Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Van Alice Springs naar Cairns

avatar
Karlijn*
» 01 apr 2011 06:08
Hallo,

Halverwege juni gaan een vriendin en ik reizen, we beginnen vanaf Melbourne naar Adelaide, naar Alice Springs en dan door naar Cairns. Nu heb ik al wat rond gezocht op internet, maar tot zover eigenlijk niks wijzer geworden.

Zijn er meer mensen die van Alice Springs naar Cairns zijn gereisd? Zo ja, hoe? Evt. reisopties kunnen ook vanaf Tennant Creek of Darwin.
Het liefst niet met het vliegtuig, dan zien we zo weinig van de omgeving en dat zou zonde zijn.

hopelijk kunnen jullie mij helpen!

groetjes,
Karlijn
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 01 apr 2011 06:37
Hi Karlijn,

Voor hoe lang ga je?? Het leukste vind ik om zelf te rijden met een camper of auto. Huren of kopen is dan een optie, maar dat ligt aan je financien en tijd... Met het openbaar vervoer is ook mogelijk, bijvoorbeeld de Greyhound Bus (http://www.greyhound.com.au/) of delen met een georganiseerde toer. Met de bus zul je niet rechtstreeks kunnen reizen, maar wel door middel van overstappen tussen Alice en Cairns. Ik heb net even gekeken en de bus rijdt van Tennant Creek naar Mount Isa naar Townsville naar Cairns... Een lichtelijke mijl op 7, maar wel weer eens wat anders :?

Net wat je voorkeur heeft!

Succes ermee! *O*
Gebruikersavatar
Ron
Reisexpert
» 01 apr 2011 09:52
als je zelf wilt rijden van alice naar cairns dan zul je langs tannant creek moeten rijden en dan sla je bij tree way rechtsaf dan kom je dus door mount isa.en rij je door naar charters towers. daar kun je kiezen om via townsville naar cairns te rijden of via de weg die naar greenvale gaat.

ben zelf toen der tijd vanaf darwin naar cairns gereden, weet kan mij alleen zo niet heugen of ik via townsville ben gegaan of die andere weg.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 01 apr 2011 10:12
Als alternatief (als je avontuurlijk bent aangelegd) kun je een 4WD huren/kopen en via 4WD tracks reizen.

De route gaat over de Savannah Way (http://www.savannahway.com.au/) van Mataranka - Roper Bar - Burketown - Normanton en via Mt Surprise naar Cairns. Het is een erg mooie, afgelegen route met veel natuur en schitterende plekken. Wel belangrijk is om in het juiste seizoen te rijden, tussen mei en september.

Als je van natuur houdt en de echte 'outback' zoekt, is deze route een absolute aanrader!

:W
Gebruikersavatar
Larissa
Reisexpert
» 01 apr 2011 15:50
Hi!

Wij zijn met de auto van Alice naar Cairns gereden. Van Alice naar Tennant Creek, gelijk door gereden naar Mount Isa. Daar een nacht op de camping gestaan. Je ziet niet veel onderweg maar de weg zelf is wel gaaf, Barkley Road. Wij hebben ook bewust gekozen om alles te rijden in plaats van vliegen. Van Mount Isa in Townsville blijven slapen en vandaar weer door naar Cairns.
:)
avatar
hariejak
Reisexpert
» 01 apr 2011 16:42
Het is ook mogelijk om een re-location te doen vanuit Alice Springs. Dat is een camper/auto terug brengen naar Cairns voor een prikkie. Geloof ongeveer 3 dollar per dag + brandstof. Je moet dan wel binnen de afgesproken tijd terplaatse zijn. Het is wel doorrijden.
Gebruikersavatar
Jensje
Reiziger
» 25 apr 2011 15:16
Weer een andere manier is meereizen met iemand die al een auto of camper heeft, dit is een hele leuke manier om nieuwe en interressante mensen te ontmoeten. Kijk hiervoor op gumtree.com.au en ga vervolgens naar Rideshare of travel/travelpartners te vinden onder Community. Via deze site ben ik aan de gezelligste mensen gekomen die met mij mee zijn gereisd in mijn auto. Ook kun je hier natuurlijk zelf een advertentie plaatsen. Succes met het plannen en het allerbelangrijkste, geniet!
avatar
Karlijn*
» 05 mei 2011 02:05
Dank jullie voor de tips! Zoals het er nu naar uitziet wordt het een juicy van huren, maar ik ga de cumtree site ook zeker proberen!
Gebruikersavatar
Freckles
» 05 mei 2011 13:41
Hey Karlijn,

ik heb een brutaal vraagje sorry :P
Ik ben op zoek naar een lift van Alice Springs naar Cairns begin juli. Zijn jullie misschien geinterresseerd in een reisgenoot die route? zijn jullie dan in die buurt? Mijn zus komt me in juli opzoeken om samen de oostkust te doen en ik zit nu nog in perth. Ik wil vanuit Adelaide een 10 daagse outback tour doen en van daaruit naar Cairns.
Ik kan mijn outback tour iets vervroegen denk ik als dat voor jullie beter uitkomt.

Alle info van jullie uit is welkom!

groetjes,
Romina

ps: als jullie een juicy huren deel ik natuurlijk mee in kosten van benzine etc
Gerelateerde onderwerpen
Van Perth via Alice Springs naar Cairns
Lift gevraagd van Alice Springs naar Cairns!
van Darwin naar Alice springs
Van waaruit naar Alice Springs?
Sydney - Cairns - Alice Springs.
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten