Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

tweede keer werken in Australie

avatar
WelmoedB89
» 08 mei 2011 11:30
G'day!
Ik ben een 22 jarige studente uit Groningen en heb afgelopen jaar een Working Holiday Visa gehad voor Australie. Ik heb daar maar 5 weken gebruik van gemaakt, toen moest ik terug naar Nederland. Super zonde natuurlijk, want nu wil ik in februari 2012 HEEL graag weer een half jaar naar Australie om daar te werken. Mijn vriend is Australier, en de afgelopen 3 jaar hebben we beide flink wat heen en weer gependeld tussen NL en Au.. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het krijgen van een 2e whv makkelijk was, nu blijkt dat het alleen kan wanneer je 3 maanden farmwork hebt gedaan.. Heeft iemand ideeen? Weet iemand of er nog een visum is waarmee je kan werken daar? Of zou het mogelijk zijn om via een omweg toch nog aan een tweede whv te komen?
Heel erg bedankt alvast, alle hulp is welkom!
Welmoed.
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 08 mei 2011 13:13
Hoi,

Je komt inderdaad niet meer in aanmerking voor een 2e WHV en ik zou ook niet proberen om er via een omweg aan te komen. Tot verleden jaar was dit wel mogelijk, al was het niet legaal. Veel working holidayers betaalden werkgevers een paar honderd dollars om dan hun naam te kunnen gebruiken om een 2e WHV te kunnen krijgen. Maar de Australische regering checkt nu alle werkgevers. Wij hebben een vriend die dit heeft geprobeerd, helaas was de regering net begonnen met het checken. Hij is gestopt op het vliegveld en mag nu 5 jaar niet meer in Australie komen...

Je zou naar een sponsorship work visum kunnen kijken waarbij een bedrijf je 'sponsort' om via hen een werkvisum te krijgen en voor hen te werken. Het ligt alleen wel aan je opleiding/ervaring en leeftijd of dat mogelijk is. Op deze site staat alle informatie mbt visa:
http://www.immi.gov.au/skilled/

Is het niet mogelijk voor jou om een partnership visum te krijgen aangezien je al een paar jaar een relatie hebt?
HIer kun je daar info over vinden: http://www.immi.gov.au/migrants/family/ ... artner.htm

Veel succes ermee!
Kim ^O^
Gebruikersavatar
tamararuben
Vakantieganger
» 26 mei 2011 07:36
Is je eerste working holiday visum al verlopen? anders zou je op dat visum nog terug kunnen gaan en je drie maanden farmwork kunnen doen..

Andere opties zijn:

- een andere optie is inderdaad een visum te krijgen via partnerschap. Echter heb ik vernomen dat dit een langdurig proces is. Kan wel een jaar duren!

- een skilled working visa is nog een optie maar dan moet je beroep wel hoog op de lijst staan, dit kan je op de government site nachecken. En dit visa kost veel geld. Volgens mij al rond de 1500 dollar voor de aanvraag en bij voltooing ook nog eens rond de 2000 dollar. En het duurt ook lang, kan ook wel een jaar duren.

-een sponsorship is ook een optie bij een bedrijf in australie, echter dat kost een bedrijf veel geld en stellen dan ook vaak de eis dat je daar minimaal een paar jaar blijft werken.Ik heb ergens weleens iets gehoord over je eigen sponsorship betalen bij een bedrijf zodat je niet aan een bepaalde periode vastzit bij dat bedrijf maar dit is ook duur.

Succes.

groetjes tamara
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 26 mei 2011 10:18
Hi Tamara,

Ik zou het risico niet lopen om een 2 WHV aan te vragen, omdat de regering wel degelijk checkt, vooral recentelijk! En je kunt je afvragen of het je waard is om gedeporteerd te worden en niet terug te mogen komen voor 5 jaar... Vooral omdat Welmoed's vriend hier woont... En je krijgt alleen een 2e WHV als je tijdens je 1e WHV 3 maanden bepaald werk hebt gedaan, anders niet.

Een sponsorship werkvisum kost een bedrijf alleen geld als jouw beroep niet op de prioriteitenlijst staat. Als je beroep er wel opstaat, zoals verpleegkundige, kost het het bedrijf/uitzendbureau/ziekenhuis niets.

Groetjes
Gebruikersavatar
Ceska
Wereldreiziger
» 23 nov 2011 01:22
even een bump voor dit topic! Een 2e WHV is alleen mogelijk als je 3 maanden farm werk hebt gedaan? Of zijn er ook andere mogelijkheden/baantjes waarbij je nog in aanmerking komt voor een 2e WHV?
Gebruikersavatar
Kims
Reisexpert
» 23 nov 2011 02:08
Hi,

Je kunt ook ander werk doen in afgelegen gebieden. Zo kwam ik een Nederlandse au pair tegen toen ik op de Tiwi eilanden werkte. Zij had dat baantje geregeld via een bureautje in Sydney. We kwamen ook een keer 2 meiden tegen die op een afgelegen 'station' werkten in het restaurant/pub en een keer een meid in een pub in Verweggistan 0_0 .

Ook kon je verleden jaar bijvoorbeeld helpen naar de overstroming in Queensland en die tijd telde dan voor een 2e WHV. Er zijn dus meerdere mogelijkheden.

Het gaat er vooral om dat je een werkplek vult die anders moeilijk op te vullen valt, maar er zijn wel specifieke regels voor, zie http://www.immi.gov.au/visitors/working ... second.htm

Succes ermee! 8-)
Gerelateerde onderwerpen
Tweede keer work and holiday visum aanvragen
Tweede visum voor Australië aanvragen
Reisverzekering werken in Australië
studeren/werken in Australië
Werken/sparen in Australie
In totaal zijn er 0 gebruikers online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 0 gasten (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten