Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Van Israël met de bus naar Jordanië

Gebruikersavatar
daretodream
Reiziger
» 20 dec 2017 15:42
Ha,

Ik vertrek weer naar Israël en wil ditmaal graag met de bus naar Jordanië. Wat is hierin het handigst? Ik verblijf een paar dagen in Jordanië voor ik weer terug ga (uiteraard via dezelfde grenspost). En is er een visa nodig voor Jordanië? Ik weet namelijk nog niet exact op welke dagen ik die kant op ga.

Ik hoor het graag! :)

Edit: Ik moet in de eerste instantie naar Amman!
Edit 2: Dit onderdeel van de reis doe ik als vrouw alleen, ik weet niet of dat veel verschil gaat maken?
Gebruikersavatar
daretodream
Reiziger
» 25 dec 2017 11:15
Niemand? Ik heb altijd veel aan dit forum gehad dus hoopte nu ook weer op tips! Ik weet oprecht niet wat wijsheid is. Ik las in een ander topic dat grensovergang bij de brug in het noorden erg druk is en erg lang duurt, maar via Eilat zou voor mij denk ik wat omslachtig zijn?
Gebruikersavatar
menasil
Reisexpert
» 25 dec 2017 13:24
@Erik @Jenny hebben jullie nog tips?

Let wel, het is ook een populaire periode om nu op reis te zijn dus daarom kan een reactie ook even op zich laten wachten.
Gebruikersavatar
Jenny
Reisexpert
» 25 dec 2017 16:52
Dank voor het taggen.

Ja, je kan met een bus van Israël naar Jordanië. Het visum kun je volgens mij gewoon kopen aan de grens, de kosten bedragen ongeveer 55 euro. Dit is als je de grensovergang in het noorden neemt. Informeer voor de zekerheid even ter plekken, ik ben nog nooit over land naar Jordanië gereisd (2x per vliegtuig).

Steek je de grens over bij Eilat/Aqaba, dan is het visum voor Jordaner gratis. Mits je minimaal een nacht in Jordanië blijft. Misschien is dat een reden de reis een beetje om te gooien? En gaan directe bussen van Aqaba naar Amman.

Bij deze nog wat tips:
https://www.ikreis.net/p-120/doen-in-jordanie.

P.S. Als je specifieke vragen hebt, kun je me het beste taggen of mailen. Ik vertrek morgen naar Israël en kijk hier niet iedere dag.
Gebruikersavatar
daretodream
Reiziger
» 26 dec 2017 23:40
Ah niet bij stil gestaan, kerst is idd een vakantie periode (niet voor mij helaas).
Hoe tagg je iemand? Gewoon @Jenny ??

Ah ik wist niet dat het via Eilat gratis was, of dat er een bus ging vanaf daar. Dat zou ideaal zijn. Dan zou ik van Tel Aviv naar Eilat kunnen gaan, Eilat heb ik al gezien dus ik hoef daar niet echt heen nu. Maar dan zou ik vanaf daar met de bus naar Amman kunnen (hoe lang duurt dit? Enig idee?) en dan, als ik het goed begrijp, is het visum gratis voor langer dan 1 nacht? Ik blijf in Amman namelijk bij een kennis die hier tijdelijk woont dus ben sowieso meer dan 1 nacht in Jordanië.

Dit zou wel een ideale route kunnen zijn. Dan zou ik op de terug of heen weg langs Petra en Wadi Rum kunnen gaan.

Het is overigens mijn tweede bezoek aan Israël en zeker ook niet mijn laatste, ik heb er vrienden wonen, dus ik hoef deze keer niet alle highlights binnen Israël zelf te zien. Scheelt misschien wat in tijd!

Weet jij hoe het zit qua alleen reizen in Jordanië? Ik lees zowel positieve als negatieve verhalen. Heb al best veel alleen gedaan, ook buiten Europa, maar naast Israël nog nooit alleen in het midden oosten gereisd.
Gerelateerde onderwerpen
Met huurauto over grens van Israel naar jordanie en egypte
Jordanie-Israel
Pasen in israel/jordanie
Welk geld nodig voor Jordanië en Israël?
reis naar israel
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten