Wil jij kans maken op een backpack? Lees dan hier wat je moet doen.

Transitvisum voor Australie

Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 06 aug 2009 10:17
Hallo,

Ik vlieg op 26 augustus met Air Asia vanuit Kuala Lumpur naar Melbourne. Ik kom daar aan om 23.30 uur op 26 augustus en op 27 augustus om 09.25 uur vlieg ik vanuit Melbourne verder naar Auckland in Nieuw-Zeeland.

Voor een stop van 8 uur of korter heb je als Nederlander geen transitvisum nodig. Maar aangezien de tijd van mij 9 uur en 55 minuten is moet ik een gratis transitvisum aanvragen voor Australie.

Daarover heb ik een paar vragen:

- moet ik dat in Kuala Lumpur doen? Ik ga daar wel vanuit
- heeft iemand een idee hoe lang dat kan duren?
- men vraagt om een 'residential address' en men zet er het volgende bij:
''You must provide the address where you and any children included on this application form intend to live while you application is being dealt with. Failure to give your residential address in this application will result in this application being invalid. A post office box address will not be accepted as your residential address.''
- Moet ik daar een hotel of hostel in gaan vullen?
- Men vraagt ook de volgende leuke:
''In the last 5 years have you, or any other persons included in this application, visited, or lived, outside your country of passport for more than 3 consecutive months.''
- zullen ze daar 1 specifiek land bedoelen waar je meer dan 3 maanden bent geweest of het totale?
- willen ze dat je alleen de geel gemaakte dingen in gaat vullen?

Wat een gedoe voor een stop-over in dit land.... Ik hoef er alleen maar te wachten op de volgende vlucht en wil het vliegveld niet eens af...

Voor Nieuw-Zeeland heb ik geen visum nodig als ik er binnen 3 maanden weer vertrek en alleen op vakantie ga. Wel moet ik een uitgaande vlucht boeken (weer via Australie vrees ik). Ik blijf aan het boeken. Ik ga 6 weken aanhouden denk ik voor N-Z.... Voor Bangkok of KL moet ik dan weer hetzelfde doen en weer boeken i.v.m. de visum-vereisten.

Wie kan me een beetje helpen want ik wordt er nu even niet goed van.

Bedankt!

Groeten,

LaosFan
avatar
funnyflower
Reiziger
» 07 aug 2009 08:46
hoihoi!
gezellig hé, visums! :D

Je kan het beste je transit visum nu al aanvragen (je moet het iig BUITEN Australia doen).
Ik kan zo niet vinden hoe ver van te voren je dit kan/moet aanvragen, maar nu iets aanvragen voor eind augustus lijkt me niet zo heel gek.
Meestal is de aanvraag zo afgehandeld, tenzij je een crimineel bent :)

Ze vragen om je residential adres, en dit gebruiken ze alleen als je aangeeft dat je per post wilt communiceren (en dat wil je niet, je wilt e-mail want dat is zoo veel sneller!). Ik geef altijd het adres van mijn ouders in NL op. Mocht er dan post gstuurd worden dan komt het iig ergens waar ze mij kennen.

ze vragen ook of je langer dan 3 aaneengesloten maanden in 1 land hebt gezeten, dit land is niet Nederland.
DUs: 3 maanden in China, dan vul je in "China"
3 maanden door heel Azie, dan vul je niks in.

(oh, en omdat je deze info nu krijgt hoef je niet in te vullen dat je hulp hebt gehad met invullen van je form, mocht je daaraan twijfelen).

Ik heb ff geen idee welke gele dingen je het over hebt met invullen.. Neem aan dat je online aanvraagt.. dus gewoon alles invullen wat relevant is.. als je iets mist dan geeft programma wel aan wat je mist.

don't stress mate, you'll be fine!
Cheers, Karin
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 07 aug 2009 13:19
Bedankt voor je reactie Karin!!

Klote inderdaad die visa. Heb er altijd een hekel aan...


Per e-mail gaat niet want ze vragen om het bijsluiten van een paspoort, pasfoto, doorgaande vluchtgegeven etc. Dat staat op pag. 1 bovenaan. Ik vrees dus echt dat ik naar Kuala Lumpur zal moeten over een paar dagen om de zaak aan te vragen...

Of kijk ik (hopelijk) ergens helemaal overheen? Het zou toch te gek zijn als ik voor een stop van 10 uur zoveel gedoe heb?
avatar
funnyflower
Reiziger
» 09 aug 2009 10:08
hmm. Ik heb t nog eens bekeken, maar je kijkt nergens overheen.. je zult idd naar de High Comission in Kuala Lumpur moeten... that sucks!
hun openingstijden en adres etc staat allemaal op de aussie government site. http://www.immi.gov.au/contacts/overseas/

Ik heb wel t vermoeden dat t gewoon een formaliteit is , en dat de meeste tijd gespendeerd wordt aan het wachten bij de ambassade voordat je aan de beurt bent. Je kunt aangeven op t formulier dat je alle communicatie per email wilt ontvangen, dus je zit niet eens aan 1 hostel vast in KL.

* we need the lows to enjoy the highs during our travels! *

you'll be fine!
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 09 aug 2009 15:37
Bedankt voor het meelezen!

Ik denk dat ik vandaag of morgen een online visum aan ga vragen voor Australie. Dat is goed voor 3 maanden en kan wel online :?

Dus een transitvisum is nodig als je 9 uur en 55 min. wacht en dat moet bij de ambassade, maar een 3 maanden visum kan elektronisch en via internet, tja dat zal Australische logica zijn :)
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 10 aug 2009 05:32
Voor de mensen die ooit nog eens in dezelfde situatie zitten en info zoeken. Ik heb een mailtje gestuurd en een snelle reactie gehad van ze. Onderstaande heb ik gehad:

Dear Mr LaosFan,

Thank you for your enquiry.

As you will be in transit for more than 8 hours you will need a transit visa. Although transit visas are free of charge they can not be applied for on-line and you would have to lodge an application here at our office.

However it would be easier for you to obtain a visitor visa. This can be done on-line for no charge. (Since last October totally free for European Union passport holders)

http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm


The evisa will be valid for 12 months, multiple travel and allow you to stay for up to three months on each arrival giving you maximum flexibility on your way to New Zealand.

Kind regards.


Immigration section
Australian High Commission
6 Jalan Yap Kwan Seng
Kuala Lumpur 50450
MalaysiaAdvies is dus (wat ik ook van plan was): online een normaal visum aanvragen. Het transitvisum lijkt dus een administratief overschot te zijn...
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 11 aug 2009 08:17
Net online de aanvraag gedaan. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt. Ik houd jullie op de hoogte (voor een eventuele volgende vragensteller o.i.d. wel makkelijk????).
Gebruikersavatar
Erik
Site Admin
» 11 aug 2009 08:48
@laos fan, mogen wij deze informatie ook opnemen bij ons visum deel op de site?
Gebruikersavatar
bolletjeom
Reisexpert
» 11 aug 2009 16:08
technisch vraagje
ik had gereageerd op dit topic maar ik zie mijn reactie nu niet meer staan.
hebben jullie mijn reactie hier zien staan? zien jullie die nog steeds of is ie inderdaad weg?
De reactie was overigens: waarom niet een normaal 3 maanden visum...maar gelukkig ben je daar nu dus ook achter
Gebruikersavatar
LaosFan
Reisexpert
» 12 aug 2009 07:50
evanerp: tuurlijk mag dat gebruikt worden. In principe mag je alles wat ik hier post op dit forum gebruiken voor de site. Als ik weer in Nederland ben (verwachting is dat dat nog wel 4 maanden duurt) zal ik kijken wat ik voor nuttigs bij kan dragen aan deze site!

Bolletjeom: raar dat het weg is. Bedankt i.i.g. nog voor je reactie. Het elektronisch visum was erg makkelijk en ging zeer snel. Ik heb de mail afgedrukt en hopelijk is dat voldoende. Ik hoop nog wel op een mooie stempel van Australie ;-)
Gerelateerde onderwerpen
C.V voor Australië
Reisplanning voor Australië
Inentingen voor Australië
Studentenvisum voor Australië
Reisverzekering voor Australië
In totaal is er 1 gebruiker online :: 0 geregistreerd, 0 verborgen en 1 gast (gebaseerd op actieve gebruikers in de laatste 60 minuten)
Het grootste aantal gebruikers online was 2019 op 04 sep 2013 14:26

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast