Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Verwarring ivm bankzaken voor Australië...

Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 24 okt 2011 12:28
Hey,

Binnen 5 weken vertrek ik eindelijk naar Australië. Heb wel een vraagje ivm die bankrekening daar.
We zouden het best hier in België nog een bankrekening openen, zo kunnen we dan direct ons geld overstorten van onze eigen Belgische rekening naar een Australische rekening (bvb National Australia Bank).
Of is het beter om ter plaatse een bankrekening te openen?

Stel dat we ter plaatse daar voor kijken, kunnen wij dan vanuit Australië via online banking (zoals je thuis doet) ons geld internationaal overstorten naar België? Of kan alleen een bediende van de bank dat?
Het is wat verwarrend... Need your help!

Thanks,

Niels
avatar
Liza!
Wereldreiziger
» 25 okt 2011 04:29
Hee Niels,

Lekker in Aussie openen, heb je zo geregeld! Je kan dan kiezen voor ook nog een internetrekening, heb je gewoon internet bankieren. Let er wel op, ik moest geloof ik iets van 30euro betalen om zo'n 2500euro over te maken. Check dat even bij je Belgische bank.

Het duurt geloof ik +-5 dagen voordat je je bankpas binnen hebt.

Veel plezier!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 26 okt 2011 04:59
Hi,

Het lijkt me erg stug dat je een bankrekening kunt openen zonder je persoonlijk te kunnen identificeren etc. Buiten dat, is het slim om je tax file number mee te nemen zodat je geen belasting over je rente betaald (is anders 50%). Zorg dat je ook een spaarrekening opent bij je normale credit account, de rente ligt hier op zo'n 6% dus dat kan leuk zijn. Er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Je zou kunnen overwegen om geld mee te nemen naar Australie en dat dan te storten als je een rekening hebt geopend. Je mag tot $10.000 het land binnenbrengen.

Internetbankieren is heel normaal en overal zijn pinmachines. Pin wel bij je eigen bank, anders betaal je extra ($1-$2) per keer dat je pint.

Groetjes *O*
Gebruikersavatar
nielsb
Vakantieganger
» 26 okt 2011 16:44
@ Liza en Kims: thanks voor jullie feedback, oorspronkelijk gingen we gewoon ter plaatse een bankrekening openen, en niet op voorhand. Maar we boekten de hostel, en via de reservatie van onze hostel zag ik dat we ter plaatse ons verblijf moeten betalen. Aangezien we geen bankrekening zullen hebben op de eerste dag dat we daar toekomen, kunnen we niet betalen toch? Tenzij we genoeg cash geld meenemen om dat zo te betalen? Dan kunnen we dat idd zo doen...
We gaan zeker niet al ons geld cash meenemen om dan daar te storten, lijkt ons wat te riskant om duizenden euro's zo mee te nemen.

Verder nog een ander vraagje: na lang aarzelen heb ik besloten om m'n eigen laptop (15 inch) mee te nemen naar Australië. Kan je dit makkelijk doen? Hij zit in een laptophoes, en nog eens in een apart compartiment in mn backpack. Ik las ook ergens dat ze die laptop controlen bij aankomst, klopt dit?

Groetjes!
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 27 okt 2011 05:27
Hi weer,

Heb je geen creditcard? Kun je daar je eerste hotel/hostel mee betalen of anders toch wat extra cash meenemen. Is uberhaupt wel slim voor de zekerheid en de eerste dagen. Wij reizen meestal met een extra geld verdeeld over ons 2-en en op wat verschillende plekken in je bagage. Cash is toch handig voor het geval je pasje niet werkt of voor andere noodgevallen. Kan me voorstellen dat je die duizenden euro's niet mee wil nemen.

Laptops worden wereldwijd gecheckt op vliegvelden, maar checken houdt in dat ze door de X-ray gaan. Ze worden niet bekeken op inhoud, dat heb ik tenminste nog nooit gehoord en wij reizen al tijden met notebook. Misschien als er een vermoeden is dat er iets illegaals op de laptop zou staan, maar dat komt zo weinig voor...

Succes met de voorbereidingen!
Gebruikersavatar
Moira
Reisexpert
» 27 okt 2011 07:30
Hallo,

Wat hostels vaak doen is een borg vragen van je als je geen creditcard kan overleggen.
Laptop is totaal geen probleem wij hebben 4 jaar rondgereisd met 2 laptops en anders dan door de x-ray zijn we nooit gecheckt op de inhoud.

Bankrekening openen in Australie totaal geen probleem en zo geregeld ID overleggen en Australisch adres en klaar.
Wij hebben een bankrekening gehad bij de ANZ bank.

gr van Moira
Gerelateerde onderwerpen
Bankzaken Australië
Vragen omtrent bankzaken
Vraag ivm Working Holiday Visa - aanvraag 2de jaar
C.V voor Australië
Inentingen voor Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast