik heb contact met een aantal mensen die net terug zijn uit Sydney en iemand die momenteel in Sydney zit. Maar toch wil het nog niet helemaal opschieten haha.

Heb jij al een verblijfplaats geregeld voor je tijd in Sydney?
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 07 mei 2011 00:55
Nee, dat heb ik nog niet :P Mij werd aangeraden dat daar pas te doen, omdat je dan de appartementen/kamers kan bezoeken. Het schijnt dat als je eenmaal in Sydney bent, heel gemakkelijk aan woonruimte kan komen.
avatar
Saskia11
» 07 mei 2011 01:04
Oow nice!
Die tip heb ik ook gekregen inderdaad, maar vind het toch ook wel fijn om wat zekerheid te hebben als ik daar aan kom met mijn 2 koffers van 20 kg haha
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 07 mei 2011 02:59
Ik heb zelf een weekje in het stagehuis overnacht een paar jaar geleden (het zit vlakbij bondi). Als je ergens wilt beginnen, is dit een ideale plaats, omdat er alleen maar Hollanders zitten (contacten dus snel gemaakt en waarschijnlijk veel mensen die dezelfde studies doen). Vanuit daar kun je dan zoeken naar je 'eigen' huis (vaak deel je die wel hier, omdat de huren hoog zijn).
avatar
Saskia11
» 07 mei 2011 16:52
Ooh top! Ik begin waarschijnlijk ook in een woning van stagehuis (het liefst die bij bondi) en dan zie ik wel weer verder. Maar ik hoe vond jij die woning? Hoorde namelijk van iemand die er geweest is dat het tegen valt!
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 07 mei 2011 17:57
Lol, tnx. Miss ook wel goed voor mij :p Ben nu de site aant doorlezen en komt wel OK over!
avatar
Saskia11
» 07 mei 2011 20:35
Haha gezellig, tot in het huis dan ;)
Gebruikersavatar
Nienke Krook
Reisexpert
» 08 mei 2011 03:08
Ik kwam daar via een meisje dat ik op reis tegenkwam, die had weer een vriendin die er verbleef, haha :) Ik heb zelf niet veel van het huis meegekregen, omdat ik er alleen sliep en overdag weg was, maar iedereen was wel vriendelijk en ze deden veel samen. Succes!
Gebruikersavatar
Kars
Wereldreiziger
» 08 mei 2011 17:17
Saskia11 schreef:Haha gezellig, tot in het huis dan ;)
Denk dat het voor mij toch te ver weg is van het bedrijf waar ik een project bij ga uitvoeren :p Ik zie wel hoe het zal gaan als ik der ben, denk dat ik voor de eerste paar dagen in een hostel ga zitten.
avatar
worldtrip
» 09 mei 2011 11:06
Als alles volgens planning loopt vertrek ik over 4 maanden richting Aussi om daar voor 6 maanden een stage te doen! Ben dus al een beetje aan het kijken voor woonruimtes en verschillende bemiddelingsbureaus bekeken enzo.. Ik ga ook maar eens een kijkje nemen bij het stagehuis dan!
avatar
Saskia11
» 14 mei 2011 14:29
Hee worldtrip, wat voor stage ga je doen? En bij welk bedrijf?
Gerelateerde onderwerpen
Huisvesting Sydney voor stage
Visum voor stage in Australië
Welk visum voor stage Australië
Stage Sydney + rondreizen (2 maanden)
Woning huren in Sydney tijdens stage
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten