Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Verzekeringen voor WHV

Gebruikersavatar
Mette88
Reiziger
» 22 dec 2012 11:17
Ik vraag me af hoe het zit met verzekeringen als je langer dan een jaar van plan bent op reis te gaan.

Volgens mij is een doorlopende reisverzekering altijd maar voor max. 180 aaneengesloten dagen. En ze dekken niks als je ook nog gaat werken. Dus die moet ik dan opzeggen.

Net even wat rondgekeken op het internet en ik kwam op deze site: http://www.reisverzekeringblog.nl/lang-verblijf. Als je doorklikt kom je bij deze link waar je je premie kunt berekenen: https://www.allianz-assistance.nl/Allia ... &prod=GTRV

Maar als je dan de basisdekking van max. 24 maanden reizen en werken wil hebben, ben je al 550 euro kwijt!
Lijkt me nogal veel.

Er zijn vast mensen hier die me kunnen helpen, want ik snap niet wat je moet regelen als je voor meer dan een jaar (misschien wel meer dan 2 jaar) vertrekt naar het buitenland en wil werken.

Sowieso je zorgverzekering aanhouden neem ik aan, die dekt dan medische kosten bijna geheel geloof ik. Maar dan heb je nog niet je bagage en ongevallen bijv. meeverzekerd.

En nou heb ik op dit forum hierover gelezen: http://www.humanservices.gov.au/custome ... e-services. Maar ik ben even de draad kwijt.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 22 dec 2012 12:56
Hi,

Heb je hier al rond gekeken? budget-verzekeringen-f55.html

En dan specifiek deze link? verschil-ohra-europeesche-verzekering-b ... 25152.html

De Medicare link is voor als je naar Australie gaat. Als je een basis ziektekostenverzekering hebt in NL, val je in Australie onder het Medicare systeem mits je je aanmeldt. Dan worden ziektekosten gedekt voor noodgevallen in publieke ziekenhuizen en onder andere een deel van je andere ziektekosten. Hier vallen dus geen bagage, repatriering, vluchtkosten etc onder.

Groetjes
Gerelateerde onderwerpen
2de whv voor je 31ste halen?
bijna 31 hoe whv aanvragen voor australie en nieuw zeeland
WHV Australië
Verzekeren (WHV)
WHV en ticket
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten